Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Outlook Mingguan Bitcoin: Pelarian Lebih Dari $ 60K Dijangka pada Penyenaraian Coinbase
 Iklan

Pengambilan Bitcoin Utama

  • Bitcoin menggoda $ 60,000 untuk pergerakan keluar.
  • Mata wang kripto sedang tren di dalam corak 'Segitiga Meningkat' yang menaik secara klasik.
  • Penyenaraian Coinbase di Nasdaq, data inflasi AS kemas kini minggu ini menjanjikan kenaikan lebih lanjut.

Bitcoin telah mengalami tekanan penjualan yang ketara dalam beberapa sesi perdagangan terakhir kerana ia berusaha untuk menutup di atas $ 60,000.

cryptocurrency utama diperdagangkan $ 1,500 lebih rendah daripada sebelumnya- tahap tinggi masa, hampir $ 61,778 (data dari Coinbase). Walaupun terdapat asas positif, dipimpin oleh keputusan Goldman Sachs dan Morgan Stanley untuk menawarkan perkhidmatan pelaburan berkemampuan bitcoin kepada pelanggan mereka yang kaya raya, kenaikan harga BTC / USD tetap berhati-hati terhadap kenaikan dolar AS.

Akibatnya, percubaan berulang kali untuk menembusi di atas $ 60,000 telah gagal dalam tindakan susulan. Minggu baru juga dimulakan dengan perdagangan Bitcoin di atas tahap rintangan psikologi, bergantung pada penumpuan pemangkin teknikal dan asas untuk mengejar aliran menaik.

Saluran Menaik Itu

Petunjuk kenaikan pertama untuk Bitcoin berasal dari Segitiga Menaik membentuk pada carta hariannya.

Dalam retrospeksi, Segitiga Menaik adalah corak kesinambungan menaik yang muncul ketika aset berubah-ubah dalam julat yang ditentukan oleh garis rintangan mendatar dan garis arah aliran yang meningkat. Harga menguji semula julat atas berulang kali, hanya untuk menjalani penembusan kemudian. Pergerakan menaik besar-besaran menjadikan harganya lebih tinggi sebanyak ketinggian Segitiga maksimum.

 Bitcoin menjangkakan pergerakan naik liar menuju ke sesi mingguan baru. Sumber: BTCUSD di TradingView.com "width =" 980 "height =" 567

Bitcoin menjangkakan pergerakan naik liar menuju ke sesi mingguan baru. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Bitcoin menandakan semua kotak ketika memenuhi syarat untuk mendapat pelarian Ascending Triangle. Cryptocurrency kini melihat penembusan yang mengambil harganya ke utara hingga $ 20,000 – jarak maksimum antara garis arah atas dan bawah Segitiga. Itu mengubah sasaran harga kepada $ 80,000.

Penyenaraian Coinbase, Data Inflasi

Potensi Bitcoin untuk mencatat kenaikan harga saham juga meningkat kerana penyenaraian Coinbase di Pasaran Saham Nasdaq pada hari Rabu ini. Catatan kejayaan di Wall Street oleh salah satu firma cryptocurrency terkemuka di dunia telah menimbulkan spekulasi di kalangan bull mengenai kenaikan harga bitcoin.

"Pelabur tradisional yang membeli saham Coinbase secara tidak langsung akan membuat spekulasi di pasaran kripto, dan juga, peniaga kripto yang saham Coinbase sendiri akan mempunyai kepentingan dalam kejayaan syarikat, "kata James Anderson, Ketua Pegawai Eksekutif RioDeFi ekosistem produk kewangan yang boleh beroperasi.

Sekiranya bukan pembelian susulan, Coinbase berita menjangkakan akan menjadikan pemegang daripada peniaga biasa. Platform analisis blockchain Glassnode mencatat hal yang sama dalam analisisnya baru-baru ini, dengan mencatat peningkatan unit bitcoin yang belum habis di dompet yang memegang jangka panjang cryptocurrency.

 Perubahan Posisi Bersih Pemegang Jangka Panjang Bitcoin. Sumber: Glassnode "width =" 980 "height =" 552

Perubahan Posisi Bersih Pemegang Jangka Panjang Bitcoin. Sumber: Glassnode

Satu-satunya masalah dalam perhimpunan Bitcoin yang dijangkakan minggu ini boleh datang dari data inflasi yang lebih tinggi daripada yang dijangkakan.

Volatiliti hasil Perbendaharaan dapat meningkat sekiranya Indeks Harga Pengguna (CPI) Mac datang lebih tinggi daripada biasa pada hari Rabu ini. Pada gilirannya, itu akan meningkatkan daya tarikan dolar AS di kalangan pelabur asing. Sekurang-kurangnya ia harus mengehadkan permintaan Bitcoin di pasaran global, jika tidak menyakitkannya sama sekali.

Jangka masa panjang, bull crypto memperlakukan inflasi yang lebih tinggi sebagai petunjuk mereka untuk terus melabur dalam Bitcoin . Banyak syarikat, termasuk Tesla, sebelumnya memutuskan untuk melabur dalam cryptocurrency untuk melindungi kunci kira-kira mereka daripada penurunan nilai yang dipimpin oleh fiat.

Foto oleh Kurt Cotoaga pada Unsplash [19659025]Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments