Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Panggilan Bitcoin Breakout Melebihi $ 50,000 Tumbuh; 3 Sebab Mengapa
 Iklan

Peningkatan baru-baru ini di pasaran Bitcoin telah mendorong banyak penganalisis untuk melihat pasangan BTC / USD ditutup di atas $ 50,000 pada sesi harian yang akan datang.

Ahli strategi pasaran melihat pasangan ini menunjukkan prestasi yang sangat baik di sebalik penjualan yang merosot harganya lebih dari 21 peratus minggu lalu – prestasi mingguan terburuknya sejak Mac 2020. Optimisme baru ini muncul disebabkan oleh pemangkin teknikal dan asas yang menyokong. Berikut adalah tiga di antaranya:

# 1 Bitcoin Whales Return

Ki-Young Ju, ketua pegawai eksekutif di CryptoQuant — sebuah firma analitik blockchain yang berpangkalan di Korea Selatan, menyoroti lonjakan aktiviti ikan paus di rangkaian Bitcoin dalam tweet yang diterbitkan pada hari Rabu awal .

Penganalisis memberi amaran bahawa aliran keluar lebih dari 10,000 BTC setiap blok dari Coinbase, pertukaran cryptocurrency yang berpusat di AS, telah melonjak. Dia menambahkan bahawa transaksi yang lebih besar dari dompet Coinbase biasanya berakhir di alamat jagaan untuk transaksi di luar kaunter.

"Paus [are] yang mengumpulkan BTC," tulis Mr Ju. "Mereka membuat banyak perangkap beruang akhir-akhir ini, tetapi harganya nampaknya pulih tahap pembelian institusi, 48k. Melihat aliran keluar Coinbase baru-baru ini, sebahagian besar aliran keluar yang masuk ke dompet jagaan pada harga 48k. "

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT" width = "980" height = "606

Bitcoin Coinbase Pro Outflow. Sumber: CryptoQuant

Sekiranya benar, pengumpulan berhampiran tahap $ 48,000 berfungsi sebagai sokongan semula jadi untuk Bitcoin. Cryptocurrency boleh menggunakannya sebagai harga minimum untuk membentuk sesi baru yang tinggi di atas $ 50,000. Titik seterusnya menggandakan teori lebih jauh.

# 2 Bukti Akumulasi

IntoTheBlock, sebuah firma analisis data lain, mengemukakan bukti mengenai aktiviti membeli yang lebih tinggi berhampiran tahap bitcoin yang lebih rendah. Penunjuk IOMAP yang disebut mereka menunjukkan bahawa peniaga membeli cryptocurrency secara beramai-ramai ketika berdagang antara $ 46,200 dan $ 47,700.

"Penunjuk IOMAP mendedahkan bahawa Bitcoin kini berada pada tahap sokongan terkuat," kata IntoTheBlock . “Tahap sokongan dalam rangkaian ini terletak antara $ 46,2k dan $ 47,7k. Di sini, lebih daripada 1.66 juta alamat sebelumnya memperoleh kira-kira 878 ribu [bitcoins]. "

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT" width = "680" height = "264

In / Out of Money Sekitar Harga. Sumber: IntoTheBlock

Yang seterusnya memberikan kawasan sokongan psikologi kepada Bitcoin kerana menargetkan tahap melebihi $ 50,000 . Seorang penganalisis nama samaran mengesahkan bahawa pedagang meningkatkan pendedahan panjang mereka hampir $ 47,795, dengan sasaran mengejar hampir $ 52,000.

"Masih menyukai sasaran $ 52,000 setelah melihat tren super 1h dan 4h kini meningkat," tambahnya.

# 3 Boom Institusi

Lebih banyak arah angin untuk kenaikan harga Bitcoin datang dari kewangan arus perdana. Reuters melaporkan bahawa Goldman Sachs akan melancarkan meja perdagangan bitcoinnya tiga tahun setelah menutupnya pada hari Isnin. Keesokan harinya, sekumpulan penyelidik di Citi menerbitkan laporan yang menyimpulkan bahawa Bitcoin berada di ambang penggunaan besar-besaran dan suatu hari ia dapat menjadi mata wang pilihan untuk perdagangan antarabangsa.

Penyelidik Citi juga menyatakan bahawa kemasukan pemain besar seperti Tesla dan PayPal ke ruang cryptocurrency mengesahkan kes pertumbuhan Bitcoin di kalangan pelabur institusi.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments