Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Paus Bergerak $ 1.6B Dalam Bitcoin Menjelang Hampir 20% Selloff
 Iklan

Harga Bitcoin telah berada dalam aliran menaik yang stabil selama berbulan-bulan sekarang, tetapi penjualan tajam secara tiba-tiba menjadikan pasaran kripto menjadi lautan merah hari ini. Menjelang pasaran berubah menjadi merah, ikan paus terlihat memindahkan sejumlah besar BTC ke pertukaran cryptocurrency yang popular, menjadikan cadangan ke tahap tertinggi sepanjang tahun. Sejak deposit dibuat, hampir 20% dikeluarkan dari harga cryptocurrency terkemuka dengan cap pasaran.

Begini bagaimana data dalam rantaian dapat memanggil langkah itu terlebih dahulu dan apa yang dikatakan oleh teknikal mengenai jangkaan kenaikan Bitcoin.

Whales Move 28,000 BTC Bernilai $ 1,6 Billion Menjelang Selloff

Semalam, sementara Harga Bitcoin sedang mencatatkan rekod dan hampir $ 60,000, seekor ikan paus membuat deposit besar-besaran sebanyak 28,004 BTC kepada pertukaran cryptocurrency milik kembar Winklevoss Gemini .

 bitcoin whale selloff btc "width =" 980 " tinggi = "180

 Seekor ikan paus memindahkan 28,000 BTC bernilai $ 1,6 bilion pada masa itu ke Gemini | Sumber:  CryptoQuant Alerts Beta 

Platform analisis kuantitatif Cryptocurrency CryptoQuant mengeluarkan amaran aliran masuk agregat ke Gemini pada kira-kira 2:30 PM ET, dan memberi amaran mengenai risiko kemungkinan pembuangan. Beberapa jam kemudian, tindakan harga mulai menurun.

BACAAN BERKAITAN | BITCOIN MAPET CAP TOP $ 1 TRILLION UNTUK MASA PERTAMA PERNAH

Aliran masuk menandakan tahap tertinggi BTC mencecah rizab pertukaran sepanjang tahun, dan semalam penurunan berterusan lebih dalam. Menjelang pasaran New York yang dibuka pagi ini, merpati Bitcoin serendah $ 47.600 untuk pertama kalinya dalam lebih dari seminggu seperti yang ditunjukkan di bawah.

Tidak ada yang mengatakan berapa banyak dari 28,000, bernilai kira-kira $ 1 bilion pada masa itu, telah telah dijual atau dibiarkan pergi, tetapi pasaran sekarang telah digoncang .

 bitcoin whale selloff btc "width =" 980 "height =" 476

 Lilin merah besar di setiap hari ketinggalan berikutan deposit 28,000 BTC | Sumber:  BTCUSD di TradingView.com 

Teknikal Mencadangkan Kekaliran Tetap Dalam Taktik, Paus Tidak Dapat Membalikkan Pasang

Harga Bitcoin mengalami kejatuhan mendalam pada awal pagi ini, mencukur 17% potongan harga setiap BTC. Bitcoin telah berada dalam aliran menaik yang kuat, dan walaupun terdapat penjualan yang digerakkan oleh ikan paus, terdapat beberapa lapisan sokongan yang masih bertahan atau tidak tersentuh.

Sekiranya garis aliran paling tinggi (putus-putus) gagal, kejatuhan ke tahap berikutnya (putus-putus) garis arah aliran boleh diikuti. Garis aliran putus-putus bertepatan dengan sokongan mendatar pada $ 40,000, dan akan menjadi penurunan sekitar 32%. Pembetulan sebelumnya dari $ 42,000 hingga $ 28,000, hanya penurunan sebanyak 30%, dan mungkin semua pembeli akan membenarkan dibandingkan dengan pasaran bull masa lalu .

 bitcoin whale selloff btc ta "width =" 980 " height = "453

 Beberapa baris sokongan masih ada untuk pembeli mengambil posisi di | Sumber:  BTCUSD di TradingView.com 

Kehilangan garis trend yang putus-putus dan $ 40,000 tidak bermaksud keseluruhan trend berakhir. Sokongan pada $ 30,000 boleh diuji semula, yang juga akan setanding dengan garis aliran menaik (padat) terendah.

BACAAN BERKAITAN | SATU TAHUN TERKINI: BITCOIN DARURAT SEBAGAI "ASET STIMULUS"

Pembetulan terutama berlaku pada garis putus-putus biru, yang juga merupakan "puncak" pada bulan Ogos, dan juga minggu lalu pada harga $ 42,000. [19659022] Gambar Pilihan dari Foto Deposit, Carta dari TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments