Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Paus Bitcoin Menunjukkan Pergerakan Terbesar Sejak 2017


Data dalam rantaian menunjukkan ikan paus Bitcoin pada masa ini menunjukkan pergerakan terbesar sejak 2017. Inilah maksudnya untuk kripto.

Aktiviti Ikan Paus Bitcoin Semasa Adalah Terbesar Sejak 2017

Seperti yang ditunjukkan oleh penganalisis dalam a CryptoQuant postdata dalam rantaian menunjukkan tanda-tanda aktiviti ikan paus besar yang tidak dilihat sejak 2017.

Penunjuk yang berkaitan di sini ialah metrik "min yang dipindahkan token", yang memberitahu kami jumlah min Bitcoin yang terlibat setiap transaksi.

Nilai tinggi penunjuk membayangkan terdapat beberapa transaksi besar yang berlaku pada rangkaian. Ini akan mencadangkan bahawa terdapat aktiviti ikan paus yang berterusan dalam tempoh tersebut.

Sebaliknya, nilai yang rendah bermakna blockchain Bitcoin sedang mengalami aktiviti urus niaga biasa untuk sebahagian besar. Ini akan membayangkan bahawa terdapat sedikit aktiviti ikan paus pada rangkaian.

Sekarang, berikut ialah dua carta yang membandingkan nilai min yang dipindahkan token BTC antara 2017 dan 2021:

Min Pemindahan Token Bitcoin

Nampaknya terdapat aktiviti ikan paus yang serupa dalam tempoh dua tahun | Sumber: CryptoQuant

Seperti yang anda lihat dalam graf di sebelah kanan, ikan paus nampaknya sedang mengalihkan syiling mereka dalam kuantiti yang banyak kerana purata jumlah transaksi telah meningkat sebanyak 5x.

Bacaan Berkaitan | Taproot Langsung! Komuniti Bertindakbalas Terhadap Peningkatan Pertama Bitcoin Sejak 2017

Aktiviti ikan paus seperti ini tidak pernah berlaku sejak 2017, di mana arah aliran yang sama dilihat sebagai carta di sebelah kiri sorotan. Walaupun terdapat beberapa kelebihan dalam beberapa tahun di antaranya.

Nisbah aliran dana, penunjuk Bitcoin yang lain, memberitahu kami bahagian mana daripada jumlah urus niaga rangkaian yang diduduki oleh urus niaga yang berlaku kepada dan dari bursa.

Bacaan Berkaitan | Hasil Pelombong Harian Bitcoin Meningkat Kepada $60 Juta Apabila Yuran Naik

Menariknya, seperti yang dikatakan penganalisis, metrik ini mendedahkan tiada banyak transaksi berlaku pada masa ini di bursa.[14659] ]Ini mungkin mencadangkan kebanyakan urus niaga ikan paus besar ini tidak datang dari bursa. Penganalisis membuat tekaan spekulatif bahawa aliran ini mungkin menunjukkan tawaran OTC berlaku disebabkan peningkatan minat daripada pelabur institusi.

Harga BTC

Pada masa penulisan, harga 194590 Bitcoin ] terapung sekitar $65.8k, turun 0.1% dalam tujuh hari yang lalu. Sepanjang bulan lalu, kripto telah memperoleh 8.5% dalam nilai.

Carta di bawah menunjukkan arah aliran dalam harga syiling sepanjang lima hari lepas.

Carta Harga Bitcoin

Harga BTC nampaknya agak pulih dalam beberapa hari lalu | Sumber: BTCUSD di TradingView

Selepas Bitcoin menetapkan paras tertinggi baharu sepanjang masa sekitar $69k, harga kripto jatuh. Sejak itu, nilai syiling telah mencecah sehingga serendah $62k, tetapi dalam beberapa hari lalu ia telah pulih sedikit.

Sukar untuk menyatakan pada masa ini di mana BTC mungkin menuju seterusnya dari sini, tetapi meningkat aktiviti ikan paus (dan oleh itu, aktiviti institusi) boleh menjadi tanda kenaikan harga.

Imej yang ditampilkan daripada Unsplash.com, carta daripada TradingView.com, CryptoQuant.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments