Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Payments Giant Stripe Tidak Menolak Pembayaran Kripto, Kata Pengasas Bersama


Stripe mungkin tidak sepenuhnya menolak kemungkinan menerima pembayaran crypto sekali lagi. Gergasi pembayaran yang telah berhenti menerima pembayaran kripto pada 2018 disebabkan kebimbangan turun naik tidak menentang pelaksanaan semula pembayaran aset digital. Pada tahun 2014, Stripe telah menjadi salah satu syarikat besar pertama yang menerima pembayaran bitcoin. Walau bagaimanapun, apabila aset itu berkembang, ia terbukti lebih bernilai sebagai penyimpan nilai dan bukannya kaedah pembayaran.

Stripe Not Oppoposed To Crypto

Bercakap di panel yang dikendalikan oleh CNBC di Fintech Abu Festival Dhabipengasas bersama Stripe, John Collison, berkongsi beberapa pendapat syarikat berkenaan pembayar kripto. Satu adalah bahawa gergasi pembayaran tidak menentang untuk memulakan semula pembayaran crypto. Perlanggaran menyatakan, "Kami belum tahu lagi, tetapi saya fikir ia tidak munasabah bahawa kami akan melakukannya" apabila ditanya tentang kemungkinan itu.

Bacaan Berkaitan | Pegawai Bank Rizab Australia Mengatakan Crypto Bukan Ancaman Untuk Fiat, Disses Dogecoin

Crypto telah berkembang dengan baik sejak Stripe telah berhenti menerima pembayaran bitcoin pada 2018. Walaupun Bitcoin mungkin bukan kaedah pembayaran yang paling ideal memandangkan nilainya yang tinggi dan yuran urus niaga yang agak tinggi, kemunculan aset digital lain dalam ruang telah membawa bersama mereka kemungkinan baharu apabila melibatkan pembayaran crypto.

Collision menyatakan bahawa walaupun tidak semua aspek kripto berkaitan dengan Stripe dan perkhidmatannya, terdapat masih beberapa bahagian yang boleh membuktikan berguna kepada gergasi pembayaran. “Terdapat banyak perkembangan akhir-akhir ini dengan tujuan untuk menjadikan mata wang kripto lebih baik dan, khususnya, kos berskala dan boleh diterima sebagai kaedah pembayaran.”

Carta Cap Pasaran Jumlah Crypto daripada TradingView.com

Jumlah Had Pasaran Crypto pada $2.5 trilion | Sumber: Crypto Total Market Cap di TradingView.com

Perkembangan ini telah membawa bersamanya crypto yang boleh digunakan sebagai kaedah pembayaran yang berdaya maju. Dengan yuran yang lebih murah dan masa transaksi yang lebih pantas, peratusan yang baik daripada teknologi ini membolehkan volum urus niaga kecil dan besar.

Melihat Masa Depan

Pembayaran Crypto menjadi semakin popular. AMC Theatres telah menjadi tajuk utama apabila gergasi hiburan itu mula menerima sejumlah mata wang kriptotermasuk Dogecoin, untuk tiket dan konsesi. Regal Cinemas telah mengikuti bahagian yang ditanda dan mengumumkan bahawa rangkaian teater juga akan menerima pembayaran mata wang kripto.

Bacaan Berkaitan | Bitcoin Mendahului Pasaran Apabila Aliran Masuk Melihat Peningkatan Dari Minggu Sebelumnya

The Dallas Mavericks juga popular untuk menerima pembayaran crypto dalam talian untuk tiket dan barangan merekadengan Mark Cuban, peminat crypto terkemuka yang terkenal pertuduhan itu.

Tesla juga telah mula menerima pembayaran Bitcoin pada awal tahun tetapi telah memansuhkan ini kira-kira dua bulan selepas itu, memetik kebimbangan tenaga untuk keputusan itu. Walau bagaimanapun, seperti Stripe, pengeluar kenderaan elektrik tidak sepenuhnya menolak pembayaran crypto. Ketua Pegawai Eksekutif Elon Musk menjelaskan bahawa syarikat itu akan mula menerima Bitcoin untuk EVnya sekali lagi Bitcoin mencapai sekurang-kurangnya 50% kuasa perlombongan boleh diperbaharui.

Imej yang ditampilkan daripada Blockchain News, carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments