Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pedagang Hadapan Bakkt Elakkan Penghantaran Bitcoin Fizikal


Harapan bahawa peniaga niaga hadapan Bakkt akan mencari penyelesaian penghantaran fizikal untuk menjadi pemegang Bitcoin (BTC) mungkin tidak berasas. Setakat ini, peniaga-peniaga niaga hadapan memilih untuk melancarkan kontrak sebelum tamat tempoh.


Pedagang Bakkt Menggulung dan Menolak Penghantaran BTC

Produk BTC penyelesaian fizikal platform tiba dengan harapan menjadikan institusi dan profesional peniaga menjadi pemegang syiling. Bagaimanapun, keinginan untuk memiliki BTC sebenar, walaupun dalam jagaan Bakkt, tidak setinggi yang difikirkan sebelum ini.

Hanya 15 BTC sebenar yang dihantar pada bulan Oktober, dengan kebanyakan masa depan yang dilancarkan, menunjukkan analisis baru-baru ini.

Bakkt menunjukkan minat terbuka dengan siri rekod tetapi ini hanya mencerminkan selera untuk berdagang. BTC tidak pernah menjadi lebih mudah, tetapi Bakkt tidak digunakan untuk tujuan itu.

Ini juga bermakna Bakkt bukanlah alat langsung untuk penerimaan fizikal. Pelancaran bursa dilihat sebagai alternatif yang baik untuk membolehkan dana yang diperdagangkan di bursa Bitcoin (ETF), yang oleh undang-undang mesti memiliki beberapa aset pendasar. Penempatan swasta Grayscale Capital pada mulanya dijual kira-kira 4 BTC, dan saham Grayscale Bitcoin Trust menawarkan hanya pegangan BTC yang terhad.

Tidaklah biasa bagi pasaran niaga hadapan untuk tidak mengambil penghantaran fizikal, dan sebaliknya memilih penyelesaian tunai, walaupun untuk niaga hadapan emas. Bakkt sendiri akan berkembang dengan lebih banyak masa hadapan tunai melalui ICE Singapura.

Opsyen Tiba Minggu Depan

Hari-hari akan datang juga akan menyaksikan pelancaran opsyen pertama pada masa hadapan. Spekulasi harga jenis ini dikeluarkan lebih banyak daripada aset asal, dan tidak bergantung kepada pemilikan. Kehadiran opsyen adalah lebih berisiko, tetapi juga menawarkan lindung nilai terhadap turun naik harga.

Fenomena Bakkt juga dilihat sebagai "mencipta Bitcoin palsu", dan pada dasarnya memperluaskan bekalan. Oleh itu, BTC akan melihat lebih banyak spekulasi berdasarkan aliran masuk dolar, tetapi mereka tidak akan mencapai pemegang BTC sebenar. Perdagangan spot semasa BTC dengan fiat agak tipis, dan kebanyakan pasaran tempat bergantung pada Tether (USDT) stabilcoin.

Kehadiran niaga hadapan dan pilihan bukanlah sesuatu yang baru dalam bidang perdagangan BTC. Pada mulanya, eToro berdagang terdedah pembeli ke turun naik harga BTC, tetapi tidak menyampaikan BTC sebenar. Kemudian, eToro membuka dompet untuk menghantar dan menerima duit syiling.

Sementara itu, bagaimanapun, niaga hadapan adalah kemarahan, termasuk kedua-dua penyelesaian cash-settled dan bahkan USDT yang diselesaikan. Baru-baru ini, OKEx melancarkan niaga hadapan EOS, berjangka USDT, mendedahkan peniaga kepada EOS tanpa perlu memegang aset tersebut.

Niaga hadapan juga menunjukkan arah harga BTC, berdasarkan pembentukan jurang yang menunjukkan tahap rintangan.

Apa yang anda fikirkan tentang pasaran niaga hadapan Bakkt? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah!


Imej melalui Shutterstock, Twitter @Bakktbot @OKEx @KrugermacroSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of