Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pegawai Bank Rizab Australia Berkata Kripto Bukan Ancaman Kepada Fiat, Menolak Dogecoin


Dogecoin terus mengekalkan nilainya walaupun banyak penurunan dan sering memimpin hujah tentang perkara yang benar-benar merupakan aset berharga dalam pasaran crypto. Syiling meme telah membuka jalan kepada orang lain seperti dirinya untuk bersinar tetapi sorotan itu tidak selalu baik. Namun begitu, sokongan masyarakat di sebalik syiling meme perintis tidak goyah.

Tony Richards, seorang pegawai Bank Rizab Australia, telah menolak syiling meme itu baru-baru ini. Dalam apa yang hanya boleh disifatkan sebagai "peluru sesat", Dogecoin telah menangkap beberapa kelemahan daripada Richards apabila membuat kesnya terhadap mata wang kripto.

Bacaan Berkaitan | Shiba Inu Vs BabyDoge: Syiling Bertemakan Anjing Manakah Yang Akan Mencapai 1 Juta Pemegang Dahulu?

Di Australia, Dogecoin agak popular, dengan 4.1% penduduk dikatakan memegang syiling meme. Sentimen terhadap mata wang kripto, secara amnya, amat positif, dengan tinjauan menunjukkan bahawa hadiah kripto menjadi lebih biasa di negara ini.

Crypto Is Not A Threat

Mempertaruhkan pada persidangan dalam talian pada hari Khamis, Richards telah menegaskan bahawa mata wang kripto tidak menimbulkan ancaman kepada dolar Australia atau kedaulatan monetari dan keupayaan Bank Rizab untuk menjalankan dasar monetari.

Mengakui semakin populariti kripto di negara ini, pegawai Bank Rizab itu menunjukkan kekurangan mereka. penggunaan harian sebagai hujah menentang pengangkatan. “Saya tidak dapat melihat kedai menyiarkan harga mereka dalam mata wang kripto atau syarikat membuat laporan tahunan mereka dalam mata wang kripto atau ramai orang yang ingin mendapat bayaran dalam mata wang kripto,” kata Richards.

Carta harga Dogecoin daripada TradingView.com

Harga Doge masih dalam arah aliran sekitar $0.2 | Sumber: DOGEUSD di TradingView.com

Walau bagaimanapun, Dr. Richards tidak menolak fakta bahawa terdapat orang yang menganggap crypto akan memainkan peranan penting pada masa hadapan. Tetapi dia menambah bahawa kebanyakan pasaran, dan sememangnya dunia, masih sangat ragu-ragu terhadap pasaran crypto dan teknologi yang keluar daripadanya.

Bagaimana Dogecoin Sesuai Dengan Hujah?

Richards menggunakan pertumbuhan syiling seperti Dogecoin yang nampaknya tidak mempunyai kes penggunaan di luar meme yang mendapat nilai yang sangat tinggi dalam masa yang singkat. Beliau menjelaskan bahawa pertumbuhan pasaran syiling meme menggambarkan ledakan mata wang kripto baru-baru ini, menunjukkan bahawa mata wang kripto yang telah bermula sebagai jenaka tanpa sebarang utiliti untuk diperkatakan telah berkembang kepada paras pasaran sebanyak $88 bilion.

Bacaan Berkaitan | Ketua Pegawai Eksekutif Binance Kata Dogecoin Menunjukkan Kuasa Desentralisasi

Bagi tinjauan yang menunjukkan penggunaan pantas mata wang kripto di negara ini, Richards menyebut bahawa penemuan ini tidak dapat dilihat. Kebanyakan daripada mereka tidak termasuk segmen penting penduduk seperti orang tua dan dijalankan dalam talian, tidak termasuk mereka yang tinggal di kawasan luar bandar dan tidak mengakses internet dengan kerap.

Richards menegaskan bahawa “sementara mata wang kripto telah menarik perhatian dengan jelas ramai, sudah pasti didorong oleh pengaruh dan tweet selebriti, tidak jelas sejauh mana ia dipegang secara meluas.”

Pegawai Bank Rizab bagaimanapun mendedahkan bahawa dia memegang dompet crypto yang dimilikinya sejak 2014, menyatakan bahawa “sebahagian daripada tugas saya adalah untuk cuba memahami instrumen dan teknologi pembayaran baharu.” Menambahkan bahawa Reserve Bank of Australia akan berusaha pada tahun-tahun akan datang untuk memastikan rakyat mempunyai akses kepada bentuk wang selamat yang boleh mereka percayai.

Imej yang ditampilkan daripada CNBC, carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments