Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pejabat Serbuan Polis Cina 'Projek Crypto yang Dikenali'


Polis di China telah melakukan satu lagi serbuan pada projek cryptocurrency, menyegel pejabat yang dimiliki oleh projek GXChain (GXC).


Projek Cryptocurrency yang Dikenali 2017 yang Sasaran oleh Polis

Tweeting pada hari Rabu (11 September) , Pengasas bersama primitif Dovey Wan mendedahkan bahawa polis China telah mengambil tindakan terhadap GXChain .

Menurut Wan, GXChain adalah salah satu utama permulaan Cina persembahan (ICOs) pada tahun 2017. Projek itu bahkan dilaporkan mengumpulkan nilai tertinggi sepanjang masa (ATH) permodalan pasaran lebih daripada $ 600 juta.

Pihak berkuasa China pada akhirnya meletakkan larangan selimut pada ICOs dan crypto trading pada September 2017.

Wan juga mendedahkan bahawa tidak seperti beberapa tindakan keras baru-baru ini oleh penguatkuasaan undang-undang yang disasarkan kepada penipuan cryptocurrency yang diketahui , GXChain dianggap sebagai salah satu perniagaan crypto yang lebih sah di China.

Malah, projek menduduki tempat ke-5 dalam edisi Julai kedudukan CCID blok dengan skor indeks total 110.7 [19659005]  GXChain Peringkat ke-5 di CCID

Mungkin Tidak Berkaitan Crypto

Walau bagaimanapun, Wan menyatakan bahawa tindakan polis mungkin dihubungkan dengan aktiviti perniagaan di belakang projek itu. Menurut Wan, perniagaan itu menjual data kredit peribadi yang diproses yang dilaporkan sebagai "kawasan yang sensitif" di China.

Berita tentang tindakan keras GXChain datang dengan pantas pada banyak ayat penipuan keluar dan skema Ponzi yang terikat dengan cryptocurrencies Seperti yang dilaporkan oleh Bitcoinist PlusToken berjaya menipu pelabur lebih dari 200,000 BTC dan 800,000 ETH.

Kembali pada bulan Ogos, polis Cina memulakan menyiasat platform EtherDelta atas penipuan keluar yang didakwa.

Platform pada mulanya menimbulkan denda besar-besaran dari Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) sebelum dijual kepada pelabur Cina.

Data GXC Plummeting

Data dari CoinMarketCap menunjukkan penurunan harga yang signifikan untuk token GXC. Pada masa akhbar, GXC telah menurun sebanyak lebih daripada 17% dalam ruang beberapa jam mungkin disebabkan oleh perkembangan hari ini.

Kronologi mata wang ranking ke-90 mempunyai permodalan pasaran lebih daripada $ 41 juta. Bitcoinist akan terus mengawasi keadaan yang menyediakan maklumat terkini di sepanjang jalan.

Adakah anda fikir GXChain adalah satu lagi projek cryptocurrency penipuan yang beroperasi di China? Marilah kita tahu di komen di bawah.


Imej melalui Shutterstock, Twitter @DoveyWan CCID .Source link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of