Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pembetulan Apa? Prospek Dalam Rantai untuk Bitcoin Masih Cerah Selepas Penurunan 10%


Baru beberapa hari yang lalu, Bitcoin diniagakan pada $ 9,800, hanya beberapa hari lagi daripada mencapai $ 10,000. Sekarang, cryptocurrency diperdagangkan pada $ 9,200, setelah runtuh disebabkan oleh ketakutan Satoshi Nakamoto membuang cryptocurrencynya.

 Carta harga Bitcoin dari TradingView.com

Carta harga Bitcoin dari TradingView.com

kejatuhan yang menyebabkan sebilangan pelabur takut yang terburuk.

Semalam, misalnya, Bitcoin ditutup di bawah tahap sokongan teknikal utama: tengah Bollinger Band, yang merupakan purata bergerak 20 hari. Pakar AI dan Cloud di Microsoft Joe McCann, yang menerangi bulan sebagai pedagang kripto yang popular, menulis mengenai perkara ini:

"Penutupan di bawah $ 9287 untuk BTC akan buruk bagi lembu jantan, itu adalah 20 hari."

trend dalam talian dan asas telah menunjukkan bahawa tinjauan mata wang kripto tetap kukuh.

Bitcoin Masih Bullish, Petunjuk Dalam Rangkaian Mengesahkan

Walaupun kejatuhan pasaran cryptocurrency baru-baru ini, firma wawasan blockchain Santiment berkongsi pada 21 Mei bahawa Nilai Jaringan Bitcoin untuk Nisbah Transaksi (NVT) tetap "sihat," menunjukkan tren kenaikan berterusan:

"Walaupun penurunan BTC -4.4% hari ini, NVTnya kelihatan sihat, dan model kami menunjukkan isyarat semi-bullish . Jumlah token unik yang ditransaksikan di rangkaian Bitcoin sedikit di atas rata-rata pada bulan Mei, sesuai dengan tahap harga pada masa ini, ”tulis firma analisis blockchain Santiment dengan merujuk kepada data yang dilihat di bawah.

Carta harga Bitcoin berbanding nisbah NVTnya dari Santiment (@santimentfeed di Twitter), analisis blockchain dan permulaan data sentimen.

Sifat bullish rangkaian Bitcoin yang mendasari telah disuarakan oleh penganalisis lain.

Seperti yang dilaporkan oleh Bitcoinist sebelumnya, penganalisis bebas rantai Philip Swift menyatakan minggu ini bahawa apa yang disebut Dynamic Range NVT Signal telah meningkat lebih tinggi dalam beberapa minggu kebelakangan walaupun penurunan baru-baru ini.

Swift mengatakan bahawa penunjuk – yang dijuluki "nisbah harga dan pendapatan untuk Bitcoin" – menunjukkan masa depan yang sangat menaik untuk BTC dalam jangka panjang:

"NVTS Rentang Dinamik telah ditutup di atas jalur hijau yang lebih rendah. Ini adalah kenaikan jangka masa yang tinggi. NVT Signal sebelumnya kehilangan keberkesanannya dari masa ke masa. Versi ini dengan jalur dinamik jauh lebih berguna sebagai alat jual / beli berlebihan untuk pelaburan strategik, "tulis Swift.

 Carta dari Philip Swift tindakan harga makro Bitcoin di samping penunjuk Dynamic Range NVTS.

Carta daripada tindakan harga makro Bitcoin Philip Swift di samping penunjuk Dynamic Range NVTS.

Dasar-dasar Murni Juga Naik

Sekiranya itu tidak mencukupi, asas-asas yang mendasari – yang bermaksud pemacu permintaan untuk BTC – adalah juga menunjukkan Bitcoin tetap terkunci dalam tren kenaikan harga.

BlockTower Capital, cryptocurrency dan dana pelaburan blockchain, baru-baru ini mengenal pasti bahawa "kes makro Bitcoin tidak pernah lebih jelas." Ini adalah komen optimis yang mereka dikaitkan dengan banyak perkara seperti ketidakpercayaan yang semakin meningkat di bank pusat, penerapan teknologi digital di dunia di tengah COVID-19, dan ketegangan geopolitik yang semakin meningkat ketika ekonomi merosot.

Berkaitan Membaca: Ethereum 2.0 Merupakan Keraguan Besar terhadap Nilai ETH sebagai Pelaburan: Pengurus Dana
 Imej Pilihan dari Shutterstock 

Source link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of