Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Penambang Bitcoin Menurunkan Setengah Juta BTC Tidak Dapat Menggantung Rally Bull
 Iklan

Harga Bitcoin masih berusaha untuk menembusi di atas $ 60,000 setiap duit syiling, tetapi perkara boleh meningkat lebih tinggi mengikut tingkah laku penambang. Setelah membuang lebih dari setengah juta BTC di pasaran semasa kenaikan harga saham, dan hampir tidak dapat membuat penurunan dari segi penurunan harga, penambang mungkin akhirnya menyerah dan mula memegang duit syiling mereka untuk lonjakan mendadak ke depan. [19659003] Penambang Menurun Lebih Dari Setengah Juta BTC Sejak 2021 Bermula

Bitcoin bukan sekadar aset untuk dilaburkan, tetapi rangkaian blockchain dan ekosistem cryptocurrency. Ia adalah emas digital dan berpotensi, lebih banyak lagi. Cryptocurrency terkemuka dengan cap pasaran telah muncul sebagai "aset rangsangan," berkembang dalam persekitaran ekonomi semasa.

BACAAN BERKAITAN | BITCOIN BANDWIDTH: PERGERAKAN TERBESAR 2021 ADALAH

Sejak wabak global bermula, dan usaha untuk menggagalkan kesan ekonomi pertama kali menghasilkan pencetakan wang yang belum pernah terjadi sebelumnya, harga per koin cryptocurrency telah meningkat. Sejak bermulanya wabak ini, harga per BTC telah meningkat dari bawah $ 4,000 menjadi lebih dari $ 61,000 pada puncak semasa.

 penambang bitcoin btc bull rally "width =" 980 "height =" 453

 Walaupun dengan lebih daripada setengah juta BTC dibuang, pelombong tidak dapat menggelapkan lembu | Sumber:  BTCUSD di TradingView.com 

Dalam perjalanan, roda kritikal dalam teka-teki Bitcoin, para penambang, telah lama membuang BTC. Secara keseluruhan, pelombong telah menumpahkan lebih dari 666,000 BTC ke pasaran pada masa yang sedikit yang menjual syiling mereka, dan rizab pertukaran terus berkurang .

Walaupun dengan begitu banyak bekalan yang datang dari pelombong, aliran menaik hanya berterusan lebih tinggi dan lebih tinggi. Tekanan jual hampir tidak ada kesan di tengah begitu banyak pembelian FOMO. Tetapi sesuatu telah berlaku sejak itu, yang menyebabkan pelombong mula memegang BTC lagi, mengumpulkan rizab untuk apa yang dijangka meningkat .

Kekurangan Bekalan Dari Pelombong Dapat Memacu Peningkatan Bitcoin Lebih Lanjut

Menurut ke carta Miner Position Change dari glassnode, melalui The Weekly Report dari Arcane Research pelombong telah meningkatkan kedudukan mereka dalam Bitcoin dengan ketara setelah memunggah apa yang mereka dapat semasa perhimpunan.

MEMBACA BERKAITAN | DATA: BITCOIN BULL RUN MUNGKIN KURANG DARI SATU-QUARTER SELESAI

Harga Bitcoin masih berada dalam jarak yang sangat tinggi dari tertinggi tempatan, menunjukkan bahawa pelombong menjangkakan kenaikan harga yang lebih awal dan merancang untuk menjual syiling kemudian bukannya pada tahap semasa. Pelombong mewakili peranan penting dalam penawaran berbanding permintaan – dinamik yang sangat menyokong permintaan pada masa ini.

 Indeks kedudukan pelombong BTC "lebar =" 880 "tinggi =" 660

 Pelombong telah berhenti menjual BTC setelah membuang kira-kira 666,000 BTC di pasaran | Sumber:  Penyelidikan Arcane 

Perlombongan Cryptocurrency adalah operasi intensif tenaga dengan kos awal yang besar. Untuk membiayai operasi biasa, atau untuk membebaskan modal untuk meningkatkan daya pemprosesan dengan jentera baru, pelombong ini mesti menjual BTC atau memanfaatkan simpanan tunai – jika memilikinya.

Pelombong yang menjual lebih daripada 666,000 BTC harus meletakkan operasi ini dalam jumlah yang banyak kedudukan yang lebih sihat untuk memegang untuk apa yang akan datang dan itulah yang sebenarnya berlaku sekarang.

 Gambar yang dipaparkan dari Pixabay, Carta dari TradingView dan glassnode Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments