Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Penganalisis Menjelaskan Mengapa Bitcoin Berdagang Hampir Sama Seperti S&P 500


Pada hari Rabu, Bitcoin mendorong $ 9,500. Mata wang kripto akhirnya mula meningkat setelah turun ke $ 8,900 pada hujung minggu.

Ramai yang mengatakan bahawa BTC bersedia untuk naik lebih tinggi. Seorang peniaga, misalnya, berkongsi carta yang menunjukkan bahawa Bitcoin berada di landasan tepat untuk mencecah $ 10,500, kemudian $ 11,500 ketika momentum kenaikan meningkat.

Tetapi S&P 500 mempunyai rancangan lain untuk pasaran baru ini.

Pada hari Khamis, yang terkemuka Indeks pasaran saham AS jatuh pada tahap terbuka. Pada masa penulisan artikel ini, S&P 500 turun 0.7%.

Bitcoin mengikutinya, jatuh sejajar dengan pasaran seperti yang dapat dilihat pada carta di bawah.

 Bitcoin

Carta harga Bitcoin dengan overlay S&P 500 (ES1) dari TradingView.com

Bukan hanya pada jangka masa yang lebih kecil yang diperdagangkan Bitcoin dengan S&P 500.

Pelabur aset digital dan pengurus dana Charles Edwards berkongsi carta di bawah akhir bulan lalu. Ini menunjukkan bahawa setiap kali terdapat "tahap ketakutan dan ketidakpastian" yang tinggi di pasar, S&P 500 dan Bitcoin telah dihubungkan di pinggul.

Mengapa Bitcoin Berdagang di Tandem dengan S&P 500

Punca tiba-tiba korelasi tick-for-tick telah membingungkan banyak peniaga. Sebelum ini, Bitcoin mungkin mempunyai korelasi makro dengan pasaran lain, tetapi tidak pada tahap yang kita lihat sekarang.

Seorang peniaga mengatakan bahawa korelasi itu agak dapat dijelaskan. Menanggapi Mohit Sorout Bitazu Capital, yang mengomentari kemustahilan korelasi, pedagang itu berkata:

"Ini berasal dari pasar tipis keseluruhan. Derivatif menghasilkan jumlah yang rendah dan secara amnya belum memperoleh minat terbuka mereka secara keseluruhan. Isipadu harian Coinbase adalah ~ $ 80 juta pada kebanyakan hari dan BitMEX diseret olehnya (yang menyeret turunan lain). ”

Ia Boleh Menjadi Perkara Yang Baik

Ada yang melihat korelasi sebagai buruk perkara, tetapi satu lagi analisis korelasi oleh peniaga samaran “PlanB” memohon berbeza.

Seperti yang dilaporkan oleh Bitcoinist sebelumnya penganalisis kuantitatif mengatakan bahawa Bitcoin mempunyai 95% (R kuasa dua ) korelasi dengan dan disatukan dengan S&P 500. Baginya, ini adalah perkara yang baik kerana Federal Reserve tidak henti-henti menyokong saham, dan secara meluas, BTC:

"Ya FED cuba menghentikan QE pada November 2018, kesannya pada S&P dan BTC juga sama bencana. FED tidak akan melakukannya lagi. IMO tidak ada yang berpatah balik, itu adalah QEternity, "tulis penganalisis tersebut dengan merujuk kepada dasar Federal Reserve baru-baru ini.

Namun, eksekutif dari Goldman Sachs mengatakan bahawa korelasi itu mengurangkan kes pelaburan Bitcoin.

Dua eksekutif berkata dalam panggilan pelanggan awal tahun ini bahawa memiliki BTC tidak masuk akal kerana korelasi yang tidak dapat diramalkan. Ini nampaknya merujuk kepada kenyataan bahawa kadangkala Bitcoin berdagang seperti S&P 500 dan waktu lain seperti emas atau perak.

 Imej Pilihan dari Shutterstock
Tanda harga: xbtusd, btcusd, btcusdt
Carta dari  TradingView.com 
Penganalisis Menjelaskan Mengapa Bitcoin Berdagang Hampir Sama Seperti S&P 500 

Source link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of