Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pengangkatan Kriptografi adalah tertinggi di 5 negara ini


Apabila kita memikirkan penggunaan cryptocurrency, kita sering mengandaikan bahawa Korea Selatan, Jepun, atau Amerika Syarikat memimpin. Tidak begitu, menurut hasil terkini dari Statista.


Bagi kita yang terperangkap dalam dunia cryptocurrency, rasanya seperti kita hidup dan bernafas Bitcoin-dan kita mengharapkan orang lain juga. Tetapi, walaupun jumlah peratusan masih rendah berbanding keseluruhan penduduk, lihat lima negara teratas di mana penggunaan cryptocurrency tertinggi.

 Penerimaan cryptocurrency di seluruh dunia

Adopsi Cryptocurrency Tertinggi di Turki

Mungkin tidak menghairankan bahawa 20% orang Turki memiliki mata wang kriptografi sendiri. Di negara-negara di mana kepercayaan kerajaan dan bank rendah, di mana mata wang itu adalah disebabkan oleh penurunan nilai secara tiba-tiba, dan para pemimpinnya mempunyai hubungan yang lemah dengan Amerika Syarikat, mata wang kriptokal kelihatan seperti baka.

Dengan pemerintah diktator yang memimpin secara sengaja menyensor kandungan dan membuang lawan di penjara, Turki mempunyai semua ramuan untuk menjadikan penggunaan cryptocurrency tinggi.

Namun, menarik, jika anda menyemak negara-negara teratas untuk carian Bitcoin, Turki tidak pernah membuat senarai itu. Nampaknya orang-orang Turki yang pandai sudah tahu apa sebenarnya dan bagaimana cara membelinya.

Brazil Menang Tempat Kedua

Brazil hampir tidak menjadi ttters ekonomi seperti jirannya di utara. Walau bagaimanapun, inflasi mencecah kadar tertinggi dalam empat tahun pada bulan April. Pada bulan yang sama, Brazil mencatat rekod 100,000 bitcoin dalam masa 24 jam. Itulah BRL 2 bilion besar (hampir $ 500 juta USD).

Walaupun pertempuran dengan bank adalah saga yang berterusan di sini, kemajuan sedang dibuat. Bank Santander terpaksa menyimpan pertukaran akaun cryptocurrency Bitcoin Max yang dibuka oleh sistem Keadilan pada bulan Februari.

Dengan peningkatan inflasi dan kerajaan yang sangat korup, tidak menghairankan adegan cryptocurrency di negara ini berkembang pesat.

Pengangkatan Cryptocurrency Equally High di Colombia

Di tempat kedua bersama bagi rakyat yang memiliki sejumlah cryptocurrency adalah Colombia pada 18%. Dengan kerajaan yang mesra Bitcoin dan rumah lebih daripada satu juta pelarian Venezuela ramai orang di sini menggunakan Bitcoin sebagai cara melindungi harta mereka.

Argentina dan Afrika Selatan di Tempat Ketiga Bersama

Dari Amerika Selatan ke Afrika, kedua-dua Argentina dan Afrika Selatan memperlihatkan penerimaan cryptocurrency yang tinggi pada 16% daripada penduduk masing-masing.

Argentina kerap muncul tinggi di carian Google Bitcoin . Penduduknya jelas berminat mencari alternatif untuk memasukkan dolar AS ke dalam tilam mereka untuk melindungi kekayaan mereka.

Dengan inflasi 54%, dan tahap pendidikan Bitcoin yang tinggi (anda boleh menggunakannya untuk membayar pengangkutan awam) adalah logik bahawa Penerimaan cryptocurrency adalah tinggi di sini.

Adapun Afrika Selatan, minat kekal kukuh meskipun pengikatan pengawalseliaan terbaru . Banyak yang melihatnya sebagai cara praktikal untuk menghantar pembayaran antarabangsa, melindungi harta benda, dan melabur.

Jepun Membawa Belakang, Korea Selatan Tidak Menampak

Jepun membawa belakang ketika datang ke adopsi cryptocurrency. Hanya 3% penduduknya yang sangat berteknologi tinggi telah memiliki atau mempromosikan cryptocurrency menurut kaji selidik.

Mungkin yang paling mengejutkan ialah hakikat bahawa Korea Selatan, pemain utama dalam ruang cryptocurrency, tidak pernah muncul dalam tinjauan itu. Memandangkan negara ini membentuk sekitar 30% dari semua dagangan nampaknya agak pelik. Adakah peratusan yang sangat kecil Korea menggerakkan semua duit syiling digital di sekitar atau adalah Statistica yang meminta orang yang salah?

Apakah pendapat anda terhadap pengedaran crypt global? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!


Imej melalui ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of