Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pengurus dana menggariskan 4 lapisan perak untuk penjualan Bitcoin baru-baru ini
 Iklan

Harga Bitcoin turun semula semalam, pada 23 Februari. Berikutan pembetulan 17% yang besar, pelabur dan pengurus dana umumnya optimis.

Apa yang ada di sebalik optimisme terhadap Bitcoin?

Biasanya, setelah penjualan yang besar, sentimen pasaran sering berkurang. Namun, dalam kes Bitcoin dalam 24 jam terakhir, sentimen pasaran telah meningkat dengan ketara.

Kelvin Koh, rakan kongsi di Spartan Group, penasihat dan salah satu dana yang berfokus pada DeFi terbesar di Asia, menggariskan empat lapisan perak untuk pembetulan baru-baru ini.

Tidak lama sebelum pemulihan Bitcoin, Bitfinex bertemu dengan pejabat Peguam New York mengenai tuntutan mahkamah terhadap pertukaran dan Tether. Siaran akhbar rasmi dari pejabat Peguam berbunyi:

"Perjanjian dengan iFinex, Tether, dan entiti yang berkaitan dengannya akan meminta mereka untuk menghentikan aktiviti perdagangan selanjutnya dengan warga New York, dan juga memaksa syarikat membayar denda $ 18.5 juta. , selain memerlukan sejumlah langkah untuk meningkatkan ketelusan. ”

Penyelesaian ini memberi crypto penutupan yang sangat diperlukan di sekitar Tether, yang menyumbang sebahagian besar jumlah dagangan harian Bitcoin.

Banyak peniaga bergantung pada Tether, a stablecoin yang disokong oleh nilai dolar AS, untuk memperdagangkan mata wang kripto di bursa utama.

Oleh itu, kejelasan di sekitar Tether dan kesahihannya adalah pemangkin kepada pasaran kripto kerana ia menghilangkan salah satu ancaman eksistensial terhadap pasaran. [19659003] Dari mana BTC pergi dari sini?

Sekiranya harga Bitcoin tetap stabil di atas $ 50,000 dan menetapkannya sebagai kawasan sokongan, potensi kenaikan yang meningkat dapat meningkat.

rintangan antara $ 50,000 hingga $ 56,000, dan kemudian ke paras tertinggi sepanjang masa pada $ 58,000.

 bitcoin "width =" 887 "height =" 660

Harga Bitcoin. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Salah satu faktor positif ialah kadar pendanaan pasaran niaga hadapan telah kembali sepenuhnya ke 0,01%. Sebelum pembetulan, kadar pendanaan melayang di sekitar 0.15%.

Sekarang 15 kali lebih rendah daripada di mana beberapa hari yang lalu, yang menunjukkan bahawa pasaran jauh lebih panas dan sesak.

Ketika pasaran kurang sesak, kemungkinan tekanan yang panjang berkurang, yang menyebabkan penurunan yang teruk seperti yang berlaku pada 22 Februari kurang berkemungkinan.

Namun, terdapat risiko penurunan yang lebih mendalam jika Bitcoin gagal stabil di atas $ 50,000 dan turun di bawah $ 48,000 sekali sekali lagi.

Setakat ini, kawasan sokongan $ 48,000 telah berfungsi sebagai barisan pertahanan terakhir sebelum BTC berisiko jatuh ke bawah ke zon bear.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments