Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Penipuan Bitcoin Cash Mengatakan Kroger Tidak Akan Menerima Kripto Cuti Ini


Awal hari ini, satu kenyataan akhbar keluar yang mengatakan peruncit runcit Amerika Kroger akan menerima Bitcoin Cash musim cuti ini. Bagaimanapun, jurucakap syarikat itu telah mengesahkan sebaliknya dan kenyataan akhbar itu telah dipadamkan.

Kroger Tidak Akan Menerima Bitcoin Cash Musim Percutian Ini

Seperti laporan daripada Reutersseorang Kroger jurucakap telah mengesahkan bahawa siaran akhbar mengenai peruncit runcit yang menerima Bitcoin Cash musim cuti ini adalah palsu.

“Pagi ini satu kenyataan akhbar dikeluarkan secara curang mendakwa sebagai The Kroger Co yang secara palsu menyatakan organisasi itu akan mula menerima Bitcoin Cash. Komunikasi ini adalah penipuan dan tidak berasas dan harus diabaikan,” kata jurucakap itu.

BCH ialah garpu kod Bitcoin yang dibangunkan dengan tujuan untuk mencipta versi BTC yang lebih praktikal yang boleh digunakan untuk membuat pembayaran harian. Disebabkan ini, kripto menawarkan yuran transaksi yang boleh diabaikan.

Siaran akhbar yang dipersoalkan muncul pada awal hari di tapak web peruncit, tetapi ia telah dipadamkan. Terdapat juga keluaran PR Newswire, yang juga telah dipadamkan, tetapi ia masih boleh diakses menggunakan Internet Archive.

“Peruncit runcit terbesar The Kroger Co. America, hari ini mengumumkan bahawa ia akan bermula menerima Bitcoin Cash,” kata pelepasan penipuan itu. “Mulai 1 Disember 2021seluruh Keluarga Kedai Kroger akan menerima Bitcoin Cash untuk semua pembelian dalam kedai dan dalam talian.”

Bacaan Berkaitan | Hashrate Perlombongan Bitcoin Teruskan Pemulihan, Kini Hanya 16% Jauh Dari ATH

Syarikat itu bukan satu-satunya yang telah tertakluk kepada penipuan kripto tahun ini. Hanya beberapa bulan yang lalu, satu kenyataan akhbar keluar mengumumkan perkongsian antara Litecoin dan Walmart. Walau bagaimanapun, peruncit terbesar di dunia mengesahkan bahawa keluaran itu adalah palsu tidak lama kemudian.

Siaran akhbar Walmart palsu menyebabkan harga LTC melonjak untuk tempoh yang singkat.

Harga BCH

Pada masa itu menulis, harga Bitcoin Cash mengapung sekitar $600, naik 1.6% dalam tujuh hari yang lalu.

Bacaan Berkaitan | SEC Notis Petisyen ETF Bitcoin Skala Kelabu, Kelulusan Berpotensi Untuk Krismas?

Berikut ialah carta yang menunjukkan arah aliran dalam harga syiling sepanjang tahun lalu:[196590][196590]Carta Harga Tunai Bitcoin

Nampaknya BCH kebanyakannya hanya bergerak ke sisi dalam beberapa bulan yang lalu | Sumber: BCHUSD di TradingView

Sejak kripto mencapai paras tertinggi sepanjang masa baharu pada bulan Mei, dan ranap yang menyusul, Bitcoin Cash tidak menunjukkan banyak pergerakan harga dalam kedua-dua arah. Oleh itu, harga syiling tidak pernah mendekati ATHnya lagi, manakala syiling lain seperti Bitcoin dan Ethereum sedang mencecah paras tertinggi baharu sekarang.

Sebelumnya, harga BCH melonjak naik berikutan Kroger palsu kenyataan akhbar. Tetapi ia tidak lama sehingga langkah itu dipadamkan.

Bitcoin Cash Lonjakan

Bitcoin Cash memerhatikan lonjakan ringkas dalam harganya | Sumber: BCHUSD pada TradingViewSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments