Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Penunjuk Momentum Mingguan Bitcoin Melonjak Menurun Untuk Kali Pertama Sejak 2020
 Iklan

Harga Bitcoin kembali pada pertengahan $ 50,000, setelah beberapa penolakan dari rintangan di atas $ 60,000 setiap duit syiling. Kunjungan ke tahap sokongan untuk menguji permintaan yang jauh lebih rendah mungkin akan menjadi kenyataan sekarang apabila momentum penunjuk teknikal mengukur menurun untuk pertama kalinya sejak tahun 2020.

Inilah yang dapat dimaksudkan untuk cryptocurrency terkemuka dengan kenaikan harga pasaran semasa

Momentum Bitcoin Menjadi Bearish Untuk Pertama Kali Sejak Akhir 2020

Apabila Bitcoin menembusi di atas $ 13,000 dan menetapkan tahap yang lebih tinggi untuk pertama kalinya di luar puncak 2019, momentum membawa cryptocurrency puluhan ribu dolar lebih tinggi. Pada puncak saat ini setiap BTC menjual dengan harga tertinggi di bawah $ 62,000 tetapi setelah percubaan gagal berulang kali untuk naik lebih tinggi, momentum kenaikkan itu mulai merosot.

BACAAN BERKAITAN | PENYAKIT DALAM BITCOIN YANG MENGHASILKAN PASARAN BEAR DITANGGUH

Penunjuk Penunjuk Perbezaan Konvergensi Purata Bergerak sementara dianggap sebagai petunjuk ketinggalan, telah mulai menolak jangka waktu mingguan untuk pertama kalinya sejak penembusan kenaikkan harga besar kembali pada Oktober 2020.

 LMACD mingguan Bitcoin "width =" 980 "height =" 477

 Bitcoin telah melonjak ke penurunan pada LMACD mingguan untuk pertama kalinya sejak penembusan kenaikkan harga pada Oktober 2020 | Sumber:  BTCUSD di TradingView.com 

Kedua-dua crossover penurunan kedua-dua purata bergerak dan histogram membalikkan merah menunjukkan bahawa momentum telah mula berubah ke bawah, dan kemungkinan pembetulan . [19659011] Isyarat hanya sah jika lilin mingguan ditutup di bawah sekitar $ 54,500, di mana crossover menurun akan disahkan.

MACD yang tertinggal mempunyai rekod hampir sempurna untuk memanggil Crypto Tops

Bulls, bagaimanapun, masih mempunyai beberapa hari dibiarkan untuk melepasi isyarat penurunan harga semasa. Sekiranya tidak, beruang boleh mengambil masa selama beberapa minggu yang akan datang. Crossover penurunan masa lalu pada jangka masa mingguan telah menunjukkan puncak jangka panjang hingga jangka panjang dalam pasaran cryptocurrency, termasuk puncak pasaran bull 2013 dan 2017 .

BACAAN BERKAITAN | METRIK ON-CHAIN ​​INI MENGATAKAN RISIKO BITCOIN TERTINGGI DALAM TIGA TAHUN

Walau bagaimanapun, terdapat juga crossover seperti itu pada puncak 2019, yang jelas bukan merupakan jangka panjang utama yang menuju ke pasaran bear bear yang diperluas. Itu meninggalkan potensi untuk beberapa liku-liku dalam beberapa bulan mendatang, serupa dengan jangkaan tahun 2017.

 LMACD mingguan Bitcoin diperbesar "lebar =" 980 "tinggi =" 454

 Masa lalu memusingkan warna merah pada LMACD mingguan pada tahap tersebut telah menghasilkan pasaran beruang | Sumber:  BTCUSD di TradingView.com 

MACD logaritma mengatasi garis arah aliran di mana kitaran masa lalu memuncak, namun, tidak kelihatan menjanjikan untuk kenaikan harga Bitcoin .

Senario lain yang tidak dapat dikesampingkan, adakah Bitcoin menerobos garis arah aliran, menyebabkan momentum terus melambung naik. Senario seperti itu dapat memberikan momentum yang diperlukan untuk mengambil cryptocurrency terkemuka dengan cap pasaran ke harga $ 100,000 dan lebih setiap duit syiling, yang diproyeksikan oleh penganalisis di seluruh industri kewangan.

 Gambar pilihan dari Deposit Foto, Carta dari TradingView.com [19659021]Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments