Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Penurunan Paus Bitcoin Mengesyorkan Pasaran Beruang Perlu Dibayar
 Iklan

Harga Bitcoin merosot perlahan dari paras tertinggi sejak seminggu yang lalu sekarang, dan momentum kenaikan menunjukkan tanda-tanda penurunan. Puncak pasaran lembu tidak dijangka oleh kebanyakan penganalisis untuk beberapa waktu, namun, pengurangan dompet BTC yang cukup besar dengan baki 1K atau lebih syiling, mungkin menandakan pasaran beruang akan datang lebih cepat daripada yang mereka harapkan.

Inilah yang dinyatakan oleh sejarah masa lalu mengenai jenis tingkah laku ikan paus ini, dan apa maksudnya untuk tindakan harga Bitcoin pada hari, minggu, dan bulan yang akan datang.

Kes Paus Bitcoin yang Hilang

Pembekalan Bitcoin begitu jarang, bahawa bila-bila masa permintaan meningkat, harga meningkat secara eksponensial. Ini menyebabkan harga cryptocurrency melambung menarik lebih banyak perhatian dan peserta ke rangkaian yang terdesentralisasi.

MEMBACA BERKAITAN | BULL SORRY, FRAKTAL BITCOIN BERBAHAYA INI TIDAK DAPAT DILARANG

Malah pelabur runcit boleh memberi kesan dramatik terhadap kenaikan harga, dan kesan pembelian baru-baru ini dari syarikat dan institusi tidak kurang hebatnya. Dikombinasikan dengan ganjaran sekatan aset yang sukar dikurangkan sehingga mengurangkan penawaran yang ada, pasaran lembu telah pecah .

Namun, pada puncak setiap kenaikan parabola, lama sebelum peserta runcit dan bahkan beberapa institusi mula mengambil untung, dompet ikan paus besar yang memegang 1K BTC atau lebih mula menurun dengan cepat.

 paus pasaran beruang bitcoin "lebar =" 980 "tinggi =" 545

 Dompet ikan paus BTC dengan syiling 1K atau lebih menurun dengan cepat | Sumber:  simpul kaca melalui Timothy Peterson 

Menurut penasihat modal crypto Timothy Peterson terdapat pengurangan terbesar dalam dompet BTC dengan ukuran atau lebih besar dalam sejarah. Tetapi apa sebenarnya maksudnya?

Nilai Metcalfe: Mengapa Cryptocurrency Teratas Dapat Menghancurkan 60% hingga $ 25,000

Peterson mengatakan bahawa pengurangan itu adalah yang paling besar dalam sejarah sepanjang 40 hari, bahkan mengalahkan pasaran beruang 2014 dan 2018 dalam "kedua-dua istilah mutlak dan peratusan."

"Penurunan alamat besar menyiratkan harga # Bitcoin boleh turun menjadi $ 25,000 pada masa yang akan datang," sambungnya, melalui untaian Twitter .

Itu sasarannya, menurutnya, adalah "konsisten" dengan nilai Metcalfe cryptocurrency, yang kira-kira $ 15,000 hingga $ 33,000 per BTC.

 pengujian semula bitcoin "lebar =" 980 "tinggi =" 454 [19659010] Pembetulan kembali ke $ 25,000 kelihatan serupa dengan 2019 hingga 2020 | Sumber: <a href= BTCUSD di TradingView.com

Pembetulan ukuran itu kembali ke $ 25,000 akan menjadi kira-kira 60%, hanya 10% malu dari pembetulan penuh dari pada tahun 2019 dari $ 13,800 hingga $ 3,800 pada awal tahun 2020. Penjualan curam menyebabkan tindak balas kutub yang berlawanan dengan kenaikan, dan kemerosotan pantas turun ke bawah untuk pengujian semula permintaan yang menaik, dapat menyebabkan cryptocurrency kembali melambung tinggi sekali lagi.

MEMBACA BERKAITAN | METRIK ON-CHAIN ​​INI MENGATAKAN RISIKO BITCOIN ADALAH TERTINGGI DALAM TIGA TAHUN

Setakat ini, pasaran lembu telah melihat sedikit pembetulan, jadi penjualan yang lebih ketara sangat mungkin seperti yang ditunjukkan oleh Peterson. Paus yang mampu menggerakkan pasaran yang sudah mengambil keuntungan mereka dari puncak, boleh menjadi momentum yang mendorong momentum diam-diam menghidupkan pelabur yang masih gemar yang tidak sedar membeli bahagian atas.

Namun, perlu diperhatikan bahawa kehadiran institusi mungkin tidak membiarkan harga jatuh begitu rendah, dan jika mereka membuatnya, harga boleh dibeli lebih cepat dari yang dijangkakan.

 Gambar pilihan dari Foto Deposit, Carta dari TradingView.com 

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments