Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Perkhidmatan Kewangan Payung Tiba di Cardano dan Avalanche dengan Suite DeFi ADA Finance


Teknologi rantaian sekatan mengganggu cara orang berinteraksi dengan dunia kewangan. Kewangan terdesentralisasi, atau DeFi, telah menjadi cara yang popular bagi pengguna untuk mengambil bahagian dalam perkhidmatan kewangan dengan berinteraksi dengan kontrak pintar yang ditulis pada rantaian blok.

Dua rantaian blok berkuasa, Cardano dan Avalanche, menjadi tuan rumah kepada jenis protokol DeFi yang inovatif yang menjanjikan untuk membawa peluang besar kepada pengguna untuk memperoleh pendapatan pasif dan meningkatkan kebebasan kewangan mereka.

ADA Finance sedang mewujudkan rumah untuk peminat DeFi untuk mengambil bahagian dalam DeFi tanpa perlu menukar dompet mereka antara berbilang platform, dan ini terbukti menjadi pengubah permainan utama dalam dunia perkhidmatan kewangan peer-to-peer yang dijamin oleh blokchain.

Primer tentang Perkhidmatan DeFi Payung ADA Finance

ADA Finance ialah ekosistem produk DeFi yang akan merangkumi peminjaman dan peminjaman , pertanian hasil, perdagangan margin dan pad pelancar IDO.

Protokol akan beroperasi sebagai organisasi autonomi terpencar (DAO), yang bermakna pengguna yang memegang ADAFI, token asal ADA Finance, akan diberikan pelbagai peringkat kawalan ke atas protokol dan memperoleh ganjaran sewajarnya. Akan ada tiga peringkat keahlian DAO, setiap satu mengikut bilangan token yang telah dipertaruhkan oleh pengguna dalam DAO.

Selain itu, ADA Finance ialah salah satu platform DeFi pertama yang membangunkan program ganjaran rujukan dan menangani pencapaian, yang menyediakan insentif yang besar untuk penggunanya untuk memanfaatkan semua perkhidmatan yang ditawarkan oleh protokol serta memperkenalkan orang lain kepada penyelesaian DeFi ADA Finance yang ditawarkan.

Peminjaman & Pinjaman

ADA Finance menyediakan peer-to-peer memberi pinjaman melalui kontrak pintar proprietari dan inovatifnya. Dengan membuat pesanan permintaan pinjaman pada ADA Finance, pengguna dapat menyesuaikan kadar faedah harian mereka yang diminta (sehingga 2% setiap hari) dan boleh menentukan tempoh maksimum kontrak pinjaman yang ditawarkan.

Kontrak pintar pinjaman ADA Finance membolehkan peminjam untuk membayar balik pinjaman mereka pada bila-bila masa sebelum tarikh tamat tempoh mereka untuk membayar faedah serendah mungkin.

Pertanian Hasil

Untuk memberi insentif kepada pengguna untuk menyediakan kecairan bagi token, ADA Finance akan memperkenalkan pertanian hasil untuk memasangkan token dan mendepositkannya dalam ADA Finance AMM (Automatic Market Maker). Apabila pengguna memberikan kecairan kepada AMM ADA Finance, mereka menerima token LP (token Penyedia Kecairan) yang mengakru yuran yang diperoleh daripada pengguna lain yang membuat swap menggunakan token mereka.

Apabila token LP ini didepositkan ke salah satu ladang hasil ADA Finance , pengguna diberi ganjaran sebahagian besar token ganjaran daripada kumpulan ganjaran tetap berdasarkan bahagian kecairan yang disimpan. Semasa token LP pengguna didepositkan dalam kontrak pintar pertanian, mereka masih akan menerima bayaran daripada pertukaran selain ganjaran daripada kontrak pertanian

Perdagangan Margin pada ADAFi Swap

ADA Finance juga menyediakan perkhidmatan yang selamat dan telus. platform untuk orang ramai melaksanakan dagangan pada margin. Dagangan Margin hanya akan tersedia untuk aset yang menyokong suapan harga terdesentralisasi, kerana pembubaran pada dagangan margin dicetuskan melalui oracles yang menyalurkan maklumat kepada kontrak pintar ADA Finances.

Untuk memastikan kedudukan berleveraj terbuka, pedagang akan dikehendaki memegang sekurang-kurangnya 105% daripada nilai jawatan sebagai cagaran. Jika cagaran minimum ini tidak dipenuhi, kedudukan pengguna akan dibubarkan. Bagi margin silang, sebarang deposit, pengeluaran dan dagangan boleh memberi kesan kepada tahap cagaran pengguna dan dengan itu tahap pembubaran mereka.

IDO Launchpad

Projek baharu biasanya mempunyai peningkatan terbesar untuk nilai token dalam semua kripto. Lebih-lebih lagi, projek baharu biasanya memerlukan pembiayaan untuk mengembangkan operasi mereka dan menyediakan perkhidmatan terbaik yang mungkin.

Pad pelancar IDO ialah cara yang bijak untuk menyatukan pengguna dengan projek baharu dan memberi pendedahan kepada pengguna ini kepada token baharu yang berpotensi luar biasa untuk memperoleh nilai. ADA Finance, yang terletak di Cardano dan Avalanche, akan menjadi lokasi utama untuk projek baharu pada setiap rantaian blok untuk mendapatkan pembiayaan serta untuk pengguna mendapatkan lebih awal pada token yang menjanjikan.

ADA Finance Dinamakan Projek Terbaik Tahun Ini[19659005]ADA Finance mendapat penghormatan untuk dicalonkan untuk salah satu projek DeFi terbaik pada tahun 2021. Sidang Kemuncak AIBCyang akan diadakan pada 16 November, akan memilih antara enam penama yang kesemuanya telah dipilih untuk “Terbaik Projek DeFi Tahun Ini.”

Sidang Kemuncak AIBC dianggap sebagai sidang kemuncak blockchain terbesar di Eropah, dan ADA Finance menyertai senarai panjang nama terkemuka dalam kripto yang akan diiktiraf atas sumbangan mereka kepada DeFi dan ruang blockchain. Artis NFT, Beeple, yang mendapat pujian kerana menjual satu karya seni NFT pada harga $69 juta turut dicalonkan untuk anugerah pada acara yang sama.

ADA Finance mempunyai pelan hala tuju yang jelas yang merangkumi banyak perkhidmatan yang akan ditawarkan semasa pasukan meneruskan pembangunan. Pengguna yang berminat untuk menyertai DeFi pada Cardano atau Avalanche akan mempunyai pelbagai perkhidmatan untuk dipilih kerana ADA Finance terus berkembang ke masa hadapan.

 Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments