Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Pilihan Raya P-Rep ICON yang sedang berkembang; 40+ Aplikasi disenaraikan


Sudah lebih dari lima bulan sejak pendaftaran awal untuk pertama kalinya ICONSENSUS bermula. Bilangan pemohon terus berkembang. Secara khusus, penama-penama ( pada masa ini 43 daripada mereka ) telah mendaftar untuk menjadi Wakil Awam, atau "P-Reps".


Di bawah radar untuk sementara waktu, ICON adalah Korea Selatan- projek blockchain berasaskan yang direka untuk menghubungkan rantai bebas bersama dengan komuniti mereka.

ICONSENSUS digambarkan sebagai "perjalanan ke arah penggunaan massal blockchain", dengan pelan pelan yang terdiri daripada empat tonggak yang berbeza. Pada masa ini, komuniti ICON sedang bersedia untuk peringkat pertama: pemilihan "P-Reps".

Pilihan P-Rep: Apa yang Membuatnya Khas?

P-Reps menyerupai sahih pengesahan Proof-of-Stake (PoS) dalam arti bahawa mereka juga bertanggungjawab untuk mengesahkan transaksi dan menyerahkan blok pada blockchain. Walau bagaimanapun, tanggungjawab P-Reps lebih luas: calon yang berjaya dijangka menyumbang kepada rangkaian melalui penyertaan dalam konsensus dan tadbir urus.

Menurut pemaju rangkaian, model tadbir urus ICON berbeza berbanding dengan kebanyakan projek DPoS, dalam ertikata bahawa ia mewakilkan ganjaran berdasarkan pelbagai faktor penyumbang bukan sekadar mengambil kepentingan validator '.

Selain itu, pilihan raya yang akan datang akan dilaporkan berbeza daripada yang TRON dan EOS – dua rangkaian PoS besar, yang telah merekrut besar, operasi terkenal untuk mengambil bahagian dalam sistem tadbir urus mereka. ICON pula telah membuat pertaruhan kepada masyarakat secara keseluruhan, kerana keperluan kemasukan seolah-olah inklusif.

Oleh reka bentuk ICON, setiap pihak sepatutnya memotong: P-Reps akan memilih faedah mereka sendiri yang kemudiannya disemak dan disahkan oleh pemegang ICX semasa peringkat pilihan raya, manakala pengundi diberi token yang boleh ditebus untuk mewakilkan pegangan mereka. Di samping itu, perwakilan P-Rep yang berjaya akan mengutip yuran transaksi dan anugerah wakil tahunan. Oleh kerana itu, sementara desentralisasi dianggap sebagai konsep utopian (konsensus umum adalah bahwa tidak ada proyek 100% yang terdesentralisasi), insentif ICON muncul dalam arah itu karena model demokrasi yang inklusif – yang nampaknya pertama sekali untuk ruang itu.

Terutama, model itu telah menarik dua calon dari Korea Selatan, yang sebelum ini bekerja sebagai sah di rantai EOS. Kecewa pada pendapatan yang berkurangan, kekurangan kuasa, dan monopoli pengeluar blok Cina kini mereka merancang untuk bertukar ke rangkaian ICON

Apa yang Seterusnya?

dijadual dilancarkan pada bulan September tahun ini. Tidak seperti fasa pra-pendaftaran, yang sedang dijalankan di luar rantai, kaki utama akan dilancarkan di blok ICON.

Sementara itu, beberapa calon tidak membuang masa: sebilangan pemohon P-Rep sudah mula mencari undi di kalangan ICONists di media sosial, memperkenalkan mereka kepada idea mereka sambil belajar apa yang orang ramai mahu.

Walaupun pilihan raya semakin dekat, suasana umum di kalangan pemohon tetap berkumpul: "Saya benar-benar menikmati menjadi sebahagian daripada sesuatu di mana banyak pasukan menang, ia adalah persaingan yang sangat inklusif yang menggalakkan kerjasama lebih kontroversi," salah seorang calon menulis pada Reddit.
Source link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of