Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

PlanB Menjelaskan $98k Nov Sasaran Bitcoin Tidak Berdasarkan S2F


PlanB telah menjelaskan bahawa sasaran Bitcoin $98k untuk bulan November bukan berdasarkan model S2F yang terkenal, tetapi pada “model lantai” beliau.

PlanB: $98k Ramalan Nov Tidak Berdasarkan Model S2F[19659003]Awal tahun ini, penganalisis PlanB menghantar tweet beberapa sasaran harga untuk Bitcoin untuk bulan-bulan akan datang. Kebanyakan ramalan ini akhirnya tepat, tetapi satu sasaran khususnya mungkin tidak dapat dicapai seperti yang berlaku pada masa ini.

Berikut ialah ramalan harga yang dipersoalkan:

Seperti yang anda lihat, sasaran PlanB untuk November ialah $98k. Walau bagaimanapun, hari ini sudah 18 haribulan, dan Bitcoin masih belum menunjukkan momentum yang kukuh lagi.

Sebaliknya, syiling telah merosot di bawah $60k dalam beberapa hari lepas, dan setakat ini tidak menunjukkan tanda-tanda pemulihan yang jelas. Seperti yang berlaku, BTC memerlukan lonjakan lebih 60% untuk menutup sasaran, dan itu juga dalam masa 12 hari sahaja.

Berikut ialah carta yang menunjukkan arah aliran semasa dalam Harga Bitcoin:

Carta Harga Bitcoin

Harga BTC menjunam ke bawah dalam beberapa hari lepas | Sumber: BTCUSD di TradingView

Disebabkan ini, sesetengah orang dalam komuniti crypto telah mula mempersoalkan S2F, model ramalan harga yang paling dikenali oleh penganalisis.

Bacaan Berkaitan | Bagaimana "Minggu Besar" Bitcoin Terhasil?

Sebagai respons, PlanB menyiarkan tweet semalam menjelaskan bahawa sasaran harga yang disebutkan di atas tidak berdasarkan [194]S590 model.

Sebaliknya, sasaran "Floor" yang lain itu nampaknya berdasarkan model lain. daripada alat penganalisis. Oleh itu, seperti yang dijelaskan dalam tweet itu, jika sasaran $98k untuk bulan ini memang tidak akan berlaku, model S2F masih tidak akan gagal.

Apakah Model Stok-Ke-Alir Bitcoin?

S2F, atau model stok-ke-aliran sepenuhnya, ialah kaedah ramalan harga yang berdasarkan nisbah bekalan (stok) kepada pengeluaran tahunan (aliran).

Bacaan Berkaitan | Stok Perlombongan Mengatasi Prestasi Bitcoin Apabila Keuntungan Penambang Terus Meningkat

Model ini boleh digunakan pada mana-mana aset terhad, sama ada Bitcoin atau logam seperti emas dan perak. Ia menggunakan fakta bahawa aset seperti ini akan terus berkurangan apabila masa berlalu.

Di bawah ialah carta terbaharu untuk model BTC S2F.

Model Bitcoin S2F

Seperti yang ditunjukkan oleh graf di atas, walaupun terdapat beberapa kawasan sisihan, model ini secara keseluruhannya agak hampir dengan perkara sebenar setakat ini.

Model lantai, yang ramalan terdahulu adalah diambil daripada, adalah kaedah yang berbeza daripada S2F, dan ia berdasarkan harga dan data dalam rantaian.

Dalam balasan tweet tersebut, PlanB menjelaskan bahawa ramalan stok-ke-aliran untuk kitaran Bitcoin ini ialah harga “purata” daripada $100k. Oleh sebab itu, sukar untuk menyatakan sekarang pada tahap mana model itu mungkin dianggap tidak sah.

Imej yang ditampilkan daripada Unsplash.com, carta daripada TradingView.com, buybitcoinworldwide.com





Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments