Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Potensi Letupan Harga Bitcoin yang Berlebihan $ 60,0000 adalah Pembuatan; Inilah Sebabnya
 Iklan

Adakah pasaran Bitcoin teratas kerana peniaga selalu gagal mencapai kejayaan di atas $ 60,000? Nampaknya, tidak.

 Keuntungan Bitcoin terjebak dengan rintangan $ 60,000. Sumber: BTCUSD di TradingView.com "width =" 980 "height =" 567

Bitcoin terbalik terperangkap oleh $ 60,000-resistance. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Menurut Ki-Young Ju, Ketua Pegawai Eksekutif CrypoQuant – sebuah firma analitik blockchain yang berpusat di Korea Selatan, Bitcoin mempunyai setiap alasan untuk mengatasi kenaikan pada $ 60,000. Penganalisis memetik satu sebab di sebalik pengambilan cryptocurrency utama: baki bitcoin yang merosot di semua bursa kripto.

Peningkatan Aliran Bitcoin

CryptoQuant menjejaki jumlah pertukaran bitcoin yang terdapat di alamat mereka yang dapat dilihat oleh umum. Apabila peniaga menyimpan BTC mereka di dompet bursa, firma menganggap bahawa mereka melakukannya untuk memperdagangkannya untuk aset kripto lain atau membuangnya sepenuhnya untuk mengeluarkan wang.

Sebaliknya, apabila peniaga menarik balik BTC mereka dari bursa, CryptoQuant mengatakan bahawa menunjukkan kesediaan mereka untuk memegang token.

Mr. Young melihat hubungan antara puncak harga Bitcoin dan jumlah bitcoin yang masuk ke bursa dengan menyebut Januari 2018. Bulan tersebut menyaksikan kadar pertukaran BTC / USD mencapai hampir $ 20,000. Perhimpunannya bertepatan dengan lonjakan aliran masuk BTC di semua pertukaran cryptocurrency yang beroperasi pada masa itu. Kemudian, pasangan itu jatuh ke tahap serendah $ 3,100 pada bulan Disember 2018.

 Aliran Pertukaran Bitcoin pada paras terendah tiga tahun mereka. Sumber: BTCUSD di TradingView.com "width =" 980 "height =" 496

Aliran Pertukaran Bitcoin pada paras terendah tiga tahun mereka. Sumber: CryptoQuant

Walaupun begitu, faktor sekitar April 2021 sama sekali berbeza. Daripada aliran masuk bitcoin, aliran keluar meningkat dari semua bursa. Itu menunjukkan mentaliti " HODL " walaupun harga Bitcoin diperdagangkan berhampiran tahap puncak sebelumnya $ 61,778 (data dari Coinbase). Peniaga belum mahu merealisasikan keuntungan mereka, data menunjukkan.

"Apabila pasaran mencapai puncaknya, semua orang mendepositkan BTC ke bursa untuk dijual," tulis Mr Young. "# Alamat aliran masuk di semua bursa berada pada tahap tertinggi pada 2018 Jan, sementara mencapai tahap terendah tiga tahun beberapa hari lalu. Orang ramai menahan, tidak menjual. ”

Mengapa HODLing?

Firma analisis data Glassnode menyatakan bulan lalu bahawa jumlah BTC yang beredar hari ini tidak lebih dari 4 juta. Itu berkurang setiap bulan yang berlalu yang boleh menyebabkan krisis bekalan selagi permintaan Bitcoin terus meningkat lebih tinggi berkat kekurangan alternatif pelaburan yang menarik di tempat lain.

Selepas bahagian ketiga cryptocurrency tahun lalu – peristiwa yang berlaku secara berkala yang mengurangkan bekalan BTC sebanyak separuh, institusi telah meningkatkan taruhannya. Ini kerana mereka bimbang kenaikan inflasi yang mendadak disebabkan oleh dasar kadar faedah hampir-sifar Federal Reserve, program pembelian bon tanpa had mereka (yang mengekalkan hasil lebih rendah), dan trilion dolar bernilai AS pakej rangsangan.

Dengan sebahagian besar asasnya masih utuh, pedagang Bitcoin dengan tegas memutuskan untuk menunggu ledakan institusi yang sebenar, terutamanya selepas Tesla, Strategi Mikro, pelaburan Square, dan keputusan PayPal, Mastercard, Visa, Morgan Stanley, dan Goldman Sachs untuk menawarkan perkhidmatan berkemampuan bitcoin kepada pelanggan mereka.

Itu meningkatkan prospek Bitcoin menembusi di atas $ 60,000. [19659008] Foto oleh Stephen Radford pada UnsplashSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments