Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Projek FreeTon Menjenamakan Semula kepada Everscale sebagai Kecairan Terkunci dalam Rangkaian Poli, Jambatan Lapisan-2 Melebihi $32 Juta – Bitcoinist.com


Everscale—sekatan daya pemprosesan tinggi, berskala dan sumber terbuka selamat yang dibina daripada konsep TON Telegram—ialah nama jenama baharu untuk Projek FreeTon.

Penjenamaan semula daripada FreeTON kepada Everscale[1965] Pengumuman bahawa FreeTON akan penjenamaan semula kepada Everscale telah dibuat selepas perubahan itu berjaya diundi pada 9 November, mengisytiharkan pertukaran nama untuk mencerminkan pencapaian pembangunan beberapa bulan lepas.

Pada masa ini, terdapat perubahan dan peningkatan kepada rangkaian yang telah menolaknya jauh melebihi parameter asal blok Telegram TON.

Selain itu, pertukaran nama itu dianggap perlu disebabkan oleh banyak projek "TON" yang telah muncul dalam DeFi dan crypto yang telah menyebabkan kekeliruan tentang projek yang mana. Menambah kekeliruan, walaupun kebanyakan projek ini adalah sah, terdapat beberapa yang boleh dipersoalkan.

Oleh itu, penjenamaan semula berfungsi untuk membezakan Everscale tetapi juga mengesahkan kepada komunitinya bahawa projek itu lebih besar dan lebih bercita-cita tinggi daripada pesaingnya.

Nama jenama Everscale, kata pasukan itu, berpunca daripada kebolehskalaan tanpa had platform.

Menurut pembangun Broxuspenjenamaan semula itu juga berlaku di tengah-tengah perubahan teras, terutamanya berkenaan nod rangkaian asas. Everscale kini menggunakan nod Rust yang lebih teguh dan stabil, meninggalkan nod C++ asal yang digunakan oleh projek TON asal.

Selain daripada perubahan ini, teknologi akan berfungsi dengan cara yang sama seperti sebelumnya. Peralihan dalam penjenamaan bukanlah satu perkara yang sukar atau sebarang perubahan besar lain yang mungkin memerlukan baik pulih kod atau pemberhentian perkhidmatan yang berpanjangan.

Mengulas mengenai langkah ini, pengasas Broxus Sergey Shashev berkata:

“ Penjenamaan semula telah dirancang 2-3 bulan lalu. Ia berlaku kerana kami telah melampaui batasan teknologi TON asal. Selain itu, terdapat banyak token "TON" di sekeliling dan orang ramai keliru. Kami lebih daripada sekadar token, dan dari segi penawaran ekosistem, perkara yang kami ada adalah mengikut skala dengan Near, Solana dan Polkadot. Walaupun penjenamaan semula, bagaimanapun, pelan hala tuju kami masih sama. Perbezaan utama ialah peralihan rangkaian kepada nod Rust.”

Kebolehpercayaan dan Utiliti Jambatan

Selain penjenamaan semula, keupayaan diperluaskan Broxus berbilang rantai dan lapisan kedua 590[194] dijangka menjadikannya penukar permainan.

Pertumbuhan DeFi, NFT dan aspek kritikal kripto yang lain memerlukan kesalingoperasian. Tanpa ini, pengguna menghadapi had yang teruk, memandangkan betapa terpecahnya industri ini.

Pendekatan Everscale dan Broxus adalah unik dan difikirkan dengan baik. Penyelesaian mereka direka bentuk untuk memberikan kemudahan maksimum kepada pengguna sambil juga mentakrifkan semula piawaian kebolehskalaan industri.

Oleh itu, Jambatan adalah rangkaian poli, membolehkan pemindahan lancar antara Everscale dan Ethereum, Binance Smart Chain (BSC), Polygon , dan lain-lain sumber terbuka berprofil tinggi, lejar awam.

Dengan tahap kefungsian ini, adalah mudah bagi pengguna untuk beralih antara rantaian blok. Sebagai contoh, pengguna DeFi boleh memindahkan kecairan daripada Ethereum ke BSC tanpa mengalihkan tab atau mendapatkan kelulusan.

Walaupun pemindahan antara rantai adalah satu kemungkinan, The Broxus Bridge juga membenarkan penyimpanan kecairan. Akibatnya, pengguna boleh memindahkan kecairan daripada, sebagai contoh, BSC dan menguncinya dengan selamat di jambatan. Pada masa ini, kecairan yang terkunci ke dalam jambatan melebihi $32 juta.

Pengguna jambatan diberikan beberapa faedah, dengan yang paling menonjol ialah pengurangan drastik dalam yuran transaksi. Pada masa ini, bayaran dalam Ethereum adalah sangat tinggi, walaupun ia merupakan hab utama industri bagi aktiviti DeFi.

Bahawa pengguna boleh dengan cepat dan murah memindahkan kecairan merentas rangkaian menjadikan jambatan penyelesaian yang sesuai untuk pengguna yang mencari fleksibiliti dan bukan dompet -membunuh bayaran urus niaga.

Mengenai Everscale (FreeTON):

Everscale ialah reka bentuk blockchain baharu dan unik yang mencadangkan komputer dunia terpencar berskala, dipasangkan dengan sistem pengendalian teragih. Everscale adalah berdasarkan platform yang dipanggil Ever OS, yang mampu memproses berjuta-juta transaksi sesaat, dengan kontrak pintar lengkap Turing dan antara muka pengguna terdesentralisasi.

Everscale mempersembahkan beberapa sifat baharu dan unik, seperti multithreading dinamik, konsensus majoriti lembut dan pengaturcaraan teragih, yang membolehkannya berskala, pantas dan selamat pada masa yang sama. Ia ditadbir oleh komuniti terdesentralisasi yang diasaskan berdasarkan prinsip meritokrasi melalui protokol Pengundian Majoriti Lembut.

Everscale mempunyai alatan pembangun yang berkuasa, seperti penyusun untuk Solidity dan C++, SDK dan API, perpustakaan pelanggan yang dialihkan ke lebih daripada 20 bahasa dan platform, a rangkaian penyemak imbas dan dompet terdesentralisasi yang memperkasakan banyak aplikasi dalam domain DeFi, NFT, tokenisasi dan tadbir urus.

 Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments