Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Puell Multiple Mengatakan Pelombong Bitcoin Tidak Mahu Menjual Pada Tahap Ini


Penunjuk pada rantaian Puell Multiple menunjukkan pelombong Bitcoin tidak mempunyai banyak insentif untuk menjual pada tahap harga semasa.

Nilai Berbilang Puell Masih Agak Rendah Pada Tahap Semasa

Seperti yang ditunjukkan oleh CryptoQuant postNilai Puell Multiple masih tidak terlalu tinggi, membayangkan pelombong mungkin tidak merasakan tekanan untuk menjual pada tahap harga semasa.

"Puell Multiple" ialah penunjuk Bitcoin yang terkenal yang menganggarkan jumlah kumpulan perlombongan keuntungan pada masa ini berbanding dengan purata sejarah satu tahun.

Nilai metrik dikira dengan mengambil nisbah antara nilai harian syiling yang dikeluarkan dan purata bergerak 365 hari yang sama.[19659004]Dengan bantuan penunjuk, menjadi mungkin untuk mengetahui sama ada pelombong berkemungkinan menjual pada tahap tertentu atau tidak.

Apabila Puell Multiple menganggap nilai yang sangat tinggi, harga biasanya mula teratas sebagai pelombong menjual mereka r Bitcoin. Sebaliknya, nilai rendah boleh dilihat semasa tempoh terendah.

Bacaan Berkaitan | Adakah Taproot Sebenarnya Mendayakan Kontrak Pintar Pada Bitcoin? Perbahasan Berlanjutan

Sekarang, berikut ialah carta yang menunjukkan arah aliran dalam nilai penunjuk sejak beberapa tahun lalu:

Bitcoin Puell Multiple[116]590[19] Bitcoin Puell Multiple

Puell Multiple nampaknya agak rendah pada masa ini | Sumber: CryptoQuant

Seperti yang ditunjukkan oleh graf di atas, puncak yang dibentuk oleh penunjuk nampaknya bertepatan dengan puncak dalam harga Bitcoin.

Bacaan Berkaitan | Metrik Ini Mencadangkan Pelombong Bitcoin Jarang Mencapai Puncak Kitaran

Walau bagaimanapun, nilai Puell Multiple semasa masih agak rendah walaupun berlaku kenaikan harga mata wang kripto baru-baru ini.[049]90.[149] Pada bulan Mei, apabila Bitcoin berada dalam paras harga yang sama seperti sekarang, nilai penunjuk adalah lebih tinggi. Ini mungkin membayangkan bahawa pelombong berasa kurang tekanan untuk menjual sekarang berbanding kali terakhir BTC mencecah $65k.

Harga Bitcoin

Pada masa penulisan, harga BTC mengapung sekitar $58.9k , turun 10% dalam tempoh tujuh hari yang lalu. Sepanjang tiga puluh hari yang lalu, kripto telah kehilangan 3% dalam nilai.

Carta di bawah menunjukkan arah aliran dalam harga Bitcoin sepanjang lima hari yang lalu.

Carta Harga Bitcoin

Harga BTC kebanyakannya bergerak mengiring dalam beberapa hari lalu | Sumber: BTCUSD di TradingView

Selepas menetapkan paras tertinggi baharu sepanjang masa sekitar $69k, Bitcoin telah melayang ke bawah, mencecah serendah $55k. Syiling itu belum menunjukkan tanda-tanda pemulihan lagi kerana ia kebanyakannya telah disatukan dalam beberapa hari lalu. Tidak jelas pada masa ini bila syiling mungkin terkeluar daripada persekitaran terikat julat ini, atau arah mana ia mungkin pergi.

Walau bagaimanapun, jika Puell Multiple adalah sesuatu yang perlu dilalui, syiling itu mungkin belum membentuk bahagian atas, dan masih berpotensi untuk berkembang sebelum kemuncak sebenar.

Imej yang ditampilkan daripada Unsplash.com, carta daripada TradingView.com, CryptoQuant.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments