Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Rakyat Brazil Untuk Melabur Dalam Kripto Melalui E-Shop Giant MercadoLibre LatAm


Platform perdagangan dalam talian terbesar di Amerika Latin, MercadoLibre, akan membenarkan pelanggan Brazilnya untuk membeli, menjual dan memegang crypto menggunakan dompet digital MercadoPago. Pendapatan syarikat melalui urus niaga digital meningkat semasa wabak, dan kini sedang berusaha untuk meluaskan ufuk "kemasukan kewangan"nya.

Awal tahun itu, syarikat telah melaporkan bahawa 60% daripada keseluruhan nilai mereka datang daripada MercadoPago, kewangannya cabang teknologi yang telah menjadi kaedah pembayaran yang digunakan secara meluas di banyak negara Amerika Latin semasa pandemik.

Kedua-dua Brazil dan MercadoLibre telah menunjukkan minat terhadap mata wang kripto untuk masa yang lama, terutamanya dalam Bitcoin. Kini, syarikat itu memutuskan untuk bertindak ke atas potensi pertumbuhan yang mereka lihat dalam pasaran kripto dengan membenarkan pengguna Brazil mereka melabur di dalamnya.

Walau bagaimanapun, pada masa ini pelanggan tidak akan dapat membayar barangan yang ditawarkan MercadoLibre menggunakan mata wang kripto. “Penjaga bertaraf dunia” telah diumumkan, tetapi identitinya tidak dinyatakan.

Bacaan Berkaitan | Pasaran Dalam Talian Terbesar Amerika Latin, MercadoLibre, Dedahkan Bitcoin Holdings ]Naib presiden MercadoPago, Tulio Oliveira menyatakan semasa temu bual Bloomberg: "Kami meluangkan masa untuk belajar dan belajar sebelum membuat keputusan untuk melangkah ke dalam kripto … Ini mempunyai potensi transformasi di hadapan dan membuka jalan baharu untuk kami." Mereka telah lama dibandingkan dengan perkhidmatan pembayaran dalam talian lain seperti PayPal dan Venmo dan usaha baharu ini sesuai dengan perbandingan itu.

Syarikat itu beroperasi di 18 negara Amerika Latin, dengan Mexico, Argentina dan Brazil mendahului hasil bersih mereka. Mereka berhasrat untuk mengembangkan kemasukan kripto di tempat lain di benua itu, walaupun kajian lanjut mengenai keperluan dan sekatan undang-undang akan diperlukan.

Amerika Latin Lebih Memilih MercadoPago

MercaLibre melaporkan pertumbuhan tahun ke tahun yang hebat dalam ketiganya -laporan suku tahun. Hasil bersih mereka meningkat 73% kepada $1.9 bilion diterajui oleh Brazil, yang menjana lebih $1 juta sendiri. Keseluruhan ekosistem mencecah 78.7 juta pengguna aktif yang unik.

Mereka juga melaporkan peningkatan 59% tahun ke tahun dalam jumlah volum pembayaran melalui MercadoPago pada asas neutral FX, "hampir melebihi $20.9 bilion". Suku tersebut mempunyai sejumlah 865.7 juta urus niaga, pertumbuhan 54.7% berbanding 2020.

Ketua Pegawai Kewangan MercadoLibre Pedro Arnt mengulas siaran akhbar:

Sebagai hasil daripada apa yang kami percaya sebagai sumbangan berkekalan ini kepada rangkuman kewangan dan pendemokrasian perdagangan melalui pengalaman yang lebih baik untuk pengguna kami, kadar pertumbuhan volum kami terus menunjukkan trajektori yang kukuh dalam jangka panjang. … Selain itu, kami melihat penglibatan dan kepuasan kami bertambah baik secara berurutan untuk kedua-dua perkhidmatan perdagangan dan teknologi kewangan,

Rakyat Brazil Sudah Memilih Kripto

Pada 2021, penduduk Brazil telah membeli lebih $4 bilion mata wang kripto menjelang Oktober, kata bank pusat negara itu. Memandangkan ketidakstabilan negara membimbangkan rakyatnya, ramai yang memilih mata wang kripto sebagai penyimpan nilai, meninggalkan hari-hari menyimpan wang tunai.

Menurut tinjauan CoinPayments, pengguna kripto Brazil memilih untuk membeli Bitcoin yang menunjukkan volum 77% dalam semua operasi kripto yang diuruskan oleh CoinPayments.

Awal tahun itu, apabila perbendaharaan MercadoLibre membeli $7.8 juta dalam bentuk bitcoin untuk mendedahkannya dalam "aset tidak ketara yang tidak dapat ditentukan" mereka.

Pada masa itu, pengasas bersama syarikat itu berkata kepada Marcos Galperin Bloomberg: “Crypto akan menjadi pembangunan utama, … Orang ramai cuba mengekalkan nilai dan sesetengah mata wang kripto akan mengekalkan nilai mengikut definisi kerana ia tidak boleh dicetak atau diturunkan nilainya.” Pandangan Galperin tentang potensi syiling digital nampaknya sesuai dengan realiti semasa Brazil.

Bacaan Berkaitan | Penggubal Undang-undang Brazil Mencadangkan Penyepaduan Pilihan Pembayaran Kripto Untuk Pekerja

Crypto
Jumlah had pasaran Crypto pada $2,5 trilion dalam carta harian | Sumber: TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments