Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Ripple Untuk Menggunakan Mata Wang Digital Nasional Mesra Iklim Dalam Perkongsian Dengan Palau


Dengan peningkatan dalam penggunaan aset digital merentas beberapa arus perdana, sesetengah negara menyusun strategi untuk bergerak mengikut arus.

Oleh itu, kebanyakan negara di seluruh dunia sedang berusaha dan bereksperimen untuk membangunkan mata wang digital negara yang boleh mereka kaitkan dengan mata wang fiat mereka. Ini adalah sebab utama kerjasama antara Republik Palau dan rangkaian pembayaran digital Ripple.

Melalui perkongsianRipple akan membantu negara Pulau Pasifik dalam membangunkan mata wang digital negaranya. Permulaan ini memastikan bahawa mata wang digital disokong USD dan akan menyokong pembayaran Palau merentasi sempadan.

Bacaan Berkaitan | Crypto Stablecoins Menggandakan Hasil Bon Sarap AS

Selain itu, Ripple mengumumkan bahawa ia akan menghasilkan stablecoin nasional dalam separuh pertama tahun depan melalui perkongsian itu. Ini akan menjadi yang pertama seumpamanya di peringkat global dengan sokongan kerajaan.

Selain itu, Ripple menyatakan bahawa mata wang digital negara untuk Palau mungkin bukan Mata Wang Digital Bank Pusat (CBDC). Rangkaian pembayaran digital menjelaskan bahawa sokongannya kepada Palau merentasi reka bentuk, perniagaan, dasar dan teknologi.

Ia bercakap tentang pengaruh menerokai stablecoin yang disokong USD dan kes penggunaannya pada Lejar XRP. Ia menyebut bahawa permohonan sedemikian akan memberikan pengganti yang lebih baik kepada CBDC untuk negara seperti Palau.

Di pihaknya, Presiden Suangel Whipps Jr. dari Palau mengesahkan bahawa rakyat menerima peningkatan akses kewangan melalui mata wang digital negara.

Komitmen Riak Terhadap Pertimbangan Iklim

Tambahan pula, Palau sebagai sebuah pulau terdedah kepada kesan daripada perubahan iklim. Juga, ini adalah satu lagi sebab untuk perkongsian dengan Ripple. Rangkaian itu menjelaskan bahawa XRP Ledger adalah neutral karbon dan menjimatkan tenaga lebih 120,000 kali ganda daripada blockchain Proof-of-Work.

Naib Presiden Bank Pusat Ripple Engagements, James Wallis, mendedahkan keterujaan mereka dengan kerjasama dengan Palau dalam mengendalikan kedua-dua isu kewangan dan iklim. Beliau berkata ia menawarkan mereka peluang untuk memaparkan pengalaman dan teknologi mereka dalam sifat unik Palau. Oleh itu, ia akan memberi kesan yang nyata kepada kedua-dua aspek ekonomi dan sosial negara.

Tempat Ripple dalam pengaruh alam sekitar dan iklim adalah di luar kedudukan seorang pemula. Tahun ini, pada bulan Februari, rangkaian itu mengumumkan matlamatnya untuk menjadi sifar bersih karbon menjelang 2030. Langkah ini melibatkan penggunaan alat EW Zero dalam mengubah sifar bersih karbon XRP.

Ripple" width="952" ketinggian ="660" data-srcset="https://www.buybitcoinsingapore.net/wp-content/uploads/2021/11/Ripple-952x660.png 952w, https://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2021/ 11/Ripple-606x420.png 606w, https://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2021/11/Ripple-768x533.png 768w, https://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2021/ 11/Ripple-750x520.png 750w, https://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2021/11/Ripple.png 1129w" data-sizes="(max-width: 952px) 100vw, 952px"/> </p>
<p><noscript><img loading=Riak akan menyentuh $1 tidak lama lagi | Sumber: XRPUSD di TradingView.com

Sebagai penyelesaian sumber terbuka Energy Wen, EW Zero akan membolehkan pembangun membeli tenaga boleh diperbaharui token yang akan memperkasakan mereka menjadi neutral bersih karbon.

Bacaan Berkaitan | Bagaimana Pasaran Kripto Akan Reaksi Terhadap Perbicaraan Senat Minggu Depan Mengenai Dolar Digital?

Selain itu, Ripple merintis projek pengumpulan dana kira-kira $44 juta untuk pembekal Nelnet Renewable Energy . Projek ini adalah untuk membiayai kempen alam sekitar yang sedar di Amerika Syarikat.

Rangkaian pembayaran masih menguruskan kesnya dengan SEC berkenaan sama ada token XRP pada tahun 2013 adalah sekuriti tidak berdaftar. Bagaimanapun, menurut Brad Garlinghouse, isu itu telah berjalan dengan baik dan akan berakhir pada tahun 2022.

Imej yang ditampilkan oleh Pexels, Carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments