Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Risiko Bulls Bitcoin Kehilangan Garis Peningkatan Dari Sub- $ 20K
 Iklan

Harga Bitcoin kembali di bawah $ 57,000 setelah kehilangan garis trend penting yang telah menyokong aliran menaik cryptocurrency yang kini bersejarah. Garis aliran menaik kritikal bermula sejurus selepas cryptocurrency terkemuka dengan cap pasaran merosot kembali di atas $ 20,000 untuk pertama kalinya, dan tidak pernah menoleh ke belakang sejak itu.

Namun, kehilangan garis seperti itu boleh menyebabkan pengembalian pertama yang diperpanjang kepada harga yang sebelumnya diperdagangkan pada, memerlukan lantunan yang lebih kuat sebelum bull bull Bitcoin disambung semula.

Garis Uptrend Bitcoin Dibangun di Bawah Sub $ 20K Kini Berisiko

Rintangan di atas $ 60,000 telah membuktikan sekali lagi terlalu kuat untuk bulls pecah, dan beruang kini mendorong harga setiap syiling turun semula untuk menguji sokongan lebih rendah. Sejauh ini, Bitcoin terus kukuh dan aliran menaik tidak terjejas sejak di bawah $ 20,000.

BACAAN BERKAITAN | PEMANDU BITCOIN DUMPING SELAMAT JUTA BTC TIDAK BOLEH MENYENTUH RALLY BULL

Larian penuh bull bermula pada harga jauh lebih rendah sejak setahun yang lalu. Mata wang kripto terkemuka dengan cap pasaran mengalami kenaikan yang bersejarah dari bawah $ 4,000 pada hari Khamis Hitam pada bulan Mac 2020 kepada lebih dari $ 60,000 setiap syiling pada bulan lalu.

Walau bagaimanapun, penjualan terbaru telah menembusi garis aliran yang menyokong aliran menaik yang kuat sejak lama di bawah $ 20K. Sekarang semuanya menjadi lilin penting yang akan ditutup pada sekitar 8:00 ET malam ini. Volatiliti hari ini yang menuju ke penutupan boleh meningkat ketika bulls berusaha untuk mendorong ke belakang di atas garis arah aliran, sementara beruang bertujuan untuk memastikan pengesahan lebih banyak penurunan di hadapan.

 garis trend bitcoin 2021 "lebar =" 980 "tinggi = "476

 Garis aliran menaik yang menyokong Bitcoin dari bawah $ 20,000 hingga lebih dari $ 50,000 telah dicucuk | Sumber:  BTCUSD di TradingView.com 

Mengapa Rentetan Hijau Bulanan Dalam Crypto Tidak Segera Menjadi Merah

Walaupun terdapat risiko kehilangan garis aliran menaik, itu tidak semestinya trend menurun akan bermula, atau bahawa pasaran lembu yang lebih besar segera berakhir . Harga Bitcoin mengikuti garis aliran menaik yang lebih tinggi pada satu ketika, dan walaupun itu juga hilang, tidak ada penurunan dramatik yang pernah terjadi. Sebenarnya, kehilangan garis tren terakhir mengakibatkan perangkap lembu.

Tindakan harga juga telah menghantar Bitcoin kembali untuk menguji semula rintangan yang kuat di atas $ 60,000 – puncak tempatan semasa – di mana ia ditolak sekali lagi. Penolakan tersebut menyebabkan harga Bitcoin jatuh dan telah melonjak ke arah aliran menaik yang lain.

BACAAN BERKAITAN | DATA: BITCOIN BULL RUN MUNGKIN KURANG DARI SATU-QUARTER SELESAI

Harga Bitcoin mengalami beberapa pembetulan yang lebih kuat pada jangka waktu harian. Pada jangka masa mingguan, terdapat beberapa pembetulan, tetapi lemah berbanding dengan jangka masa lalu. Walau bagaimanapun, jangka waktu bulanan tidak lain hanyalah hijau untuk rentetan terpanjang dalam sejarah, yang dapat menunjukkan pembetulan pertama yang jauh lebih besar dalam Bitcoin pada jangka masa terbesar.

Dan semuanya boleh bermula dengan harian tutup di bawah garis arah aliran yang sangat penting ini, yang telah menyokong keseluruhan aliran menaik pada tahun 2021 setakat ini. Walau apa pun pembetulan jangka pendek, bagaimanapun, pasaran lembu tidak seharusnya selesai. Data menunjukkan bahawa kitaran mata wang hanya kira-kira satu perempat yang lengkap .

 Gambar pilihan dari Foto Deposit, Carta dari TradingView.com Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments