Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Rising Wedge Boleh Memandu BTC ke $ 8.8K


Bitcoin boleh dilihat memantul tahap 0.382 Fibonacci sekitar $ 9,600 sebagai tindakan harga dengan jelas mencipta baji menaik. Ramai penunjuk penurunan harga menunjuk ke arah penurunan dan rendah pada hari-hari akan datang.


Analisis 1-Hour Bitcoin

Pada carta 1 jam untuk XBT / USD, kita dapat melihat baji naik telah terbentuk akibat lantunan tahap 0.382 Fibonacci sekitar $ 9,600. Corak perdagangan ini sememangnya lemah, dan tidak ada sebab untuk mencabar bias di sini. Baji naik kini mempunyai tiga tahap tinggi dan tiga paras terendah yang lebih tinggi yang menandakan corak perdagangan kini telah terbentuk, dan kemungkinan pecahnya akan berlaku pada waktu dan hari yang akan datang.

Volum sangat sporadis paling baik dengan tekanan beli dengan pantas keluar dan kembali ke jumlah yang tidak stabil yang kebanyakannya memihak kepada beruang. POC (Point of Control) pada $ 10,400 bertindak sebagai sokongan jangka pendek. Sekiranya tahap ini rosak, kami akan mengetahui bahawa paras harga telah turun dari baji yang menaik dan kemungkinan akan menguji semula tahap 0.382 Fibonacci atau membuat rendah yang rendah sekitar $ 8,800, seperti yang dinyatakan dalam analisis terdahulu saya pada Bitcoin .

Harga pasaran Bitcoin saat ini terletak antara kedua-dua 50 MA dan 200 EMA menunjukkan penyatuan yang jelas oleh baji menaik. Tahap harga kini dikembalikan kepada kedua-dua 50 dan 200 hari purata, yang biasanya merupakan petunjuk langkah besar di hadapan kerana biasanya duit syiling akan membuang / pam, kembali ke purata 50 dan 200 hari, dan kemudian ulangi kitaran.

Analisis 4-Jam

Pada carta 4 jam untuk XBT / USD, kita boleh melihat jumlah turun dalam baji naik paling terkini. Ini adalah tanda penurunan harga apabila tindakan harga sedang meningkat namun jumlah dagangan jatuh bermakna berikutan tindakan harga yang meningkat tidak lestari. Jumlah dagangan juga menurun sepanjang 6-8 minggu yang lalu. MACD baru saja menguji semula garisan median pada tahap 0.0 meskipun penurunan jumlahnya menjadikan MACD akan menolak menyeberangi median garis tengah dan membuat rendah yang rendah.

Kita harus mengharapkan tahap harga Bitcoin untuk memecah daripada baji menaik ke atas hari-hari akan datang, menembusi bawah $ 9,600 dan teruskan untuk membuat rendah rendah sekitar $ 8,800. Walau bagaimanapun, sekiranya jumlah belian yang mencukupi masuk maka ada kemungkinan rintangan utama pada $ 11,100 akan dipecahkan. Ini akan menandakan permulaan trend jangka pendek kenaikan harga yang baru.

Untuk membuat kesimpulan, bitcoin berada di titik keputusan kerana ia berdagang dengan 200 EMA. Kami tahu jika $ 11,100 dipecahkan maka seterusnya akan meningkat. Sebaliknya, jika $ 9,600 dipecahkan, kita tahu untuk menjangkakan penurunan seterusnya dan kemungkinan yang rendah.

Adakah anda fikir BTC akan membuat rendah pada hari-hari dan minggu-hari yang akan datang? Artikel ini adalah untuk tujuan pendidikan dan tidak boleh ditafsirkan sebagai nasihat kewangan.


Imej melalui Shutterstock, XBT / USD carta oleh Tradingview
Source link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of