Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Rusia Mungkin Akhirnya Mengguna Undang-undang Crypto Spring ini


Negara Duma Negeri Rusia (rumah bawah parlimen) mungkin mengguna pakai undang-undang mengenai aset kewangan digital pada sesi musim bunga, seorang pegawai percaya.


Aset Digital untuk Memiliki Rangka Kerja Undang-undang di Rusia

Syarikat tidak boleh mengisikan aset mereka secara sah pada ketika ini di Rusia, walaupun ia telah menentukan kontrak pintar dalam "hak hak digital" baru-baru ini.

Walau bagaimanapun, keadaan mungkin akan meningkat tidak lama lagi apabila rumah parlimen negara itu akan mengundi mengenai konsep aset kewangan digital . Undang-undang baru boleh diterima pakai musim bunga ini, menurut Anatoly Aksakov, pengerusi Jawatankuasa Duma Negeri di pasaran kewangan.

"Saya boleh katakan dengan yakin 99.9% bahawa kita akan mengadopsi undang-undang ini pada sesi musim semi," Timbalan berkata pada sidang akhbar.

Aksakov mengatakan bahawa perniagaan Rusia memerlukan undang-undang ini, kerana mereka dapat memanfaatkan blokir untuk lebih baik mengatur penjualan barang mereka, terutama bahan mentah, di luar negara .

Yury Brisov, seorang guru di Moscow Digital School, menyatakan bahawa ia perlu untuk mencapai kejelasan mengenai isu pengawalan cryptocurrency kerana undang-undang akan tidak berkesan tanpa itu. Brisov menjelaskan,

Hari ini di Rusia, kriptografi tidak dilarang oleh undang-undang, yang bermaksud bahawa peredaran mereka adalah sah secara sah. Sebaliknya, pengawal selia, jabatan, kementerian, dan mahkamah lebih cenderung untuk membentuk trend yang melarang. Oleh itu, undang-undang sangat diperlukan

Beliau menegaskan bahawa undang-undang harus membawa kejelasan yang lebih jelas dalam peraturan crypto, dan masa akan menentukan sama ada parlimen akan mencapai ini.

Rang Undang-Undang Pertama Dipersetujui pada 2018

parlemen mengguna pakai bacaan pertama rang undang-undang pada bulan Mei 2018. Dalam versi asal, dokumen memperkenalkan definisi aset jenis ini, termasuk cryptocurrency and token. Selain itu, bacaan pertama memperkenalkan konsep kontrak pintar, obligasi yang dipenuhi menggunakan blok block.

Perdana Menteri Rusia Dmitry Medvedev menugaskan pemerintah untuk menerima bacaan terakhir rang undang-undang itu pada 1 November 2019. Walau bagaimanapun, hasn ini Belum lagi kerana perselisihan mengenai legalisasi kriptografi.

Adakah anda fikir kerajaan Rusia akan menerima pengakuan kripto? Kongsi pemikiran anda di bahagian komen!


Imej melalui ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of