Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Saham Perlombongan Mengungguli Bitcoin Memandangkan Keuntungan Penambang Terus Meningkat


Data menunjukkan kebanyakan syarikat perlombongan telah mengatasi prestasi Bitcoin setakat ini pada tahun ini, sebahagian besarnya disumbangkan oleh peningkatan keuntungan penambang BTC.

Keuntungan Penambang Bitcoin Harian Telah Meningkat Kepada $62 Juta Minggu Ini

Seperti laporan mingguan terkini daripada Arcane Researchpelombong telah melihat satu lagi peningkatan dalam keuntungan harian minggu ini. Mereka kini memperoleh $62 juta setiap hari.

Berikut ialah jadual yang menunjukkan semua data yang berkaitan dengan hasil pelombong Bitcoin sepanjang minggu lepas:

Data Pelombong Bitcoin[19659006]Data Pelombong Bitcoin

Pelombong BTC telah menyaksikan satu lagi peningkatan dalam hasil sepanjang minggu lalu | Sumber: Kemas Kini Mingguan Penyelidikan Arcane - Minggu 45

Seperti yang ditunjukkan oleh jadual di atas, yuran transaksi sehari telah meningkat 3.64% dalam tempoh tujuh hari yang lalu. Walau bagaimanapun, yuran masih hanya merangkumi 1.6% daripada jumlah hasil perlombongan, jumlah yang sedikit berbanding dengan sejarahnya.

Sebab di sebalik yuran yang rendah mungkin dikaitkan dengan pertumbuhan rangkaian kilat Bitcoin di mana urus niaga yang lebih kecil telah berhijrah, mengurangkan permintaan blok pada rantaian.

Jumlah hasil perlombongan harian telah menyaksikan peningkatan 3.5% dalam tempoh tersebut kerana pendapatan pelombong kini berjumlah $62 juta sehari.

Perlombongan Saham Telah Mencapai Prestasi BTC Pada Tahun 2021

Setakat ini pada tahun ini, kebanyakan saham syarikat perlombongan utama telah mengatasi Bitcoin. MARA meningkat 521% dalam tempoh tersebut, manakala HUT menyusuli dengan 380% dalam keuntungan.

RIOT berjaya 160% dalam pulangan positif, yang walaupun ketara kurang daripada dua yang lain, masih lebih tinggi daripada 120% BTC dalam keuntungan.

]Bacaan Berkaitan | Jumlah Dagangan Spot Bitcoin Mula Meningkat, Tetapi Jauh Dari Kemuncak Lonjakan 2021

Sebab terbesar di sebalik saham perlombongan melakukan dengan baik ini ialah hasil perlombongan Bitcoin yang besar baru-baru ini.[14]59 Di bawah ialah carta yang menunjukkan prestasi syarikat perlombongan utama tahun ini setakat ini:

Stok Perlombongan Bitcoin

Prestasi pelbagai saham perlombongan sepanjang 2021 | Sumber: Kemas Kini Mingguan Penyelidikan Arcane - Minggu 45

Melihat pada graf, Data Utara memerhatikan keuntungan yang jauh lebih rendah daripada Bitcoin kerana pulangannya hanya pada 18% sekarang. Perlombongan Cipher menunjukkan prestasi yang lebih teruk kerana pelabur kini 16% dalam keadaan merah.

Bacaan Berkaitan | Anthony Scaramucci Gesa Pelabur Membeli Bitcoin, Mengatakan Ia Menuju $500K

Disebabkan prestasi tinggi saham seperti MARA dan HUT, sesetengah syarikat perlombongan mencari cara alternatif untuk mendapatkan pendedahan BTC. Daripada semua syarikat, MARA nampaknya pada masa ini yang paling berkorelasi tinggi dengan harga kripto.

Pada masa penulisan, Harga Bitcoin terapung sekitar $60.5k, turun 9% pada masa lalu tujuh hari. Sepanjang bulan lalu, kripto telah memperoleh 0.3% dalam nilai.

Carta di bawah menunjukkan arah aliran dalam harga syiling sepanjang lima hari yang lalu.

Carta Harga Bitcoin

Harga BTC telah menjunam dalam beberapa hari lepas | Sumber: BTCUSD pada TradingView
Imej yang ditampilkan daripada Unsplash.com, carta daripada TradingView.com, Arcane ResearchSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments