Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

'Saya Membuat BitPay Usang,' kata BTCPay Dev, Nicolas Dorier


Bitcoinist terperangkap dengan Nicolas Dorier, pemaju sumber terbuka dan pengaturcara Bitcoin alternatif yang berpusatkan diri, BTCPay.


'Tidak ada yang Tidak dapat Selesai dalam Long Run'

Bitcoinist: Pada bulan Ogos 2017, anda menyiarkan salah satu tweet yang paling epik yang ditujukan kepada BitPay memanggil pembohongan mereka dan bersumpah untuk menjadikan syarikat itu usang. Bolehkah anda memikirkan perkara ini? Sejauh mana anda datang dalam merealisasikan janji ini dengan BTCPay?

Nicolas Dorier: Usia mereka datang dari banyak faktor. Saya membuat mereka usang untuk perniagaan, yang tidak peduli untuk mengendalikan Bitcoin atau beberapa set altcoin yang kecil. Mencipta pelayan BTCPay anda sendiri lebih mudah daripada melewati KYC BitPay.

Jika anda memerlukan fiat, banyak pemproses pembayaran baru memasuki pasaran, yang menjadikan cara Bitpay kurang relevan daripada masa lalu (coingate, globee, opennode, coinpayments, coinpayments, blokonomik, mogok, opennode dll.).

Salah satu daripada devs BTCPay, RockstarDev, sedang mencari penyelesaian untuk mengendalikan fiat di BTCPay walaupun, tetapi jauh dari siap. Pertandingan ini mendapat sokongan dari banyak amalan perniagaan yang tidak baik dan keputusan yang mereka ambil pada masa lalu.

Secara umum, sekiranya masyarakat Bitcoin berusaha menggantikan syarikat dan perkhidmatan berpusat dengan kod sumber terbuka seperti ini jika mungkin? ["MasyarakatBitcoin"adalahistilahyangrumitterdapatbeberapasetnilaiyangdikongsisepertikedaulatankewangantetapiselainituindividumembinaalatyangmerekaperlukanuntukmemperbaikimasalahmerekasendiri

Jika syarikat berpusat penyalahgunaan individu, maka Bitcoin memberikan satu cara untuk membetulkan masalah dengan membina alat dengan sendirinya atau menyumbangkan kepada projek lain yang membantunya memperbaikinya.

Memperbaiki masalah yang disebabkan oleh penapisan dengan bitcoin lebih teknikal daripada isu politik, sosial atau pengawalseliaan, masalah ini mudah diselesaikan.

Berapa banyak peniaga / perniagaan dan lain-lain menggunakan BTCPay Server hari ini? Bolehkah anda berkongsi beberapa nama dan angka?

Saya tidak boleh. Server BTCPay secara definisi tidak terpusat sehingga saya tidak dapat mengetahui. Sesetengah peniaga menambah diri mereka ke halaman ini .

Satu-satunya nombor yang boleh saya kongsikan: Kelemahan kita mempunyai 1100 ahli, akaun twitter hampir 10K pengikut, 700 bintang github. Beberapa pelayan pihak ketiga BTCPay menjadi tuan rumah pelbagai peniaga. BTCPay hutan, contohnya, menjadi tuan rumah sekitar 300 peniaga.

Pengguna terbesar yang saya tahu ialah Coincards (menjual kad hadiah), Cheapair (menjual tiket pesawat), Gab (menjual keahlian untuk platform Twitter seperti ucapan bebas) Hodl (menjual nod bitcoin dalam kotak pluggable), TorGuard (penyedia VPN) dan perlombongan Halong (adalah pengeluar ASIC pada tahun 2018). Mungkin terdapat peniaga yang lebih besar.

Saya fikir terdapat antara 2000 dan 20,000 peniaga yang menggunakan BTCPay. Saya tahu … ia adalah anggaran yang sangat kasar.

Perniagaan macam apa yang boleh mendapat manfaat daripada menggunakan BTCPay, khususnya? Mengapa?

Jenis segala-galanya. Penjual pelekat, penjual t-shirt, penjual kad hadiah, tiket pesawat, penjual ASIC, pekerja seks, pembekal perkhidmatan privasi.

BTCPay bukan sahaja untuk peniaga, tetapi ia juga merupakan alat yang sangat berguna untuk individu yang boleh mempunyai halaman sumbangan anda sendiri, dengan ciri crowdfunding dan boleh digunakan sebagai dompet berbilang duit syiling.

Bagaimanakah penukaran fiat berfungsi jika seseorang menggunakan penyelesaian sendiri yang dihoskan seperti BTCPayserver? Adakah terdapat kemajuan pada akhirnya sejak yang terakhir kami bercakap ?

Soon (TM). Seorang pemaju, RockstarDev, sedang menjalankan sesuatu, tetapi saya sendiri tidak tahu apa sebenarnya. Sukar bagi saya untuk bekerja di atasnya, kerana saya tidak berminat menukar duit syiling saya ke fiat.

Anda juga menyepadukan pembayaran Rangkaian Lightning. Betapa mungkin untuk menggunakan LN sekarang untuk pengguna purata? Adakah LN menepati janjinya?

Ya, ia berfungsi dengan baik. Terdapat beberapa tepi yang kasar lagi, saya fikir ia boleh digunakan untuk pengguna biasa tetapi tidak naluri lagi. Ia juga berisiko, tiada penyelesaian sandaran yang sempurna lagi.

Di BTCPay, anda boleh mempunyai nod kilat anda dalam 1 klik, tetapi jika pelayan anda hilang, wang anda pada nada kilat juga hilang dengannya. Jadi masukkan apa yang anda mampu kalahkan.

Apakah isu-isu yang masih perlu ditangani untuk pembayaran LN untuk benar-benar berlepas?

1. Penyelesaian sandaran yang betul.
2. Bayaran yang lebih dipercayai
3. Lebih banyak kecairan ke laluan nilai pembayaran yang lebih tinggi

Tidak ada yang tidak dapat diloloskan dalam jangka masa panjang.

Adakah penurunan harga BTC menjejaskan kerja anda atau sememangnya menjadikannya lebih mudah untuk 'buidl'? [19659005] Ya, ia membakar rumput dan membersihkan bunyi. Saya menikmati pengekodan hari ini dan saya kurang saraf daripada pada awal tahun 2018.

Pada bulan September, BTCPay Server menyatakan bahawa ia akan berhenti menyokong Shapeshift selepas mereka memperkenalkan keperluan KYC menjanjikan buka sumber perkhidmatan ini. Adakah terdapat kemajuan di hadapan ini?

Ya, satu penyumbang, MrKukks menambah sokongan untuk Changelly dan Coinswitch. Saya tidak suka kerana kedua-duanya adalah penyelesaian terpusat. Saya akan melepaskan penyelesaian swap atom di dalam BTCPay tahun ini, maka saya akan cuba untuk mengembangkannya lebih dekat dengan apa yang Shapeshift selesai.

Apa yang akan datang untuk menyimpan BTCPay dan Nicolas Dorier? Teknologi apa yang paling anda sukai berkaitan dengan Bitcoin pada tahun 2019?

Ciri crowdfunding [Mrs.Kukks]akan ada swap atom (me), beberapa penyelesaian fiat (oleh RockstarDev). Tidak semestinya apa-apa pelan jalan jangka panjang / jangka panjang, pemaju yang bekerja pada apa yang mereka fikir sejuk, penghantaran satu permintaan tarik kerja pada satu masa. ๐Ÿ™‚

Saya teruja dengan Lightning menjadi lebih dan lebih dipercayai. Saya berharap 2019 akan melihat cadangan untuk penambahbaikan Layer 1, yang akan membolehkan penggredan lebih baik.

Saya teruja dengan semangat schnorr, SIGHASH_NOINPUT, taproot, dan grapfroot untuk jumlah kemungkinan gila yang ditawarkan, sementara menjadi sangat mudah untuk kod. Saya teruja melihat lebih ramai orang yang menjalankan Bitcoin dan / atau BTCPay Server pada peranti kecil (raspberry pi) seperti apa nodl.it, lightninginabox atau Casa Hodl sedang melakukan.

Apa lagi yang anda ingin tambah ?

Ya, datang pada yang lemah dan lihat video Bitcoinshirt anda akan bersenang-senang. ๐Ÿ™‚

Apakah pendapat anda tentang apa yang BTCPay lakukan dan rancangan masa depan? Kongsi di bawah!


Imej ihsan ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of