Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Secretum DApp: Unicorn Pemesejan Seterusnya di Solana


Apl pemesejan ada di mana-mana – lebih 3.1 bilion orang di seluruh dunia menggunakannya, menghantar lebih daripada 140 bilion mesej setiap hari. Keseluruhan, saiz dan nilai yang mereka sampaikan kepada pengguna mereka sering ditukar kepada penilaian pasaran stratosfera:

  • Whatsapp telah diperoleh dengan $19 bilion yang belum pernah terjadi sebelumnya pada 2014, selepas dilancarkan hanya 5 tahun lebih awal. Pada masa pemerolehan, Facebook membayar $42 bagi setiap pengguna WhatsApp.
  • Telegram, yang dilancarkan pada 2013 oleh Pavel Durov, mempunyai lebih 500 juta pengguna yang ditolak hari ini dan baru-baru ini menawarkan pelaburan yang ditolak ia pada $30 bilion.
  • Skype, salah satu perkhidmatan VoIP pertama, telah dijual kepada Microsoft untuk $8.5 bilion pada tahun 2011.

Pertumbuhan apl mudah alih tidak menunjukkan mesej tanda-tanda berhenti: bilangan pengguna aplikasi pemesejan mudah alih diunjurkan meningkat sebanyak lebih 10% menjelang 2025, tambahan 300 juta orang.

Walaupun pertumbuhannya luar biasa, ia telah mendedahkan satu siri bahaya yang tidak diketahui sebelum ini terhadap privasi, kewangan dan keselamatan peribadi pengguna telefon mudah alih:

Pelanggaran Perkongsian Data – Badan pemantau privasi EU mendenda WhatsApp €255 juta untuk pemprosesan data dan pelanggaran perkongsian data pada September 2021.

[194590] 18]Kecurian Siber – Penjenayah siber telah menggunakan alat skrip sembang Telegram untuk menggodam data akaun bank daripada pengguna lain.

Kecurian Data Peribadi[2]4401599999959999 Data Peribadi 533 juta pengguna Facebook Messenger telah dibocorkan dalam talian pada April 2021.

Perisian Pengintip – Penggodam dapat memasukkan perisian perisian intip dalam telefon pengguna WhatsApp, membolehkan mereka mendengar perbualan peribadi .

Pemerasan – Pengguna WhatsApp telah diberi amaran bahawa walaupun mereka memadamkan mesej, ini boleh diambil semula oleh penggodam dan digunakan untuk memeras ugut mereka.[06]Traditional mobile pembawa juga tidak lebih selamat. Syniverse, yang digunakan oleh T-Mobile dan Vodafone antara lain, mendedahkan bahawa penggodam telah mengakses berbilion-bilion mesej teks daripada pangkalan datanya sejak 2016.

Dengan ledakan yang dipercepatkan dalam penghantaran data, privasi data pengguna dan komunikasi akan semakin terancam. Dunia sedang terdesak mencari penyelesaian pemesejan yang selamat daripada penggodam, penjenayah siber dan campur tangan kerajaan. Dengan memanfaatkan teknologi Blockchain terkini, sekumpulan pembangun teknologi berwawasan akhirnya telah membangunkannya: Secretum.

Secretum: Menggunakan Blockchain Untuk Memulakan Revolusi Pemesejan & Dagangan

Secretum ialah yang pertama di dunia dan hanya terdesentralisasi sepenuhnya, DApp pemesejan yang disulitkan dan selamat (Aplikasi Terpencar), dibina di atas Rantaian Solana. Terima kasih kepada reka bentuk terkininya, ia membolehkan pengguna untuk berdagang aset crypto semudah menghantar SMS. Kelebihan untuk pengguna adalah penting:

secretum

  • Semua mesej disulitkan sepenuhnya dan disimpan pada nod yang disahkan dalam rangkaian Secretum – bermakna penggodam tidak boleh mengaksesnya seperti dalam cloud berasaskan perkhidmatan pemesejan seperti Whatsapp.
  • Proses pendaftaran yang paling selamat dan tanpa nama, yang hanya memerlukan alamat dompet kripto pengguna – tiada lagi risiko kebocoran data peribadi.
  • Pertambangan dan ganjaran dengan token SER asli untuk pengguna yang menghantar mesej dan menyediakan nod baharu untuk mengembangkan rangkaian Secretum.
  • Antara muka dagangan P2P yang mudah, intuitif dan semata-mata untuk menghantar dan menerima mata wang kripto dan Token Tidak Boleh Berguna (NFT).
  • Rekodkan yuran yang rendah dan hampir serta-merta perdagangan, terima kasih kepada keupayaan Solana untuk 50,000 urus niaga sesaat dan purata kos setiap transaksi hanya $0.00025.

Dengan menggabungkan aplikasi perdagangan kripto yang unggul dengan P'P2um yang unggul strategi s adalah bercita-cita tinggi, namun mudah – menjadi aplikasi pemesejan masuk ke era crypto.

Secretum: Mengubah Kripto & Mesej Menjadi Unicorn Blockchain

Oleh kerana inovasi pemesejan Blockchain Secretum mengubah permainan dalam komunikasi, ia telah berakhir keupayaan dagangan P2P kaunter (OTC) membawa kelebihan unik kepada pemilik aset kripto:

Kecairan Segera – Pedagang dapat menghubungi satu sama lain secara langsung dan mencari kecairan tersembunyi dalam pasaran kripto – meningkatkan pelaksanaan.

NFT Trading – NFT adalah berkembang pesat, dengan jualan melonjak kepada $10.7 bilion pada S3 2021, meningkat  yang mengejutkan 700%+ daripada suku sebelumnya:

Secretum membantu memadankan pembeli dan penjual NFT, dengan membenarkan mereka menghubungi satu sama lain melalui alamat dompet mereka – dengan selamat, terus dan pada yuran terendah di pasaran.

Harga Perdagangan yang Lebih Baik – Dengan perdagangan dompet ke dompet, Secretum menstabilkan harga dan aliran pasaran, menghapuskan kesan "perdagangan ikan paus" dan kesan negatifnya terhadap harga.

Secretum memasuki pasaran apabila penggunaan kripto semakin meningkat, dengan bilangan dompet mencapai rekod tertinggi melebihi 220 juta:

Memandangkan lebih ramai orang menjadi pemilik dompet crypto, mereka akan dapat menggunakan Secretum dengan lancar untuk semua keperluan pemesejan mereka – pada asasnya pasaran aplikasi pemesejan yang bergabung dengan crypto. Dengan memanfaatkan keupayaan dagangan dan pemesejannya yang unik, Secretum de facto meletakkan dirinya untuk melayani pasaran lebih 3 bilion pengguna. Peningkatan menjadi aplikasi pemesejan yang digunakan secara global adalah penting – pakar menganggarkan bahawa WhatsApp menjana antara $5 dan $10 bilion untuk Facebook pada tahun 2020. Mencapai visi Secretum tentang penyelesaian komunikasi dan perdagangan yang selamat dan mesra pengguna untuk keseluruhan dunia, oleh itu, akan memberikan peluang yang lebih daripada munasabah untuk menjadi unicorn pemesejan seterusnya di dunia.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments