Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Secretum: Generasi Dagangan NFT Seterusnya


Ledakan dalam Non-Fungible Token (NFTs) berkembang lebih pantas berbanding sebelum ini, mencapai rekod harga dan volum baharu pada tahun 2021:

  • Karya seni digital “Everydays — The First 5000 Days,” terjual dengan harga $69 juta pada lelongan Christie's pada bulan Mac.
  • Jualan NFT melonjak 700%+ kepada $10.7 bilion pada S3 2021 berbanding S2 2021.
  • 19659003 NFT secara keseluruhannya telah melepasi$5FT4. bilion.

Percambahan permainan NFT menambahkan lebih banyak bahan api kepada api – Axie Infinity, salah satu metaverses NFT paling popular, berada di landasan untuk menjana $2.7 bilion pada tahun 2021, hampir sahaja daripada jualan NFT watak dan dalam permainan.

Dalam pasaran yang tidak pernah berlaku sebelum ini dan dinamik, pembeli dan pengumpul NFT sering menghadapi satu set cabaran:

Yuran Tersembunyi – Kebanyakan NFT hari ini adalah berdasarkan token Blockchain standard Ethereum (ERC-20, ERC-721 atau ERC-1155). Memandangkan setiap token memerlukan jumlah kuasa tertentu untuk dijana, setiap transaksi NFT disertakan dengan apa yang dipanggil "yuran gas". Yuran pada masa ini adalah kira-kira 5.23% daripada purata harga NFT – kos yang ketara untuk kedua-dua pembeli dan penjual.

Pasaran Berpecah-belah – Walaupun beberapa platform dagangan NFT beroperasi (Opensea, Rarible), mereka tidak membantu pembeli atau penjual NFT mencari aset NFT yang berpotensi atau koleksi yang menarik minat mereka. Oleh itu kecairan berpecah-belah, kerana pembeli dan penjual selalunya tidak dapat mencari satu sama lain dengan mudah, mengurangkan potensi untuk memaksimumkan harga jualan.

Isu Keselamatan – Serangan dompet Crypto, penggodaman dan pelanggaran data menjadi semakin kerap. Sebanyak 27 serangan dompet crypto berskala besar berlaku pada tahun 2020, dengan pemilik telah dirompak lebih $3 bilion. Dengan nilai global NFT yang pantas mencecah $50 bilion, pengumpul memerlukan penyelesaian yang memastikan aset digital berharga mereka selamat apabila disimpan dan apabila didagangkan.

Sebuah pasukan pembangun yang bercita-cita tinggi telah mencipta unik, terkini, dan platform berasaskan Blockchain yang sangat boleh dipercayai yang membolehkan NFT disimpan dan didagangkan dengan selamat, cepat dan pada kos yang minimum.

Nama penyelesaian ini ialah Secretum.

Secretum – The Ultimate Platform Untuk Dagangan NFT Selamat, Segera dan Kos Rendah

Secretum ialah aplikasi pemesejan dan dagangan OTC terdesentralisasi, disulitkan dan terpencar pertama di dunia, dibina di atas Solana Blockchain yang inovatif. Ia menawarkan pengguna satu set ciri unik:

  1. NFT terus dan perdagangan token kripto antara pengguna, melalui fungsi kontrak pintar escrow bersepadu, membolehkan pengguna mencari aset NFT yang dimiliki oleh dompet lain. Ini membuka peluang yang tidak berkesudahan untuk berdagang NFT tanpa memerlukan pertukaran, meningkatkan kecairan pasaran NFT.
  2. Pendaftaran terus dan tanpa nama serta komunikasi pemesejan/telefon dengan mana-mana pemilik dompet lain di dunia, berdasarkan hanya pada alamat dompet. Secretum membenarkan pemilik kripto melakukan sesuatu yang tidak pernah berlaku sebelum ini, iaitu berkomunikasi dan berdagang antara satu sama lain tanpa perlu mengenali satu sama lain atau mempunyai satu sama lain dalam senarai kenalan.
  3. NFT keselamatan tinggi dan storan fail pada rangkaian nod teragih, menghapuskan risiko penggodaman, kebocoran data atau sebarang gangguan luaran lain yang biasanya mempengaruhi penyelesaian pemesejan/penyimpanan berasaskan awan.

Penggunaan Solana Blockchain oleh Secretum ialah pengubah permainan untuk pasaran NFT, berkat ciri unggulnya:

Kos Rendah – Purata kos transaksi Solana sahaja $0.00025penjimatan lebih 99% daripada purata yuran gas Ethereum. Ini bermakna pengumpul dan pedagang NFT menjimatkan lebih banyak wang dan boleh meningkatkan aktiviti dagangan mereka dengan ketara, hampir tanpa kos tambahan.

Kelajuan Transaksi Tinggi – Solana mampu memproses 65,000 transaksi sesaat[194590] ]4,000x lebih daripada Ethereum. Ini bermakna Secretum boleh menampung sejumlah besar aktiviti perdagangan NFT antara penggunanya, tanpa sebarang kelewatan pelaksanaan.

Ekosistem yang Mencapai – Pada Julai 2021 Neon Labs mengumumkan penggunaan01945 Mesin Maya Ethereum rantaian silang pada testnet Solana. Oleh itu Secretum akan dapat memanfaatkan kelajuan kelebihan kos Solana dengan kewujudan aplikasi berasaskan Ethereum dan NFT (90% daripada jumlah keseluruhan), mempercepatkan pertumbuhan pangkalan pengguna dan kehadiran pasaran Secretum dalam Pasaran NFT.

Keupayaan dan teknologi unik Secretum ialah lonjakan kuantum ke hadapan untuk pemesejan selamat dan untuk pasaran NFT. Dengan meletakkan dirinya sebagai penyelesaian utama untuk kedua-dua pasaran besar ini, Secretum menyasarkan untuk memanfaatkan sepenuhnya pertumbuhan masa depannya.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments