Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Sekiranya Bitcoin Mengikuti Selisih 2012 dan 2016, Harga Akan "Hampir Tegak"


Sudah dua minggu yang paling kejam bagi pelombong Bitcoin.

Setelah balasan blok menjadi separuh yang berlaku pada 11 Mei, pendapatan pelombong BTC berjaya dikurangkan separuh dalam semalam. Jumlah duit syiling yang dikeluarkan setiap blok turun dari 12.5 menjadi 6.25, mengurangkan kadar inflasi kripto utama.

Kerana penurunan pendapatan, pelombong Bitcoin yang beroperasi di pinggir terpaksa dipaksa keluar , dengan itu mendorong kadar hash rangkaian lebih rendah.

Carta di bawah dari pengurus aset digital Charles Edwards menggambarkan trend ini dengan baik, dengan segmen bawah gambar ini menunjukkan bahawa kadar hash Bitcoin telah menurun sejak separuh

 Carta harga makro Bitcoin dengan hamparan Hash Ribbons dari pengurus aset digital Charles Edwards

Carta harga makro Bitcoin dengan tindanan Hash Ribbons dari pengurus aset digital Charles Edwards

Walaupun tanda penurunan jangka pendek, Edwards percaya ada peluang bahawa harga BTC naik "hampir menegak" dalam beberapa minggu akan datang.

Harga Bitcoin Tidak Boleh Menuju "Hampir Vertikal"

Tempoh jangka panjang penurunan kadar hash Bitcoin secara sejarah bertepatan dengan h "capitulation" di pasaran cryptocurrency.

Tidak lama selepas kadar hash mulai menurun lebih rendah pada akhir tahun 2018, Bitcoin jatuh dari $ 6.000 hingga $ 3.150 dalam beberapa minggu sahaja. Akhir tahun lalu, penurunan hashrate bertepatan dengan kejatuhan dari $ 8,000 ke $ 6,000.

Teorinya mengatakan bahawa apabila pelombong menjadi tidak menguntungkan, mereka "menyerah" dengan mematikan mesin mereka dan menjual Bitcoin untuk mengekalkan aliran tunai dan keuntungan. Ini mendorong BTC lebih rendah.

Seperti yang dinyatakan oleh Edwards dalam tweet yang diterbitkan pada 24 Mei, bagaimanapun, ini boleh berubah sedikit pun:

"Capitulasi ini hampir sama dengan pembatasan bahagian 2012 dan 2016 (semuanya dalam masa 21 hari) bahagiannya). Ini adalah bendera lembu besar. Perhimpunan dari Hash Ribbon Buy hampir menegak. ”

Apa yang dia katakan adalah sekiranya Bitcoin mengikuti jalan yang diambilnya setelah suku tahun 2012 dan 2016, BTC akan segera naik secara menegak daripada genangan yang berterusan.

The pelabur aset digital tidak menyampaikan ramalan harga, tetapi pada akhir tahun lalu dia berkongsi jadual di bawah, menunjukkan bahawa setiap kali kadar hash Bitcoin kembali meningkat, demonstrasi parabola akan berlaku.

"Hash Ribbons Buy mengesahkan. Ini baru kali ke-10 syarat ini dipenuhi untuk BTC. Semua kesempatan lain menyaksikan kenaikan keuntungan hingga kitaran rata-rata + 5000%, "tulisnya merujuk kepada gambar di bawah.

 Jadual data Hash Ribbon dari penganalisis aset dan pelabur crypto Charles Edwards.

Jadual Data Hash Ribbon dari pengurus aset digital Charles Edwards

Fundamentals Are Boost the BTC Bull Case

Case on-chain yang kuat hanya didorong oleh asas, tambah Edwards.

Untuk satu, minggu ini, Presiden Trump dan pegawai AS yang lain mula mengancam China sekali lagi dengan tindakan balas dendam ekonomi kerana undang-undang baru yang dicadangkan di Hong Kong. Undang-undang itu akan mengakhiri status istimewa bandar ini sebagai hab antarabangsa untuk perdagangan dan kewangan, kata para pakar.

Seperti yang dilaporkan oleh Bitcoinist, Penasihat Keselamatan Nasional Rumah Putih Robert O'Brien berkata kepada CNBC:

"Sepertinya dengan undang-undang keselamatan nasional ini pada dasarnya mereka akan mengambil alih Hong Kong dan jika mereka melakukannya … Dan jika itu berlaku akan ada sekatan yang akan dikenakan ke atas Hong Kong dan China."

Bitcoin mendapat manfaat daripada ini kerana sekatan dan sekatan AS terhadap China akan memaksa yuan Tiongkok lebih rendah, mendorong permintaan untuk Bitcoin seperti yang berlaku pada tahun 2015/2016 dan pada tahun 2019.

Foto oleh Nick Chong di Unsplash

 Gambar Pilihan dari Shutterstock 

Source link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of