Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Senarai NYC 'Influencers Blockchain' adalah Joke … Betul?


Apabila penerbitan utama seperti The New York Times menganggap anda seorang pemimpin atau 'influencer' di ruang blockchain, kemungkinan anda mungkin bekerja untuk bank atau kerajaan.


Di Sini Datang 'Influencers Blockchain'

Dalam industri yang diilhami oleh Bitcoin, khusus dicipta untuk mengawal kuasa dan menghilangkan kepercayaan, idea pemimpin kelihatan seperti jenaka kepada sesiapa yang berada dalam ruang ini lebih lama daripada setahun.

Kabar baiknya ialah tidak seorang pemaju Bitcoin Core menjadikannya dalam senarai – yang boleh ditafsirkan sebagai cap persetujuan bagi mereka yang menghargai pembangunan kode sumber terbuka tanpa nama dan tanpa nama .

Berita buruk adalah bahawa senarai yang diberikan terus mengekalkan idea abstrak 'blockchain' yang walaupun The New York Times mengakui masih penguap yang "sepatutnya semua mengedarkan kuasa dan maklumat yang jauh dari pihak berkuasa pusat. "

Ironinya, banyak orang dalam senarai menyumbang untuk membuat salinan Bitcoin yang lebih berpusat (mis. Jed McAleb). Lain-lain, seperti dalam hal Valerie A. Szczepanik, sebenarnya bekerja untuk federasi -Sekarang, Suruhanjaya Bursa Sekuriti (SEC).

Siapa Orang Ini?

Saya telah berada di ruang ini selama lima tahun sambil memerhatikan berita setiap hari – dan saya tidak pernah mendengar separuh daripada orang-orang ini. Serius, siapakah mereka? Sudah tentu, semua orang telah mendengar tentang jutawan perlombongan Bitcoin Jihan Wu – tetapi "mengetuai revolusi blockchain?" Wu adalah jurujual perlombongan peralatan yang menyalin Bitcoin untuk membuat duit syiling sendiri. Berpengaruh? Sudah tentu. Tetapi saya akan berhenti menggosoknya sebagai Che Guevara dari Bitcoin.

Kemudian ada Amber Baldet? Senarai itu mengatakan dia "mengetuai sebuah projek untuk membuat versi perisian Ethereum yang mesra bank, yang dikenali sebagai Quorum." Versi Ethereum yang mesra bank tidak tepat "revolusioner". The New York Times juga berpendapat bahawa membayar sesetengah pemaju adalah "keupayaan yang luar biasa untuk mengumpul kem syarikat dan penggodam" juga. Gimme rehat!

Selain itu, terdapat Brian Behlendorf, yang membantu menubuhkan Hyperledger – nama yang sesuai untuk kata kunci hiperpa yang menghalangnya. Hyperledger nampaknya hanya tertumpu pada mengumumkan perkongsian dengan bank untuk mengekalkan keadaan gembira, walaupun tiada siapa yang benar-benar tahu apa yang akhirnya. (Jabatan-jabatan pemasaran bank nampaknya tidak fikir.)

Untungnya, sesetengah orang yang sebenarnya pemaju dan sedang membangun perisian berguna – seperti Lightning Lab's Elizabeth Stark. Vitalik Buterin? Diberikan. Pemaju Cardano Charles Hoskinson? Snubbed.

Tetapi Dan Larimer adalah Sudah tentu, dia bertanggungjawab untuk banyak projek yang dipersoalkan seperti Steemit dan Bitshares – tetapi anda tidak boleh membantah bahawa bayi terbaru $ 4 bilion dolar kemungkinan akan 'mempengaruhi' projek masa depan mengenai apa [

Yang Dikecualikan

Bersama dengan Hoskinson, yang lain yang tidak disebutkan setakat ini adalah pelabur awal Michael Novogratz dan Chris Dixon – keduanya pasti memperoleh dues mereka

 andreas antonopoulos

Walau bagaimanapun, terdapat banyak orang yang lebih layak, pada pendapat saya. Yang paling penting adalah mereka yang bertanggungjawab untuk tidak hanya menyebarkan pengetahuan seperti Andreas Antonopoulos tetapi telah menjadi perintis dalam membangunkan teknologi utama seperti Nick Szabo (kontrak pintar) dan Adam Back (proof-of-work) – yang membuat Bitcoin dan blockchain mungkin

Tetapi mungkin senarai itu harus diambil dengan sebatian garam. Ia mungkin menjadi rahmat dalam penyamaran apabila penerbitan utama seperti The New York Times mengecualikan anda daripada senarai pemimpin dalam industri yang sepatutnya tidak ada.

Apa yang anda fikirkan The New York Times senarai pemangkin blockers? Beri tahu kami dalam ulasan di bawah!


Imej ihsan Shutterstock.

[Disclaimer: The views and opinions in this article are solely those of the author, and do not necessarily represent the views of Bitcoinist.]Source link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of