Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Setahun Kemudian: Bitcoin Muncul Sebagai "Stimulus Asset"
 Iklan

Harga Bitcoin diperdagangkan di atas $ 52,000 pada masa ini, tetapi kurang dari satu tahun yang lalu dari hari ini ia berjuang untuk memecahkan $ 10,000. Kegagalan menghantar cryptocurrency menjunam ke posisi terendah Khamis Hitam, tetapi dari situ mengesahkan pasaran bear sudah berakhir, dan sejak itu mengalami kenaikan. Selama masa itu, dibandingkan dengan semua aset lain, Bitcoin telah muncul sebagai "aset rangsangan" berbanding emas dan dolar. Berikut adalah lebih lanjut mengenai bagaimana ini berlaku, bersama dengan maksudnya untuk cryptocurrency pertama yang bergerak maju.

Bitcoin Muncul Sebagai Stimulus Asset, Menurut CEO DoubleLine Capital

Bitcoin adalah permulaan yang luar biasa untuk tahun, setelah menutup tahun 2020 sebagai bar aset berprestasi terbaik. Kenaikan epik dari tahap terendah semasa penjualan panik pandemi pada bulan Mac hingga paras tertinggi yang kini mencecah lebih dari $ 50,000 tidak kurang hebatnya.

Selama setahun yang menyebabkan sebahagian besar dunia terguncang, Bitcoin menunjukkan kekuatan sebenarnya. [19659006] BACAAN BERKAITAN | PEDAGANG KOMODITI KERJAYA PANGGILAN BITCOIN PARABOLA "SEJARAH"

Sebilangan besar aliran awal Bitcoin didorong oleh wang yang masuk dari pemeriksaan rangsangan yang dikeluarkan oleh kerajaan. Bitcoin telah meningkat lebih dari 690% sejak cek tersebut dikeluarkan, yang bermaksud siapa sahaja yang melabur sepenuhnya ke dalam cryptocurrency, sekarang akan mempunyai lebih dari $ 8,200 untuk menunjukkannya.

CEO DoubleLine Capital Jeffrey Grundlach mengatakan bahawa pada masa itu, prestasi Bitcoin telah menjadikannya sebagai "aset rangsangan" Melebihi emas. Bukti naratif emas digital ada di mana-mana dalam bidang kewangan, tetapi tidak ada yang lebih terkenal daripada cap pasaran kembar cryptocurrency, yang kini berada di landasan dengan harga $ 1 trilion setiap hari .

Tetapi apa yang mungkin disebut oleh Grundlach bukan apa yang berlaku dengan pemeriksaan rangsangan, tetapi sebaliknya rangsangan wang yang dihasilkan secara umum untuk persekitaran ekonomi.

 aset rangsangan bitcoin "width =" 980 "height =" 453

 Harga setiap Bitcoin mempunyai meningkat hampir 700% dari masa pemeriksaan rangsangan dikeluarkan | Sumber:  BTCUSD di TradingView.com 

Tidak Ada Kelas Aset yang Manfaat Lebih Banyak Dari Pandemi Daripada Crypto

Ketika wabak itu bermula, untuk memerangi penjualan panik di pasaran saham dan di tempat lain, dan untuk menghentikan ekonomi pengurangan kesan yang mungkin berlaku, kerajaan mula menyusun pakej rangsangan untuk membantu rakyat dengan pengangguran, menawarkan pinjaman kepada perniagaan, dan banyak lagi.

BACAAN BERKAITAN | BITCOIN TELAH MENCAPAI TAHAP MANIA, TETAPI METRIK INI

Perluasan penawaran wang menghasilkan lebih banyak dolar. Sejak itu banyak dolar telah ditukar menjadi saham, emas, dan tentu saja, Bitcoin . Kesan daripada ini menyebabkan stok terus meningkat sementara KDNK merosot, dan emas pada mulanya mula naik.

Tidak sampai syarikat awam mula mengumumkan bahawa mereka memegang BTC bahawa trend emas mula merosot. Cryptocurrency seperti Bitcoin menawarkan penawaran yang sukar dan terhad di tengah-tengah ketika penawaran wang berkembang dengan pesat, itulah yang benar-benar menjadikan BTC sebagai "aset rangsangan" berbanding aset lain seperti dolar dan emas.

 Gambar pilihan dari Foto Deposit, Carta dari TradingView .com 

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments