Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Shiba Inu Memberi Amaran kepada Komuniti Mengenai Penipuan Copycat Dalam Kembara


Shiba Inu telah menjadi salah satu mata wang kripto berprestasi tinggi pada tahun 2021. Memandangkan kejayaan syiling meme terkenal Dogecoin, aset bertemakan anjing itu telah melonjak apabila ramai yang berpusu-pusu untuk menangkap gelombang itu. Ini telah membantu syiling meme mengecilkan beberapa sifar daripada harganya dan ditambah pula dengan volum bekalan edarannya yang sangat besar, menjadikannya 12 mata wang kripto teratas, pada satu ketika malah 10 kripto teratas.

Walau bagaimanapun, dengan kejayaannya telah menghasilkan kejayaan yang besar. jumlah peniru dan penipu yang cuba mengaut keuntungan daripada populariti syiling meme. Penipu dan peniru ini menggunakan media sosial seperti Telegram untuk menyasarkan dan memilih pelabur yang mereka berniat untuk menipu pegangan mereka. Memandangkan ini, pasukan Shiba Inu telah mengambil langkah untuk melindungi komunitinya daripada pelakon jahat ini.

Bacaan Berkaitan | Floki Inu Membalas Pihak Berkuasa Semasa Mereka Menyiasat Iklan yang Diletakkan Dalam Sistem Pengangkutan London

Shiba Inu bukanlah satu-satunya projek yang diburu oleh penipuan. Dengan setiap pasaran kenaikkan telah datang peningkatan yang ketara dalam bilangan penipuan yang beredar di pasaran. Dalam catatan baru-baru ini, Bitcoinist melaporkan bahawa pelabur kecil-kecilan lebih berkemungkinan terjebak dengan penipuan ini, oleh itu sebab mengapa PSA ini penting.

Shiba Inu Team Warns Community

Dalam video disiarkan ke platform media sosial Twitter, pasukan Shiba Inu memberi amaran kepada komunitinya, yang lebih dikenali sebagai Tentera SHIB, tentang penipuan yang sedang membuat pusingan. Siaran itu menjelaskan bahawa perhatian pasukan telah ditarik kepada beberapa penipuan yang membuat pusingan di media sosial dan memberikan maklumat mengenai penipuan ini kepada pemegangnya.

Bacaan Berkaitan | Dogecoin, Shiba Inu Menguasai Senarai Paling Dicari A.S. Pada November

Video bermula dengan menunjukkan projek penipuan ini yang sedang diiklankan dengan akaun yang mengendalikan Shiba Inu rasmi. Siaran ini bercakap tentang perkara seperti acara Shiba Inu di seluruh dunia, airdrop, bonus, hadiah dan hadiah.

Pasukan SHIB meminta masyarakat untuk mengabaikan semua ini kerana tiada perkara sedemikian ditawarkan oleh pasukan. “Tiada Berita Terkini Shiba! Peristiwa Besar. Tiada Airdrop Shiba. Tiada Bonus Shiba. Tiada Giveaway Shiba. Tiada Hadiah Shiba Secara Global,” bunyi video itu.

Carta harga Shiba Inu daripada TradingView.com

Shiba Inu terus mengalami kerugian | Sumber: SHIBUSD di TradingView.com

Selain itu, ahli komuniti diberi amaran supaya tidak berkongsi kunci dompet mereka dengan sesiapa sahaja, serta maklumat sensitif seperti e-mel dan kata laluan. Selain itu, ahli komuniti dinasihatkan supaya tidak menghantar token ke akaun peniru ini dan mengabaikan jemputan dan mesej yang dihantar di media sosial.

Secara kesimpulannya, pasukan itu meminta komuniti untuk menyekat dan melaporkan akaun ini serta sentiasa berwaspada.

 Imej pilihan daripada NDTV Gadgets 360, carta daripada TradingView.com

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments