Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Shiba Inu Terus Mendominasi Bijaksana Komuniti, Tetapi Mengapa Harganya Menderita?


Shiba Inu masih popular di kalangan komuniti syiling anjing. Ini tidak membantu dalam cara nilai kerana syiling meme telah berada dalam aliran menurun sejak bulan bermula. Daripada paras tertinggi sepanjang masa, ia telah jatuh hampir 50% ke tahap di mana ia kini mengekori sekitar $0.00005. Tidak banyak yang boleh dikatakan selain gembar-gembur mengenai aset digital telah reda. Tetapi metrik media sosial nampaknya tidak menyokong tanggapan ini.

Shiba Inu Mendahului Di Twitter

Perbincangan mengenai syiling meme telah mendominasi ruang media sosial. Sejak ia memulakan larian yang membawa kepada aset itu mencecah beberapa paras tertinggi baharu sepanjang masa, minat terhadap Shiba Inu telah berkembang, yang seterusnya telah mendorong perbincangan komuniti. Platform teratas seperti Facebook dan Twitter dibakar dengan trend SHIB. Walau bagaimanapun, Twitter telah melihat paling banyak aktiviti dalam hal ini.

Bacaan Berkaitan | Pengasas Dogecoin Bill Markus Menjelaskan Pendiriannya Mengenai Shiba Inu

Shiba Inu telah mendominasi Twitter untuk bahagian yang lebih baik pada bulan Oktober semasa perhimpunannya. November telah membawa kepada optik harga yang buruk untuk syiling itu, tetapi ini nampaknya tidak menjejaskan berapa banyak orang bercakap tentang aset itu. SHIB ialah mata wang kripto yang paling banyak diperkatakan di Twitter menurut firma penyelidikan, ICO Analytics. Shiba Inu mendominasi semua perbincangan crypto di tapak dengan 22% perbincangan sekitar 20 syiling teratas adalah mengenai SHIB.

Carta harga Shiba Inu (SHIB) daripada TradingView.com

harga SHIB mengekori sekitar $0.00005 | Sumber: SHIBUSD di TradingView.com

Ia telah dengan cepat mengatasi pesaing Dogecoin di platform, yang hanya mempunyai 4.8% daripada jumlah perbincangan. Malah mata wang kripto teratas dalam pasaran tidak ketinggalan. Bitcoin dan Ethereum diketahui berada di barisan hadapan dalam semua perbincangan crypto di Twitter, tetapi ini tidak akan berlaku kali ini. Berbanding dengan 22% SHIB, Bitcoin dan Ethereum hanya menyaksikan 7.2% dan 8.1% masing-masing. Menjadikan Shiba Inu raja kripto Twitter yang tidak dapat dipertikaikan.

Adakah Robinhood Menyenaraikan SHIB?

Petisyen untuk Robinhood menyenaraikan Shiba Inu telah aktif selama berbulan-bulan, memperoleh lebih daripada 520,000 tandatangan pada masa itu. Jumlah ini sudah cukup untuk mendapat perhatian mana-mana institusi dan ia berjaya. Robinhood telah mendengar komuniti SHIB dengan lantang dan jelas tetapi mungkin tidak ada berita baik pada masa hadapan mengenai penyenaraian tersebut.

Terdapat harapan yang tinggi di kalangan pemegang Shiba Inu selepas Robinhood menghantar tinjauan untuk meninjau penggunanya yang bertanyakan mata wang kripto yang mereka telah membeli, menambah SHIB ke senarai. Ramai yang menganggap ini sebagai tanda bahawa aplikasi dagangan sedang bersedia untuk menyenaraikan syiling meme. Walau bagaimanapun, pendirian Robinhood mengenai penyenaraian itu tidak positif.

Bacaan Berkaitan | 10 Dompet Memegang 72% Daripada Jumlah Bekalan Shiba Inu. Siapakah Mereka?

COO Robinhood, Christine Browne, mengulas mengenai pendirian syarikat dalam penyenaraian SHIB. Brown berkata dalam acara yang dihoskan oleh Decrypt bahawa Robinhood berhati-hati untuk menyenaraikan syiling yang tidak menentu pada platformnya. Menambahkan bahawa syiling ini mungkin berbahaya bagi pengguna untuk berdagang dan/atau mungkin melanggar pematuhan peraturan.

“Strategi kami sedikit berbeza daripada kebanyakan pemain lain di luar sana yang hanya berlumba-lumba untuk menyenaraikan seberapa banyak aset mungkin sekarang,” kata COO. “Kami berpendapat bahawa keuntungan jangka pendek yang mungkin kami peroleh tidak sepadan dengan pertukaran jangka panjang untuk pengguna kami.”

Imej yang ditampilkan daripada VOI.id, carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments