Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Small A.S. City Memasang ATM Kripto Pertama yang Disokong Kerajaan Di Lapangan Terbang


Williston, sebuah bandar kecil dengan lebih 27,000 penduduk – setakat 2019, sedang mengorak langkah dalam dunia mata wang kripto bernilai $2.5 trilion. Bandar ini telah mengumumkan perkongsian dengan syarikat perkhidmatan crypto Coin Cloud untuk memasang ATM crypto sebagai lapangan terbangnya.

Bacaan Berkaitan | Kraken Mendedahkan Kerentanan Keselamatan Dalam Sebilangan Besar ATM Bitcoin A.S.

Coin Cloud telah memasang lebih 4000 Mesin Mata Wang Digital (DCM) di A.S. dan Brazil. Ia juga menyediakan perkhidmatan dompet digital bukan jagaan untuk pelanggan mengurus aset digital mereka. Selain itu, pelanggan boleh membeli dan menjual Bitcoin, Ethereum dan lebih 40 mata wang digital lain dengan mudah dengan wang tunai.

Pemasangan Williston DCM ini akan membolehkan sesiapa sahaja yang melaluinya untuk melakukan transaksi crypto daripada dompet digital mereka.

Pada bulan Mei, Williston bekerjasama dengan Bitpay untuk membolehkan penduduk membayar bil utiliti mereka menggunakan mata wang digital.

Crypto ATM Di Lapangan Terbang Antarabangsa Williston Basin

Menurut pengumuman itu, pemasangan ATM di lapangan terbang Williston akan menjadi yang pertama dihoskan oleh kerajaan. Ia juga merupakan pemasangan Coin Cloud yang pertama di lapangan terbang.

Hercules Cummings, Pengarah Kewangan untuk City of Williston, menjelaskan bahawa ini adalah cara untuk melibatkan orang ramai ke arah mata wang kripto. Dan ia juga memainkan peranan penting dalam membina ekosistem digital Williston. Dia selanjutnya berkata bahawa bandar itu "mencipta peta jalan yang berjaya untuk orang ramai menerima mata wang kripto." Ia melakukan ini dengan menerima pembayaran mata wang digital daripada penduduk, dan kini, dengan DCM yang dihoskan oleh perbandaran.
“Walaupun kami adalah komuniti luar bandar yang lebih kecil, kami memberi kesan. Mengambil langkah kecil ini mungkin membuka jalan kepada entiti kerajaan dan komersil yang lain untuk mengikutinya.”

Jumlah had pasaran crypto di TradingView.com

Jumlah pasaran crypto pada $2.5 Trilion | Sumber: Crypto Total Market Cap daripada TradingView.com

ATM kripto lapangan terbang amat berguna kepada mereka yang tidak mempunyai perbankan, mereka yang tidak mempunyai akses kepada perkhidmatan kewangan tradisional. Pengembara dan bukan pengembara akan mempunyai akses untuk membeli dan menjual lebih 40 mata wang kripto dengan wang tunai. Mereka juga boleh menggunakan DCM untuk menarik diri daripada dompet digital mereka.

Bacaan Berkaitan | Walmart Hos 200 ATM Bitcoin: Pilihan Mudah Digunakan Mempelbagaikan Pengguna

Walau bagaimanapun, Kota Williston tidak menguruskan sebarang transaksi crypto. Sebaliknya, pengendali DCM Coin Cloud mengendalikannya. "Objektif utama di sebalik DCM ini adalah untuk merapatkan rasa ingin tahu orang ramai kepada penerimaan dan penggunaan portfolio kelas aset yang semakin meningkat," jelas Cummings. Beliau juga berkata menjelaskan kelebihan DCM. Pertama, menggunakan ATM bermakna tiada transaksi yang terikat secara langsung dengan bank pelanggan. Juga tiada caj yang boleh dikenali, menurutnya.

Ketua Pegawai Eksekutif Coin Cloud Chris McAlary menyatakan keterujaannya untuk berpindah ke sektor pelancongan, menyifatkan pemasangan itu sebagai bersejarah.

Williston Embrases Crypto

Pergerakan terbaharu bandar ini lebih jauh lagi. mengukuhkan matlamatnya untuk mendapatkan penduduk menerima kripto. Williston mula menerima mata wang kripto seperti bitcoin sebagai pembayaran untuk bil utiliti awal tahun ini.

Menurut Cummings, Williston ialah perbandaran pertama di North Dakota dan yang ketiga di A.S. yang menawarkan perkhidmatan tersebut. Bandar ini juga menambah pilihan pembayaran lain seperti Google Pay, Apple Pay dan bayar demi teks.
Cummings berkata bahawa Williston bersedia menerima perubahan teknologi, transformasi dan inovasi.

Imej yang ditampilkan daripada Coin Cloud, Carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments