Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Snap Jarang Dari 2Pacalypse Kini Ditayangkan


18 NFT yang mengandungi 17 gambar yang tidak diterbitkan daripada Tupac Shakur's 1992 2Pacalypse Now keluaran album akan ditawarkan pada platform token bukan fungible OpenSea's snaper oleh pengarang yang dikenali sebagai photographer[064] "Loupy D" (Lawrence Dotson).

Rolling Stone melaporkan bahawa, pada masa itu, "Loupy D" secara rawak bertemu Tupac di bar LA dan pertemuan itu berakhir dengan penyanyi rap menjemputnya ke pesta pelepasan untuk album sulungnya. Jurugambar itu kemudiannya membeli kamera pakai buang hitam putih 35mm "daripada Thriftys di sudut La Brea dan Rodeo", yang digunakannya untuk menggambarkan imej unik Tupac.

"Apabila anda melihat foto ini, anda boleh melihatnya. di matanya: keazaman, keghairahan, kesombongan, kecemerlangan,” “Loupy D” memberitahu Rolling Stone, tetapi dia tidak tahu apa yang perlu dilakukan dengan gambar-gambar itu.

Sebuah blog yang dipadam daripada Laman web Dotson nampaknya telah mengingati lebih banyak lagi, kerana ia berbunyi pada huraian yang selebihnya: “Kami menyentuh isu topik hangat seperti missogyny dalam hip hop dan peruntukan budaya, kekejaman polis, hitam atas jenayah hitam, cerita politik (…)”.[19659005]Token Dan Fotografi Tidak Boleh Fungible

NFT akan dijual di platform OpenSea dan terdiri daripada 17 foto berbeza dan satu "super NFT", ke-18, yang menunjukkan kolaj semua 17 gambar lain. Setiap satu akan disertai dengan "cetakan berbingkai" foto yang sepadan yang ditandatangani oleh pengarang, gabungan dunia analog dan digital untuk fotografi.

Seperti popular sebagai token tidak boleh digunakan, komuniti gambar di sekitar dunia mungkin bukan yang paling terlibat dalam kalangan pencipta NFT, yang dijelaskan oleh sifat konservatif yang ironisnya fotografi sebagai amalan, terutamanya apabila ia melibatkan kewartawanan foto.

Keluaran seperti ini bukan sahaja penting untuk peminat Tupac tetapi untuk jurugambar lain untuk menyedari kemungkinan ekosistem. Berapa banyak lagi gambar yang belum dikeluarkan ada yang berkeliaran yang mungkin kita dapat lihat buat kali pertama hasil daripada kegilaan NFT?

Bacaan Berkaitan | 'Klik Kanan, Simpan Sebagai:' Temui NFT Pirate Bay

Behind The Scenes Of Donson's NFTs

Dotson mengimbas kembali gambaran menarik Tupac Shakur yang dilihatnya pada hari itu melalui kamera pakai buangnya. Walaupun dia tidak pernah menerbitkan gambar itu, pelajarnya dapat melihatnya semasa menjadi guru ganti kerana dia menggunakannya sebagai "ganjaran untuk tingkah laku yang baik".

Foto-foto ini menunjukkan sisi lelaki yang tidak ramai orang dapat lihat. 'Pac ini tidak diliputi permata dan Versace; 'Pac ini merendah diri dan lapar. Dia tahu apa yang dia lakukan di atas pentas malam itu, dan itu adalah untuk menjadi legenda seperti dia.

“Loupy D” pernah bertemu dengan ramai tokoh hebat ketika itu, seperti Wu-Tang Clan, The Notorious BIG, dan ramai lagi yang lain. Malam itu bukan sahaja berakhir di rancangan Tupac:

Bacaan Berkaitan | Bab Baharu: The PleasrDAO Kini Memiliki Album Satu-Sebagai-Jenis Wu-Tang Clan[1941594]

Lewat malam itu saya sampai ke Glam Slam, kelab lama Prince di Boylston Street di pusat bandar. Saya tidak sabar untuk melihat persembahan brotha ini. (…) Saya tahu dia akan melepaskannya malam itu untuk parti keluaran sulungnya. Anehnya, tidak ramai orang di pameran itu: kebanyakannya eksekutif industri dan beberapa ketua daripada komuniti bawah tanah.

Kini, Dotson berhasrat untuk NFT ini menjadi permulaan kepada sesuatu yang lebih besar. Kemudian, beliau merancang untuk mengadakan "pameran pengembaraan koleksi" di seluruh dunia.

Jumlah cap pasaran Crypto pada $2.5 trilion dalam carta harian | Sumber: TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments