Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Sokongan Bitcoin pada $ 47K "Sangat Kuat," Tegasan CTO Glassnode Selepas Harga Turun
 Iklan

Bitcoin mempunyai potensi yang melampau untuk memegang $ 47,000 sebagai tahap sokongannya, menurut Rafael Schultze-Kraft, pengasas bersama / CTO platform analisis blockchain Glassnode.

Saintis data mengkaji bilangan bitcoin yang ada yang bergerak dalam kerangka harga tersebut dan meletakkannya berbanding tahap harga yang lain. Dia menyatakan bahawa "Pengagihan Harga Nyata UTXO" berhampiran tahap $ 47,000 adalah lebih tinggi daripada yang lain sejak kebelakangan ini, dengan menekankan bahawa rangkaian mendorong peserta rangkaian Bitcoin untuk menjadi lebih aktif daripada biasa.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "width =" 980 "height =" 546

Bitcoin: Pengagihan Harga Nyata UTXO. Sumber: Glassnode

Dalam tinjauan semula, jumlah syiling yang lebih tinggi yang bergerak berhampiran tahap tertentu menandakan lebih banyak perdagangan. Ada kemungkinan peniaga dan pelabur menjual atau membeli lebih banyak bitcoin berhampiran $ 47,000 daripada tahap lain di sekitarnya. Memandangkan aliran menaik cryptocurrency baru-baru ini, adalah selamat untuk mengandaikan bahawa kebanyakan perdagangan yang hampir $ 47,000 mempunyai prospek kenaikan harga, yang menjadikan tahap sokongan yang ideal untuk Bitcoin.

"[We have a] sokongan dalam rantai yang sangat kuat pada $ 47k – sekitar 500,000 [19659008] BTC telah dipindahkan pada tahap itu, "kata Mr. Schultze-Kraft. "Penting untuk kita memegangnya; jika tidak, kita dapat melihat empat puluhan rendah dengan cepat sebelum pergerakan menaik seterusnya. "

Mengimbangi Ketakutan Hasil?

Pernyataan itu muncul ketika Bitcoin berdarah melalui persekitaran makroekonomi yang tidak biasa . Cryptocurrency penanda aras adalah antara yang paling rugi pada hari Khamis ini kerana Pengerusi Rizab Persekutuan Jerome Powell tidak mengendahkan menawarkan panduan masa depan mengenai kenaikan hasil bon di AS.

Bitcoin menutup sesi sebelumnya 3.95 peratus lebih rendah dan dibuka pada hari Jumaat menurun lebih jauh kerana mencatatkan intraday rendah berhampiran $ 46,219. Mata wang kripto mendorong percubaan menurun dan mencuba pemulihan melebihi $ 47,000. Pada masa akhbar, ia masih bergerak di sekitar tahap sokongan rantaian yang disebut.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "width =" 980 "height =" 567

Bitcoin jatuh sekitar 4 peratus semasa Powell ucapan pada hari Khamis. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Pedagang menjangkakan bahawa Encik Powell akan meningkatkan program pembelian bon Fed ke Treasurys yang lebih lama untuk mengandungi pulangan kadar faedah pada nota 10-tahun penanda aras . Hasil yang lebih rendah telah menguntungkan Bitcoin sepanjang tahun 2020, jadi selamat untuk mengandaikan bahawa bantuan yang dilanjutkan oleh Fed akan membantu kenaikan harga cryptocurrency.

Tetapi dengan Encik Powell memilih untuk tetap menjadi ibu, pasaran Bitcoin memasuki fasa ketidakpastian.

"Spekulasi lebih sukar apabila tidak ada tren kenaikan yang jelas," kata Alex Krüger, seorang penganalisis pasaran bebas. "Terdapat banyak pemacu pasaran utama yang menarik ke arah yang berlawanan, dan / atau perdagangan sesak. Seperti yang berlaku sekarang. "

" Saya mendapat tawaran hingga 45 ribu, "kata seorang penganalisis lain. "Saya masih bersandar ke arah rendah – penurunan ini sama sekali tidak mengejutkan saya."

Sokongan Institusi untuk Bitcoin

Ki-Young Ju, Ketua Pegawai Eksekutif CryptoQuant – platform analisis blockchain yang berpusat di Korea Selatan , mengatakan bahawa modal institusi ke dalam pasaran bitcoin kekal lebih tinggi berhampiran julat $ 46,000-47,000. Sehingga pagi Jumaat di London, kira-kira 12,000 BTC mengalir keluar dari dompet Coinbase Pro untuk memasukkan alamat kustodiannya, yang mencerminkan pengumpulan melalui meja over-the-counter.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "width =" 980 "height = "574

Aliran Keluar Bitcoin Coinbase Pro. Sumber: CryptoQuant

"Juga," Encik Ju menambahkan, "nampaknya kebanyakan institusi AS tidak menjual Bitcoin sejak perjanjian OTC mereka. Contohnya, dompet hak penjagaan dari aliran keluar Coinbase pada 23 Disember 2020 [show that] tidak ada BTC yang bergerak sejak itu. "

Bitcoin diperdagangkan pada $ 46.500 pada waktu akhbar.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments