Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Solana Sepantas Kilat Memperkasakan Kedudukan Leverage Tinggi Terdesentralisasi ALFPROTOCOL


Pembuat pasaran automatik (AMM) menjadi lebih popular apabila inovasi dan pembangunan dalam pasaran terdesentralisasi terus meningkat.

Dalam dua tahun kebelakangan ini, permintaan untuk alternatif kepada pertukaran berpusat telah berkembang dengan pesat dengan pengenalan “Ketahui Peraturan Pelanggan Anda” (KYC) dan minat tersirat yang ditunjukkan oleh “Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa” (SEC) pada mata wang kripto dan pertukaran kripto. Di samping itu, apabila bilangan pelanggan pertukaran terdesentralisasi terus meningkat, semakin banyak produk dan perkhidmatan sedang diperkenalkan untuk memenuhi pelbagai minat pengguna baharu.

Alfprotocol akan menggunakan rantaian Solana untuk mengembangkan kecairan terdesentralisasi penyediaan dan perladangan hasil dengan leverage yang tidak kelihatan sebelum ini berjulat sehingga 20x.

Protokol ini akan mengendalikan penggunaan modal dengan cekap antara pedagang dan pelabur untuk memaksimumkan peruntukan kecairan (LP) untuk AlfMM (perkhidmatan pertukaran terpencar) dan AAlf (perkhidmatan peminjaman tersandar) untuk kecairan tidak leveraj sambil menyediakan kecairan leveraj melalui protokol luaran yang dikendalikan oleh salah satu protokol yang dikaitkan dengan Alfprotocol.

Alf Leverage 101

Alfprotocol Solana terdiri daripada beberapa modul yang akan bekerjasama untuk menyediakan pengguna dengan produk perantaraan lengkap yang akan memudahkan peruntukan kecairan.

Perbendaharaan adalah salah satu teras m odul yang akan mengendalikan cagaran dan penjejakan kedudukan leverage. Ia adalah asas kepada semua interaksi pengguna dengan protokol leverage dan akan bertanggungjawab ke atas sebarang dana yang dipinjam bagi pihak pengguna. Modul perbendaharaan tidak akan mengendalikan sebarang permulaan atau pembubaran jawatan; maka pembubaran jawatan yang tidak sihat akan menjadi tanggungjawab modul kedua, iaitu modul lelongan yang akan dicetuskan oleh perbendaharaan.

Satu lagi set modul teras ialah penyambung protokol yang bertanggungjawab untuk memulakan dan mengubah suai kedudukan yang dicetuskan oleh modul perbendaharaan; modul ini bertanggungjawab untuk menghubungkan perbendaharaan dengan pengguna dan dengan kumpulan mudah tunai luaran selagi kedudukan kekal dalam keadaan sihat dan tidak tertakluk kepada pencetus pembubaran. Alfprotocol akan terus membangun dan mengembangkan modul penyambung ke platform Solana yang lain untuk menggabungkan lebih banyak kes penggunaan yang sesuai dengan keperluan pengguna.

Modul terakhir ialah modul kotak kunci yang akan menjamin cagaran dan menjejaki nilai kedudukan. Kotak kunci akan dibuat secara automatik untuk kedudukan pengguna yang dileveraj dengan memulakan pembalut pada token yang didepositkan untuk memasukkannya ke dalam Alfprotocol.

Alfprotocol ialah protokol yang luas dengan banyak kelebihan asas dan kecairan leverage yang tinggi, menyediakan penyelesaian untuk peniaga dan pelabur pasaran terdesentralisasi menggunakan rantaian Solana.

Alfprotocol sedang dalam pembangunan. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang projek dan kekal dikemas kini dengan kemajuan semasa projek, sila lawati tapak web dan lihat kertas putih.

 Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments