Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Sotheby's Untuk Menerima Tawaran Langsung Ethereum Untuk Potongan Banksy Terkenal


Sotheby’s telah mengumumkan bahawa ia akan mengadakan satu lagi lelongan di mana ia akan menerima pembayaran dalam Ethereum. Ini bukan kali pertama rumah lelong menerima pembayaran kripto untuk keping. Walau bagaimanapun, ia akan menjadi kali pertama ia akan menerima bidaan langsung dalam Ethereum. Sotheby's telah membuat tandanya di angkasa lepas sebagai salah satu rumah lelongan pertama yang menerima pembayaran dalam crypto pada awal tahun ini.

Sotheby's juga telah mula mengembangkan jejaknya di angkasa dengan menukar karya seni terkenal kepada NFT. Pada bulan Julai, rumah lelong itu telah melelong karya seni "Fight of the Century" Muhammad Ali yang jarang ditemui sebagai NFT.

Bacaan Berkaitan | Ethereum Melonjak melepasi $4,800 Kepada ATH Baharu, Penganalisis Kripto Berkata Bersiap Untuk Peningkatan Lagi

Ia juga memegang rekod dunia untuk penjualan berlian terbesar untuk kripto. Sotheby telah berjaya menjual berlian 1010.38 karat dalam penjualan kripto rekod dunia sebanyak $12.3 juta yang diproses menggunakan Coinbase Commerce. Menerima bidaan langsung dalam Ethereum adalah satu lagi kelebihan dalam mentakrifkan semula cara seni dikumpulkan dan dibayar.

Melelong Potongan Banksy Dengan Ethereum

Banksy boleh dikatakan salah seorang artis jalanan paling terkenal sejak kebelakangan ini. Artis samaran yang masih tidak diketahui orang ramai telah menjual beberapa keping pada harga berpuluh-puluh juta di lelongan. Ini bukan kali pertama Sotheby's akan menjual karya daripada artis itu. Pada bulan Mei, karya seni Banksy telah dijual pada harga $12.9 juta di rumah lelong berusia 300 tahun itu.

Carta harga Ethereum daripada TradingView.com

Harga ETH didagangkan di bawah $4,700 | Sumber: ETHUSD di TradingView.com

Sotheby's akan melelong dua karya artis. Kali ini, kedua-dua karya adalah karya fizikal dan bukan NFT. Lelongan itu dijadualkan berlangsung minggu depan dan akan menampilkan bidaan Ethereum secara langsung untuk kedua-dua keping buat kali pertama.

Lelongan langsung akan diadakan oleh Sotheby's di mana "Love is in the Air" dan "Trolley Hunters" oleh Banksy akan tersedia untuk pengumpul untuk membida. Harga akhir untuk sekeping itu boleh diselesaikan oleh pembeli dalam mata wang kripto (ETH, BTC, USDC), atau mata wang fiat.

Sotheby's Enters Into The Metaverse

Metaverse adalah sambutan hangat sekarang, terutamanya selepas media sosial Facebook gergasi telah mengumumkan bahawa ia akan menukar namanya kepada Meta dengan menjangkakan pelancaran metaversenya. Token berkaitan Metaverse telah melonjak selepas pengumuman Facebook. Walau bagaimanapun, sebelum Facebook, kini Meta, telah membuat pengumumannya, Sotheby's telah membuat satu daripadanya sendiri.

Bacaan Berkaitan | Yuran Ethereum Meningkat Dengan Ketara Berikutan Kejayaan ENS

Sotheby's telah melancarkan dirinya sepenuhnya ke dalam ruang NFT dengan pelancaran [9459021] pasarannya sendiri[9459021]. Ia menampilkan Ethereum NFT yang dipilih susun oleh rumah lelong yang tersedia untuk dijual. Ini telah mendorong ke hadapan Sotheby sebagai kuasa yang perlu diperhitungkan dalam ruang NFT.

Michael Bouhanna, ketua bersama jualan seni digital Sotheby, berkata mengenai pelancaran metaverse; “Dengan Sotheby's Metaverse, kami akan mencipta ekosistem industri baharu yang berfungsi sebagai destinasi untuk jualan dan lelongan seni digital yang paling canggih, meletakkan Sotheby's di tengah-tengah beberapa aktiviti industri NFT yang paling penting."

Ditampilkan imej daripada Nairametrics, carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments