Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Stephen DeLorme, Seorang Bitcoiner Teras Tegar, Bercakap Dengan Warga Salvador – Bitcoinist.com


Laporan From The Ground ini adalah emas. Stephen DeLorme melawat El Salvador dan mendapat maklumat yang kami perlukan. Dia bercakap dengan orang sebenar, bereksperimen dengan dompet yang berbeza, pergi ke semua jenis perdagangan. Kisahnya penuh dengan kekeliruan dan kegelisahan yang ditanggung sebagai perintis. El Salvador akan pergi ke tempat yang belum pernah dilawati oleh negara sebelum ini. Warganya bersedia untuk menaikinya, tetapi, dalam kebanyakan kes secara tidak sengaja dan tanpa maklumat yang mencukupi. Bagaimanakah mereka tahu Bitcoin adalah aset terbaik yang pernah dicipta?

Bacaan Berkaitan | From The Ground: Dokumentari "Bitcoin Di El Salvador", Apa yang Kami Belajar?

Tetapi pertama, siapa Stephen DeLorme? Dia adalah "pereka bentuk dan pembangun bahagian hadapan yang bekerja pada Bitcoin." Beliau adalah sebahagian daripada Komuniti Reka Bentuk Bitcoin yang menghasilkan Panduan Reka Bentuk Bitcoin fenomenal yang kami bincangkan sebentar tadi. “Saya menumpukan usaha saya untuk mencipta amalan terbaik UX untuk aplikasi rangkaian Lightning. Saya menerima geran daripada Square Crypto supaya saya dapat bekerja sepenuh masa ini,” katanya kepada kami melalui blognya.

DeLorme's Adventures In El Salvador

The cerita bermula di lapangan terbang El Salvador. Dia makan di sebuah restoran di sana, dan kami segera menyedari bahawa penggunaan Bitcoin tidaklah semaju yang kami sangka. "Saya bertanya sama ada saya boleh membayar dengan Bitcoin, dan mereka berkata tidak, jadi saya memilih kad kredit." Di kemudahan kerajaan, mereka menerima Bitcoin. Namun, cabaran lain menanti.

“Percubaan pertama saya untuk membayar dengan Zeus gagal — Saya tidak ingat sepenuhnya mesej ralat yang saya terima, kerana saya lebih tertumpu pada menavigasi saya melalui Kastam.

Saya telah meninggalkan

19659016]Serang supaya saya tidak menahan sebarang talian. Itu berfungsi serta-merta. Dia mencetak resit Chivo untuk saya.”

Di hotel, mereka perlu menghubungi pekerja lain, tetapi wanita yang datang nampaknya tahu barangannya. “Dia mengeluarkan telefon dengan Wallet of Satoshi dan menerima pembayaran saya dengan cara itu.

Kami berbual selama beberapa minit tentang penggunaan Bitcoin di negaranya. Dia menggambarkan dirinya sebagai "sangat pro-Bitcoin". Dia berkata dia gugup apabila dia mula-mula mendengar tentangnya, tetapi apabila seseorang "mengambil masa 3 minit" untuk menunjukkan kepadanya cara menggunakan dompet, dia telah menerima idea itu." Kemudian, sesuatu yang ajaib berlaku:

“Saya bertanya kepadanya perasaan orang lain di negara ini. Dia berkata bahawa dia merasakan orang yang menentang Bitcoin tidak memahaminya. Beliau juga menegaskan bahawa terdapat ramai orang yang tidak mempunyai akses kepada telefon pintar di negara ini; Saya berkata sesuatu seperti "itu pasti menakutkan bagi mereka, jika mereka merasakan seluruh negara menerima pakai perkara baharu ini tanpa mereka dan meninggalkan mereka" dan dia bersetuju."

Pernahkah anda terfikir tentang itu? MESTI menakutkan mereka. Fikirkan tentang perkara itu apabila anda mendengar tentang bantahan Anti-Bitcoin seterusnya.

Carta harga BTCUSD untuk 12/03/2021 - TradingView

Carta harga BTC untuk 12/03/2021 di Bitstamp | Sumber: BTC/USD di TradingView.com

Sorotan Mengenai Hari Pertama DeLorme

  • Beliau pergi ke Mi Primer Bitcoin Meetup dan menyifatkan kumpulan itu sebagai, “mereka cuba untuk mengajar orang bagaimana menggunakan dompet Bitcoin dalam kehidupan seharian mereka.” Dia juga memberitahu kami bahawa mereka "mengesyorkan Muun kepada ramai orang untuk UXnya yang mudah."
  • DeLorme merenung, "Sesetengah orang sukar untuk memisahkan pendapat mereka tentang Bitcoin daripada pendapat mereka tentang Nayib Bukele .
  • Sesetengah dompet mempamerkan masalah kamera. “Dompet mereka nampaknya tidak dapat memfokuskan pada kod QR untuk invois LN daripada pelayan (yang menggunakan IBEX Mercado). Menariknya, telefon mereka boleh memfokuskan pada kod QR menggunakan aplikasi kamera lain.”
  • Perdagangan yang menerima Bitcoin, biasanya melakukannya melalui tempat jualan yang berasingan daripada semua pembayaran lain. "Orang yang ditetapkan yang mempunyai telefon pintar dan dilatih untuk mengambil pembayaran BTC, atau mungkin terminal POS khusus yang berasingan daripada terminal POS yang lain."
  • Perkataan kepada yang bijak. “Jika anda ingin membayar dengan bitcoin di El Salvador, umumkan niat anda pada awal transaksi, sebelum juruwang mula menumbuk pembelian anda di POS.”

Sumber Ketakutan Orang Salvador Mengenai Bitcoin

Ini adalah pandangan yang menjelaskan banyak perkara. Ia menerangkan beberapa kebimbangan orang Salvador apabila ia berkaitan dengan Bitcoin. Nampaknya, apabila El Salvador menerima pakai Dolar: 

“Orang ramai diberitahu bahawa titik bertindih dan dolar akan dikekalkan sebagai tender yang sah pada masa hadapan. Itu akhirnya tidak berlaku; kolon akhirnya dihapuskan secara berperingkat. Bagi ramai orang yang tinggal di SV dalam tempoh masa itu, ini membawa kembali kenangan buruk.”

Bacaan Berkaitan | From The Ground: Salvadoran Memberitahu Kami Tepat Apa Yang Berlaku Di Negara Bitcoin

Adakah rakyat Salvador takut perkara ini berlaku lagi? Mereka mungkin. Walau bagaimanapun, terdapat cahaya di hujung terowong. Dan cahaya itu adalah Bitcoin. “Sesuatu yang mereka fikir Chivo lakukan dengan baik, iaitu menunjukkan baki USD dan BTC bersebelahan. Ini membantu orang ramai memahami dengan mudah bahawa mereka boleh memegang kedua-dua dolar dan bitcoin.” Walau bagaimanapun, masalah yang kami pamerkan dalam laporan From The Ground sebelum ini berterusan.

”Sesetengahnya mengalami masalah semasa menghantar daripada dompet LN bukan jagaan kepada Chivo. Seorang lelaki menerangkan menghantar daripada BlueWallet kepada Chivo. Dananya tiada lagi dalam dompetnya, tetapi dompet Chivo tidak pernah menerima dana itu.”

Seperti yang anda lihat, Stephen DeLorme tidak memberikan apa-apa selain emas. Kembali esok untuk mendapatkan dos yang lain, kisah lelaki ini masih belum selesai.

Imej Ditampilkan: Jorono di Pixabay | Carta oleh TradingViewSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments