Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Tajuk Utama Matawang Kripto Terbesar Pada November


Pasaran mata wang kripto kini telah mencapai apa yang disifatkan ramai sebagai titik tiada pulangan, kerana pasaran yang lebih luas kini bernilai lebih $3 trilion dolar, menurut CoinGecko. Apabila dunia bertukar, dan bulan ini mula berakhir, kami menyelami kembali beberapa sorotan terbesar dan juga beberapa cabaran paling sukar yang pernah dihadapi dalam dunia crypto.

Ether, mata wang kripto kedua terbesar mengikut pasaran nilai di bawah bitcoin, mencecah paras tertinggi baharu sepanjang masa bulan ini, dengan harga yang hampir melepasi $5,000 pada awal bulan itu. Ia kini sedang berusaha kembali ke tahap yang tinggi walaupun pasaran lembap baru-baru ini. Bersama-sama dengan itu, bitcoin mencecah paras tertinggi baharu melebihi $66,900 sebelum ini. Lain-lain, seperti Solana, juga berada di kawasan hijau dan telah mengalami beberapa bulan yang menakjubkan. Tahun ini, token Solana, SOL, meningkat hampir 12,000%. Kini mata wang kripto keempat terbesar mengikut nilai pasaran, SOL mencecah paras tertinggi sepanjang masa hampir $259.96 pada awal November dan telah mengekalkan nilainya.

BTC: Tindakan harga terkini Bitcoin tersedia di tradingveiw.com. | BTC-USD di TradingView.com

Kepopularan NFT yang semakin meningkat juga telah membawa orang baharu ke dunia kripto. Bulan itu bermula dengan persidangan NFT yang popular di New York yang mempunyai lebih 6 ribu orang yang hadir. Acara itu menjadi tuan rumah kepada koleksi terkenal NFT Bored Ape Yacht Club, yang mengadakan pesta kapal layar sebenar di Sungai Hudson, bersama-sama dengan konsert pemilik sahaja oleh The Strokes di tempat muzik Brooklyn Steel. Turut hadir ialah Pengarah dan lagenda Quentin Tarantino, pengasas bersama Reddit Alexis Ohanian, usahawan Gary Vaynerchuk dan pelawak Chris Rock, untuk menamakan beberapa.

Sepanjang acara itu, beberapa laporan telah muncul bahawa individu memperdagangkan anggaran 700,000 NFT acara. Kesan utama lain bulan ini di seluruh dunia dan komuniti crypto ialah kemunculan berterusan Web 3.0. Web3 ialah idea versi Internet yang terpencar dan berdasarkan blok blok awam. Konsep ini telah mendapat populariti yang besar dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dengan minat daripada peminat mata wang kripto dan pelaburan daripada ahli teknologi dan syarikat berprofil tinggi. Melangkah ke dalam perhatian dan mendapat perhatian arus perdana ini akan mengubah permainan untuk pembangun pada rantaian blok.

Carian Google "Web 3.0" dan "NFT" telah melonjak ke tahap yang tidak pernah dilihat sepanjang November.

Antaranya semua perkara menakjubkan yang berlaku yang boleh anda dengar setiap hari, komuniti crypto masih dikejutkan dengan kejutan besar apabila Datuk Bandar New York memilih Eric Adams mengumumkan rancangan untuk menjadikan New York sebagai hab Crypto untuk Amerika dan berpotensi dunia. Berita ini diharapkan dapat mencetuskan lebih ramai pemimpin untuk meneroka pilihan ini dan menggunakan mata wang kripto. Lebih banyak berita akan keluar dan akhirnya jawapan yang berpotensi kepada soalan yang telah lama ditunggu-tunggu tentang bagaimana presiden akan bertindak balas terhadap crypto. Presiden dan Dewan telah meluluskan bil infrastruktur dwipartisan bernilai $1.2 trilion, menghantarnya ke meja Presiden Joe Biden. Walaupun ia termasuk pelbagai jenis peruntukan, rang undang-undang itu juga akan memberi kesan kepada pemegang mata wang kripto dan cukai mereka. "Broker" mata wang kripto, yang kebanyakannya pertukaran, akan dikehendaki mengeluarkan borang seperti 1099 yang mendedahkan siapa pelanggan mereka. Perniagaan dan pertukaran juga akan dikehendaki memfailkan Borang 8300 setiap kali mereka menerima lebih $10,000. Sebutan penting lain termasuk Mastercard mengumumkan penglibatan selanjutnya dalam crypto, bersama-sama dengan AMC; banyak perkembangan baru akan mula bermain dan terungkap dan itu akan menjadi baik, hebat dan buruk untuk dunia crypto yang berkembang pesat.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments