Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Taproot Bersiaran Langsung! Komuniti Reaksi Terhadap Peningkatan Pertama Bitcoin Sejak 2017


Tuan-tuan dan puan-puan, kita hidup dalam dunia Taproot. Kemas kini akan meningkatkan prestasi Bitcoin dan membolehkan penggunaan kontrak pintar. Mulai hari ini, semua transaksi dalam rangkaian Bitcoin kelihatan sama, meningkatkan privasi. Ia tidak kira bagaimana tindak balas pasaran. Ia adalah hari yang hebat untuk Bitcoin dan komuniti meraikannya seperti itu, berkongsi maklumat dan mengusahakan perkara yang boleh dilakukan sekarang.

Bola sedang dalam proses[09]6959, bola sedang dalam pembangunan yang bergantung pada Taproot menunjukkan banyak janji. Daripada dompet baharu dan lebih cekap kepada Atomic Swap, kepada kontrak pintar yang "meminimumkan kepercayaan yang diperlukan dalam oracle yang menyediakan data luaran." Apakah yang akan dibina komuniti pada tahun-tahun berikutnya? Itulah yang akan meningkatkan bahagian pasaran Bitcoin. Ia adalah era baharu, keadaan kelihatan baik dan kami hanya pada hari pertama.

Pengarang maksima Bitcoin terkenal dan "Memprogram Bitcoin", Jimmy Song, baru-baru ini menulis tweet. “Akhirnya dapat mengekodkan beberapa bahan Taproot ke dalam perpustakaan saya. Saya tahu bahawa ia adalah bijak dari segi konsep, tetapi saya kini tahu bahawa semuanya direka dengan sangat baik.”

Walau bagaimanapun, pakar keselamatan dan hos Tales From The Crypt Matt Odell meletakkan segala-galanya dalam perspektif. “Penambahan Taproot kepada bitcoin akan membawa privasi tambahan kepada pengguna bitcoin tetapi bukan peluru ajaib. Penambahbaikan yang didayakan olehnya akan mengambil masa untuk dilihat secara praktikal dan kami masih memerlukan peningkatan tambahan jika kami mahukan jaminan privasi yang teguh.

Sebelum ini membaca lebih banyak reaksi, mari segarkan semula kuasa besar baharu Bitcoin yang mana.

Apakah yang Dibawa oleh Pengaktifan Taproot ke Jadual Bitcoin?

Transaksi akan menjadi lebih murah, lebih selamat dan lebih peribadi. Apa lagi yang boleh kita harapkan? Bitcoin Lightning Network News meringkaskan semuanya dalam tiga perkara utama.

  • Pengoptimuman: Pengagregatan Kunci dan Tandatangan membolehkan pengagregatan kunci dan tanda awam.” Sistem kini boleh memampatkan banyak tandatangan dan/atau kunci menjadi satu.
  • Privasi: Heuristik dalam rantaian tidak akan dapat membezakan antara urus niaga berbilang tandatangan dan satu tandatangan.” Berurusan dengan itu, Chainalysis, anda snitch.
  • “[19659009]Kontrak Pintar: Skrip Bitcoin mempunyai had saiz 10kbait yang akan dialih keluar, membenarkan skrip yang jauh lebih besar, aka kontrak Taproot.” Adakah ini menjadikan Altcoins usang? Masa akan menentukan.

Dengan

Bantuan Bitcoin's go 65's[019] Magazine's kembali ke masa lalu dan berikan kredit apabila kredit perlu dibayar. Taproot ialah:

"Pertama kali dicadangkan oleh bekas CTO Blockstream Gregory Maxwell dan dibangunkan oleh penyumbang Bitcoin Core termasuk Pieter Wuille, Anthony Towns, Johnson Lau, Jonas Nick, Andrew Poelstra, Tim Ruffing, Rusty Russell dan Maxwell sendiri."

 Carta harga BTCUSD untuk 14/11/2021 - TradingView

Carta harga BTC untuk 14/11/2021 di Bitstamp | Sumber: BTC/USD di TradingView.com

Countdown And More Reactions

Apabila pengaktifan Taproot menghampiri, rangkaian berjalan terlebih pemacu. “5 blok dalam 5 minit. Pelombong Bitcoin mahukan Taproot,” tweet Majalah Bitcoin.

Mula-mula, kami mendapat laporan mengenai transaksi pertama itu. “Seseorang baru sahaja membayar lebih 520x untuk menyiarkan transaksi akar tunjang dalam blok akar tunjang pertama dengan sedikit mesej alu-aluan yang dibenamkan dalam data tx.

Dan kemudian kami menemui pelakunya, Federico Tenga dari Chainside. Gm Taproot memang!

Berikut ialah video Taproot5 yang pertama disiarkan0[9 siaran pertama0] klip dari strim langsung) pic.twitter.com/TGBPbkbIvI

— b10c (@0xB10C) 14 November 2021

Dan akhirnya, The Human Rights Foundation ingat Alex Gladstein sebagai organisasinya. pertaruhan yang diilhamkan oleh Taproot antara dua hos Tales From The Crypt.

Dan bercakap tentang Tales From The Crypt,60196 dalam beritanya. Marty Bent menghadiahkan kami kata-kata yang sesuai untuk menutup rencana ini dengan penuh gaya.

“Adalah penting untuk memahami bahawa faedah ini tidak akan berlaku serta-merta. Mereka akan datang ke pasaran perlahan-lahan dari semasa ke semasa apabila perisian itu dilaksanakan ke dalam dompet dan perkhidmatan lain. Ramai menjangkakan Taproot akan diaktifkan pada hujung minggu dan semua potensi manfaatnya dapat direalisasikan dengan segera. Ini bukan kesnya dan adalah penting bahawa fakta ini difahami.”

Lambat dan mantap memenangi perlumbaan. Peningkatan Taproot mengambil masa empat tahun untuk menjadi kenyataan, tetapi inilah ia. Bergembiralah!

Imej yang Ditampilkan: Roket lobak merah berlepas diambil daripada tweet ini | Carta oleh TradingView

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments