Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Tidak Ada Thing Seperti Makan Siang Percuma: Maklumat Pengguna Robinhood Terjual Di Tengah Perdagangan Suruhanjaya Bebas


Aplikasi pelaburan Robinhood yang berpatutan yang popular dengan milenium menjadikan keuntungan yang hilang dalam perdagangan bebas komisen dengan menjual data pengguna kepada syarikat kewangan lain.


Fiksyen Perompak Kedua SEC menunjukkan bahawa Robinhood Financial (Robinhood) sebenarnya membuat berjuta-juta dolar daripada menjual data pengguna ke perdagangan frekuensi tinggi (HFT) firma. Ingatlah, ini adalah syarikat yang sama yang menyokong nilai-nilai amalan perdagangan beretika yang memberi faedah kepada orang biasa dan bukannya pelanggan yang melabur untuk menyediakan wang cepat untuk peniaga Wall Street.

Mengintip cepat pada laman web Robinhood mempamerkan pelayar dengan frasa yang baik seperti, "Kami percaya bahawa sistem kewangan harus berfungsi untuk yang lain, bukan hanya yang kaya." Atau, "Kami telah memotong lemak yang membuat pembrokeran lain mahal, seperti pengurusan akaun manual dan beratus-ratus lokasi kedai, jadi kami boleh menawarkan dagangan sifar sifar. "

Walaupun seharusnya tidak mengejutkan bahawa sebuah syarikat pelaburan akan mengedarkan maklumat yang berkaitan dengan demografi pelanggan dan keutamaan pembelian, syarikat itu sering mengambil pilihan dagangan sifar-komisennya dan memasarkannya sebagai menentang butir-butir pemborong Wall Street yang tipikal. Ternyata, Robinhood benar-benar menjual butiran pesanan pengguna pada 10 kali kadar apa yang syarikat kewangan lain mengenakan syarikat HFT. Sementara itu, para pesaing seperti Vanguard dan Broker Interaktif (IBKR) tidak menjual data pengguna dan IBKR bahkan membolehkan para pelanggan untuk melakukan pesanan melalui berbagai bursa.

Robinhood menyebutkan bahawa ia menjana keuntungan oleh pemberian pinjaman margin dan faedah yang dijana daripada baki akaun pelanggan – tetapi penerbitan SEC terbaru yang diterbitkan menunjukkan bahawa syarikat itu boleh sangat bergantung kepada hasil yang dijana daripada penjualan data pengguna.

Terdapat Kerisauan yang Lebih Besar

Laporan dari Mencari Alpha mencadangkan bahawa penjualan data pelanggan Robinhood adalah "konflik kepentingan dan buruk bagi anda sebagai pelanggan." Laporan itu menerangkan kepada perhitungan hipotetis bagaimana Robinhood dapat "secara teoritis" meraih $ 500 juta setiap suku daripada firma HFT jika jumlah mereka setinggi E * Trade.

Penjualan data pengguna oleh Robinhood harus menjadi perhatian untuk pelanggan semasa dan masa depan sebagai segelintir syarikat yang memperoleh data kewangan dari Robinhood telah disiasat dan didenda oleh SEC untuk perdagangan haram. Malah, pada bulan Januari 2017, Citadel Securities LLC telah didenda $ 22 juta untuk menerbitkan "pernyataan yang mengelirukan" mengenai cara ia menjual harga.

Adakah anda baik-baik saja dengan bertukar-tukar data peribadi anda dalam pertukaran untuk komisen perdagangan bebas? Kongsi pendapat anda di dalam komen di bawah!


Imej ihsan Shutterstock.Source link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of