Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Tidak dapat dibatalkan? Wallet Hardware McAfee Menggunakan Bahagian Daripada Telefon Pintar 'Murah'


Pengeluar perkakasan cryptocurrency John McAfee dan Bitfi sedang menghadapi kritikan yang berat selepas gambar dompet baru pasangan itu muncul dalam talian.


'Tiada Tanda Unsur Selamat'

Wallet hardware perkakasan Bitfi, yang dicipta pembuatnya adalah " "Sebenarnya melancarkan motherboard piawai biasa dalam telefon pintar" murah ", pengguna media sosial .

Perkakasan yang sama nampaknya digunakan pada peranti yang tersedia pada Alibaba, sebagai contoh yang dikaitkan dengan Twitter, untuk sekitar $ 35.

"Tiada tanda elemen yang selamat," seorang pengulas Twitter menulis memuat gambar perkakasan. "… Saya tidak boleh mempercayai orang-orang ini."

Keprihatinan Keselamatan

McAfee pada asalnya mengumumkan hasratnya untuk membina dompet perkakasan cryptocurrency bulletproof dengan Bitfi bulan lepas.

Berikutan pembukaannya, keperibadian yang terkenal dengan keprihatinan mencabar sesiapa sahaja untuk mencuba penciptaan, yang mana mereka akan memenangi $ 100,000. "Bagi semua orang yang mengatakan bahawa 'tiada apa-apa yang tidak dapat disangkal' dan yang tidak percaya bahawa dompet Bitfi saya benar-benar peranti pertama yang tidak dapat dihancurkan di dunia, $ 100,000 diberikan kepada siapa saja yang boleh menggodamnya," katanya tweeted 24 Julai.

"Pembicaraan wang, berjalan dengan omong kosong."

Mengambil isu dengan status yang tidak dapat dihentikan, pengulas Twitter yang sama menyatakan bahawa dompet perkakasan yang bersaing tidak membuat tuntutan tidak boleh dipertanggungjawabkan, dan juga lebih selamat oleh reka bentuk.

"Pertama, Trezor dan Lejar secara signifikan lebih asas. Lebih mudah untuk mereka bentuk sistem yang selamat apabila anda menghadkan permukaan serangan. Kedua, kedua-duanya menggunakan mikrokontroler dengan flash dibina ke dalam pakej, menjadikannya lebih sukar untuk merosakkan, "kata mereka.

Ketiga, Trezor akan membiarkan anda membina firmware itu sendiri. Anda boleh menyemak dengan tepat apa peranti mereka sedang berjalan, atau membina sendiri. Keempat, kedua-duanya tidak mendakwa tidak dapat dinafikan.

McAfee masih belum bertindak balas terhadap kekurangan iman dalam gagasannya, sementara Bitfi masih mendakwa perantinya sangat berkuasa. "Sebagai peranti pengkomputerkan, jauh lebih mahal untuk menghasilkan dari dompet perkakasan biasa, namun misi kami adalah untuk menjadikan teknologi ini dapat diakses oleh semua orang dan untuk mempertahankan harganya selagi mungkin," kata penerangan tapak webnya.

Apa pendapat anda tentang kekacauan yang mengelilingi dompet perkakasan Bitfi? Marilah kita ketahui di komen di bawah!


Gambar ihsan Shutterstock, TwitterSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of