Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Tidak, Paus Tidak Menyebabkan Bitcoin Hancur Semalaman
 Iklan

Harga Bitcoin turun lebih dari 10% daripada harga tertinggi sepanjang masa baru hujung minggu di atas $ 60,000 selepas penjualan semalaman. Pembetulan yang sekarang cukup besar pertama kali dianggap sebagai pembuangan ikan paus secara besar-besaran lebih dari $ 1 bilion dalam BTC pada platform perdagangan crypto Gemini, tetapi akhirnya ternyata menjadi sesuatu yang lain. Inilah yang sebenarnya menyebabkan pembetulan itu, dan mengapa pasaran mudah digoncang oleh apa yang akhirnya bukan peristiwa.

Menonton Paus: Slaid Harga Bitcoin Lebih Dari 10% Selepas Pemindahan BTC $ 1B

Harga Bitcoin pecah di atas rintangan hujung minggu ini menyebabkan cryptocurrency terkemuka dengan had pasaran melonjak ke paras tertinggi baru $ 62,000. Corak penembusan muncul serupa dengan kenaikan dari julat sebelumnya, tetapi kerana kekurangan momentum yang sepadan dengan pembelian BTC selepas Tesla, tindakan harga sejak itu menjatuhkan.

MEMBACA BERKAITAN | BULL SORRY, FRAKTAL BITCOIN BERBAHAYA INI TIDAK BOLEH DILARANG

Punca awal penjualan disebabkan oleh amaran yang memicu bahawa 18,961 BTC – lebih dari $ 1 bilion Bitcoin pada masa itu – dipindahkan ke pertukaran cryptocurrency Gemini. Komuniti crypto, didorong oleh spekulasi, mula mengambil untung, melindung nilai kedudukan, dan banyak lagi, menjangkakan hasil penjualan yang lebih besar disebabkan oleh ikan paus dengan ukuran seperti itu membuang syiling mereka.

 bitcoin btcusd gemini "width =" 980 "height =" 454

 Pemindahan dalaman sebanyak $ 1 bilion dalam BTC menggerakkan pasaran menjadi laku | Sumber:  BTCUSD di TradingView.com 

Bermula lewat petang Ahad hingga malam Isnin semalam, penjualan bermula. Bitcoin kini telah merosot sebanyak 10% dari ketinggian hujung minggu, tetapi ketika debu menetap pagi ini, telah dinyatakan bahawa pemindahan BTC secara besar-besaran tidak dilakukan oleh ikan paus sama sekali.

Mengapa Adakah Pasar Crypto Sangat Goncang Oleh Berita Palsu?

Menurut data dari firma analisis blockchain glassnode lebih daripada $ 1 bilion dalam BTC adalah pemindahan dalaman yang dibuat di pertukaran cryptocurrency Gemini . Pakar Bitcoin Willy Woo mengatakan bahawa ini adalah kali kedua data palsu menyebabkan penjualan di pasaran, jadi mengapa pelabur dan peniaga begitu gelisah?

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments