Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Tinjauan Mingguan Bitcoin: Hasil Terus Tekanan BTC / USD Ke Bawah
 Iklan

Pengambilan Bitcoin Utama:

  • Bitcoin mencatatkan pemulihan yang kuat semasa sesi hujung minggu tetapi kelihatan lebih lemah pada awal minggu baru.
  • Pengumpulan cryptocurrency tanpa henti dari MicroStrategy dan pakej rangsangan tambahan kerajaan AS memberikan jalan tolak kepada kenaikan harga.
  • Sementara itu, hasil Perbendaharaan jangka panjang yang optimis melemahkan daya tarikan Bitcoin.

Harga bitcoin mundur dari sesi hujung minggu terbalik terhadap prospek kenaikan berterusan dalam kos pinjaman AS. [19659007] Pada hari Isnin, kadar pertukaran BTC / USD mengekalkan sokongan di atas $ 50,000 berikutan penurunan dari sesi awal Asia yang tinggi pada $ 51,846. Penurunannya yang sederhana muncul pada sentimen pengambilan untung setelah Bitcoin ditutup pada minggu sebelumnya naik 12.71 peratus, menurut data yang diberikan oleh Coinbase, pertukaran kripto yang berpusat di AS.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "lebar =" 980 "tinggi = "567

Bitcoin memegang $ 50,000 sambil merasakan tekanan dari pasaran hasil AS. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Namun demikian, momentum kenaikan minggu lalu datang sebagai tindak balas terhadap kenaikan Bitcoin yang menurun pada minggu yang berakhir pada 28 Februari, di mana ia turun lebih dari 21 peratus, mencatatkan prestasi tujuh hari terburuknya sejak penjualan coronavirus pada bulan Mac. Tindakan harga menunjukkan ketidakpastian jangka sederhana di kalangan peniaga.

Ramalan Asas: Bullish

Bitcoin boleh membetulkan lebih rendah agar tetap mengikuti kesukaran mingguannya. Pedagang cenderung menyedari keuntungan jangka pendek mereka terhadap ketidakpastian ekonomi makro yang disebabkan oleh kenaikan hasil bon kerajaan AS secara dramatik. Sementara itu, syarikat besar dengan prospek kenaikan harga jangka panjang terhadap Bitcoin mungkin menyerap tekanan penjualan dari peniaga runcit.

Minggu lalu adalah sama. Harga Bitcoin melonjak pada hari Isnin ketika penjualan di pasaran Perbendaharaan AS menjadi tenang tetapi menjadi berombak kerana para pegawai Rizab Persekutuan, termasuk ketua Jerome Powell, tidak mengendahkan untuk memberikan panduan ke hadapan mengenai kenaikan kadar . Pada satu ketika, pada 5 Mac, BTC / USD jatuh ke serendah $ 46.219, turun 12.24 peratus dari paras tertinggi minggu ke tarikhnya.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "tinggi =" 980 "tinggi = "567

Bitcoin memegang teguh dalam julat penjualan yang bersejarah. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Pada hari yang sama, firma perisik perniagaan MicroStrategy mengumumkan bahawa ia telah membeli BTC bernilai $ 10 juta pada kadar pertukaran purata $ 48,888. Pembelian terbaru syarikat Nasdaq membeli rizab Bitcoin bersihnya menjadi 91,064 BTC, yang kini bernilai $ 4,63 bilion. Sejauh ini, ia telah memperoleh keuntungan lebih dari 100 peratus melalui pembelian crypto tanpa henti.

Dua hari kemudian, Bitcoin meningkat lagi. Mata wang kripto melonjak hingga $ 51,549 pada 7 Mac.

Senat meluluskan Rang undang-undang rangsangan coronavirus bernilai AS $ 1,9 trilion pada hari Sabtu setelah membuat penyesuaian terhadap peruntukan pembayaran langsungnya. Sebahagian daripada sentimen kenaikan Bitcoin juga mengambil petunjuk dari prospek lebih banyak kecairan dolar AS ke dalam sistem.

Yields Affect

Sementara itu, Bitcoin menghadapi kenaikan dari potensi kenaikan dalam hasil Perbendaharaan AS . Pengembalian kadar faedah pada nota pemerintah 10 tahun melonjak menjadi 1.607 minggu lalu – tahap terbaik sejak wabak itu bermula – sebelum turun menjadi 1.585 peratus pada hari Isnin.

Dengan Encik Powell memutuskan untuk mengikuti-tunggu menjelang keputusan suku bunga Fed pada 17 Mac, nampaknya kurangnya intervensi bank pusat akan terus mendorong hasil jangka panjang lebih tinggi. Peningkatan lebih lanjut boleh datang dari program vaksinasi yang lebih cepat dan pakej rangsangan $ 1,9 trilion, yang dapat meningkatkan harapan pelabur untuk pemulihan ekonomi AS yang lebih cepat dari yang dijangkakan.

Pada gilirannya, tema pasaran utama mungkin terus menekan Bitcoin lebih rendah walaupun pembelian institusi. Cryptocurrency kini menguji rintangan utama utama dalam kawasan $ 50,000-52,000.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments