Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Tinjauan Mingguan Bitcoin: Sokongan Penting Menjanjikan $ 60,000-Breakout
 Iklan

Key Takeaways Bitcoin

  • Harga Bitcoin naik lebih rendah pada sesi hujung minggu di tengah sentimen yang berombak.
  • Cryptocurrency tetap tahan terhadap pergerakan kenaikan harga yang agresif terhadap dolar AS dan hasil Perbendaharaan yang lebih kukuh.
  • Namun demikian, ia berada di atas sokongan teknikal yang penting, dengan penembusan di atas $ 60,000.

Bitcoin mengalami penjualan kecil semasa sesi hujung minggu tetapi bertahan di atas sokongan teknikal yang sangat penting dari segi sejarah, dengan harapan dapat mencatatkan pergerakan kenaikan harga yang berterusan ketika menuju ke sesi mingguan baru.

cryptocurrency utama dibuka di wilayah positif pada hari Isnin, meningkat 0.48 peratus sederhana menjelang loceng pembukaan London. Pergerakan menaik muncul ketika harga berulang kali naik dari purata bergerak eksponensial 20 hari. Gelombang ini mengekalkan kecenderungan kenaikan Bitcoin sepanjang hujung minggu dan berfungsi sebagai sokongan pada awal minggu ini.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "width =" 980 "height =" 567

Bitcoin menguat pada $ 60,000. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Kesan SLR

Bitcoin mengundurkan diri pada minggu yang penting sebelum Federal Reserve, Bank of England, dan Bank of Japan menyatakan keputusan kadar faedah dan panduan dasar monetari mereka. Hasil 10-tahun Perbendaharaan AS tetap berada di lintasan menaiknya kerana Fed menandakan campur tangan sifar.

Bitcoin kemungkinan akan tetap berhati-hati kerana keputusan Fed untuk membiarkan peraturan modal berakhir pada 31 Mac. Yang disebut Nisbah Tambahan Leverage (SLR) adalah polisi modal yang menghendaki bank AS untuk memegang modal minimum 5 peratus daripada aset bersih mereka. April lalu, Fed telah mengecualikan Perbendaharaan dan simpanan dari bank. Ini membolehkan mereka membeli Perbendaharaan.

Oleh itu, dengan bank pusat membenarkan peraturan modal berakhir, pasaran menjangkakan bahawa permintaan bank untuk bon kerajaan akan jatuh kerana mereka perlu menyimpan lebih banyak modal berbanding simpanan Perbendaharaan mereka. Pada gilirannya, ini akan meningkatkan hasil yang lebih tinggi.

Peningkatan Bitcoin melihat hasil yang lebih tinggi sebagai isyarat penurunan harga. Mata wang kripto menunjukkan prestasi yang sangat baik di tengah-tengah persekitaran hasil negatif hingga rendah tahun lalu, meningkat seiring dengan aset berisiko. Tetapi sekarang diperdagangkan sebagai aset yang dinilai terlalu tinggi, mempertaruhkan penurunan kerana hasil yang lebih tinggi meningkatkan daya tarikan dolar AS di kalangan pelabur asing sebagai alternatif tempat perlindungan.

Walaupun begitu, Bitcoin berdaya tahan kerana ia berada di atas sokongan 20-DMA. Itu mungkin disebabkan oleh tiga pidato yang dijadualkan untuk ketua Fed Jerome Powell minggu ini. Pasaran menjangkakan gabenor akan menenangkan ketidakpastian di sekitar kenaikan hasil Perbendaharaan.

Tahap Bitcoin untuk Ditonton

Secara teknikal, Bitcoin kini menggabungkan di dalam corak segitiga simetri tanpa memberikan panduan ke depan mengenai bias berikutnya.

Kadar penggunaan mata wang kripto yang meledak di antara institusi memberikan sokongan kepada pergerakan kenaikan harga yang berterusan. Sementara itu, hasil yang lebih tinggi mengimbangi panggilan terbalik itu. Itu menjelaskan mengapa BTC / USD diperdagangkan dengan jumlah rendah. Yang diperlukannya hanyalah langkah keluar buat masa ini.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "width =" 980 "height =" 567

Bitcoin berdagang di dalam corak segitiga simetri. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Buat masa ini, nampaknya Bitcoin akan berubah-ubah dalam julat Segitiga. Sekiranya cryptocurrency terus berada di atas 20-DMA pada carta harian, potensi untuk menembusi kenaikan adalah lebih tinggi. Itu bermaksud ujian semula yang mudah sebanyak $ 60,000 sebagai rintangan sementara, diikuti oleh perpanjangan ke tahap tertinggi baru.

Sebaliknya, penembusan di bawah 20-DMA akan mendorong pergerakan penembusan penurunan pada carta empat jam. Harga Bitcoin berisiko jatuh ke $ 55,000 ke bawah sekiranya berlaku.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments