Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Tinjauan Mingguan Bitcoin: Tampaknya Pasaran untuk Memanfaatkan Kekacauan Wall Street
 Iklan

Harga Bitcoin berakhir minggu lalu sedikit lebih tinggi walaupun melambung tinggi dalam dolar AS. Cryptocurrency utama berakhir 2.63 peratus lebih tinggi di bursa Coinbase untuk minggu ini.

Sementara itu, sesi mingguan baru bermula pada pandangan positif. Bitcoin naik 1.47 peratus, diperdagangkan sedikit di atas tahap sokongan jangka pendek daripada purata pergerakan eksponensial 20 hari sebanyak $ 33,461. Tanpa ada peristiwa besar dalam jangka masa lima hari akan datang, cryptocurrency menjangkakan perdagangan emosi yang dipimpin oleh asas jangka panjang dan teknikal jangka pendek.

Kecuali hanya ada satu tangkapan: kekacauan yang berterusan di Wall Street.

Bullish Dollar, Bitcoin Confused

Dua minggu terakhir menyaksikan peniaga hari menggerakkan peniaga hari lain untuk membeli beberapa saham, terutamanya GameStop dan AMC Entertainment yang sangat pendek oleh dana lindung nilai yang kaya di AS. Kegilaan membeli dendam yang dipimpin oleh runcit menyebabkan firma pelaburan besar menutup posisi menurun dengan kerugian besar.

Itu membantu dolar AS melonjak, membataskan keuntungan di pasaran safe-haven yang berisiko, termasuk Bitcoin. Walaupun begitu, pada hari Khamis, cryptocurrency melonjak 10,14 peratus menjadi $ 34,000, diikuti oleh kenaikan menaik lagi ke arah $ 39,000 pada sesi harian berikutnya.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "width =" 980 "height =" 568

Bitcoin berdagang di dalam struktur teknikal Rising Wedge yang menaik. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Jadi nampaknya, lonjakan Bitcoin bertepatan dengan Robinhood menghentikan perdagangan saham GameStop dan AMC di platformnya. Ini juga diikuti oleh sokongan terbuka Elon Musk terhadap cryptocurrency di bio Twitternya, yang, seperti yang dikatakan oleh banyak penganalisis, adalah tindak balas kiasan kepada syarikat besar yang menghentikan peniaga kecil daripada bertaruh di pasaran bebas.

retrospeksi, itu tidak dapat dielakkan, "Mr Musk tweet.

Sementara itu, peniaga hari ini berusaha memanfaatkan kekacauan Wall Street di sektor cryptocurrency dengan meminta masyarakat untuk mendorong harga Dogecoin lebih tinggi. Pada satu ketika, kadar pertukaran DOGE / USD meningkat hampir 1.300 peratus lebih tinggi pada pertukaran Binance.

Minggu ini, kegilaan ingin melakukan perkara yang sama di pasaran perak. Itu telah memaksa beberapa peniaga menutup kedudukan pendek mereka dalam saham perlombongan logam putih dan dana yang diperdagangkan di bursa. Kerugian mereka, ditambah dengan amaran Rizab Persekutuan mengenai pertumbuhan ekonomi AS yang lebih perlahan daripada yang dijangkakan, menjangkakan akan mendorong daya tarikan dolar yang lebih selamat.

 dolar AS, indeks dolar AS, dxy, bitcoin "width =" 980 "tinggi =" 568

Indeks dolar AS meningkat apabila permintaan untuk tempat perlindungan meningkat di tengah kegilaan Wall Street. Sumber: DXY di TradingView.com

Pada gilirannya, hal itu dapat menghalang Bitcoin daripada mencatat keuntungan maksimum.

Frenzy Ahead?

Mr. Sokongan Musk memberikan Bitcoin harga konkrit di atas $ 30,000. Sementara itu, seseorang tidak dapat menolak kemungkinan tentera pedagang yang berusaha memanipulasi mata wang kripto lain menjadi lebih tinggi, seperti yang mereka lakukan dengan Dogecoin. Persoalannya tetap: adakah kegilaan akan melanda pasaran Bitcoin, cepat atau lambat?

Tekanan di atas garis aliran Falling Wedge resistance yang disokong oleh peningkatan jumlah, boleh menyebabkan peniaga melihat sasaran kenaikan jangka pendek melebihi $ 40,000. Dorongan lebih jauh dan Bitcoin dapat mencapai tahap tertinggi sepanjang masa dengan melintasi lebih dari $ 41,986.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments